logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Geldern vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Geldern? Deze natuurrijke Duitse reisbestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een vakantie met de trein wordt steeds populairder. Geen files of drukte, een ruime plek inclusief stopcontact en Wifi, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je komt in alle rust aan in Duitsland. Ook is een reis met de trein een groene keuze (milieuvriendelijk). Op deze website bekijk jij aanvullende informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Geldern vanaf bijvoorbeeld Arnhem, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven. Daarbij check je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en nuttige wetenswaardigheden over de plek van bestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Geldern (Duitsland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Breda, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Nijmegen, of jouw lokale treinstation.
  • In Duitsland gaan treinreizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Duitslandpas (kosten +/- €166).
treinkaartje-geldern-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Geldern boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je hebt hier luxe stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Tijdens het rijden is er een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Geldern-Centraal, niet ver van het centrum. Heel geschikt voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In het volgende blok vertellen we in de juiste volgorde hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Tips en tricks treinticket kopen naar Geldern (Duitsland)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Geldern gaat tegenwoordig vooral online. Je kunt gebruik maken van een handige Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan men reserveren middels www.bundesregierung.de of door contact op te nemen via 04930311682904.

  2. Kies stad/station en datum

    Bedenk vanaf welk treinstation je de reis wilt beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een kleiner station in de buurt. Zoals Heerlen Woonboulevard & Terborg. De zoekfunctie raad aan wat een goede route is vanaf het gekozen treinstation. Denk ook vast na over de dag en het tijdstip van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reisgezelschap

    Selecteer het aantal mensen en kies per passagier de leeftijd. Voor kleine kinderen profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor senioren heb je soms recht op de speciale seniorenkorting (tot maar liefst 50% korting). Kan jij gebruik maken van een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Geef de details door om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    Het algoritme toont nu de actuele treintrajecten en een kostenindicatie. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de tijdstippen van vertrek, de totale duur, het aantal overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dankzij deze boekingssites check je snel de beste of snelste treinroute naar Geldern. Voor sommige bestemmingen kan er geen route gevonden worden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Enkele boekingsplatformen verstrekken ook details over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    In deze laatste stap kan je de nodige extra’s toevoegen. Je kunt kiezen voor een comfortabele 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Jouw toegangsbewijs zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (soms is een geprint ticket nodig). Om de boeking af te ronden kan je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Geldern boeken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Geldern (Duitsland)

Zodra je onderweg bent kom je in aanraking met het idyllische Duitsland. Het land kent 83 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Berlijn. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Geldern is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13,4 graden °C (zeeklimaat). De warmste periode is juli (plus minus 29,8 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (zo’n 5,1 °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een geweldige Duitse plaats voor jouw vakantie. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, herfstvakantie, zomervakantie. Bekijk de historische binnenstad met mooie gebouwen en plaatselijke winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse specialiteiten in de restaurants en cafés. In de nabije omgeving kun je ook veel excursies doen. Ook kan je hier geweldig mooi fietsen, rondwandelen, hiken, zwemmen en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke steden en dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een gebied met mooie natuur voor avontuurlijke wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Informeer ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Bamberg, Beieren.
  • Duitse glampings, vakantiehuisjes, bungalows, appartementen, campings, B&B’s zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (bus, metro, tram, taxi).
  • Informeer ook naar een heerlijke verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het leuke van reizen per spoor is dat veel steden in Europa middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Een vakantie naar Geldern per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je relevante details aangaande de meest gebruikte stations van Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Morannes sur Sarthe-Daumeray, Vif & Lübberstedt.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  2. Amsterdam Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  3. Rotterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  4. Den Haag Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  5. Schiphol Airport: prima parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  7. Breda: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  8. Eindhoven Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  11. Arnhem Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  12. Amersfoort Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  13. Haarlem: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  14. Zwolle: snel doorreizen met de OV-fiets.
  15. Delft: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.

Andere populaire stations: Hilversum, Dordrecht, Zaandam, Schiedam, Gouda, Groningen, Maastricht, Almere, Hengelo, Hoofddorp, Zutphen, Assen & Enschede, Lelystad, Alkmaar, Roermond, Venlo, Ede / Wageningen.

treinvakantie-geldern-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Geldern gaat het gemakkelijkst online. Tip: gebruik een van de handige vakantievergelijkers die ticketprijzen van verschillende maatschappijen op 1 plek verzamelen. Zo vergelijk je alle routes en prijzen op 1 plek Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Wellicht ook interessant is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In deze lijst bekijk je de beste boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: het startpunt voor al jouw Europese treinreizen
  4. www.bahn.com: gebruiksvriendelijke boekingssite van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: de mooiste hotels vlakbij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Geldern

Het Duitse railnetwerk is in beheer van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.bahn.com of bij de klantenservice via 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. De grootste treinstations in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Populaire luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Berlijn is ongeveer 575 km (6 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Duits. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De stroomsterkte is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +49. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Heb je overige vragen? Ga dan naar de officiële website www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook alles lezen over Luxe treinreis.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden °C
TaalDuits
Nationale muntEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Landelijke ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch tickets kopen04930311682904
Trein soortenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Drukst bezochtste stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Noemenswaardige bezienswaardigheidBamberg, Beieren

Bekijk de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Duitsland

Bekijk kortingsdeals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Geldern

Interrailen in Duitsland

De interrail pas is een speciale pas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Duitsland en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (dat kan geprint of digitaal). Advies: bij afwijkende treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Dankzij de populaire Interrail App kan je overal en altijd reizen inplannen, treintijden bekijken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het handige van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Het Interrailen naar Geldern is dus zeker een optie om te overwegen. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar een andere omgeving in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Bamberg, Beieren. De Duitslandpas zijn verkrijgbaar vanaf €166. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) bestel je vanaf €195.

  • Verbonden met 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Met de Duitslandpas (te betellen vanaf €166) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Duitsland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Geldern kopen

Treintickets bestellen naar station Geldern centrum kan je op diverse manieren doen. De prijzen kunnen ontzettend uiteenlopen. In het lijstje hieronder delen reisexperts gratis tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Kies een langzamere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: check kortingsacties op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: profiteer van voordeel voor kids en ouderen in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Geldern?

Treintickets naar Geldern in Duitsland zijn te boeken via NS International of de Deutsche Bahn (DB). Per telefoon is dat mogelijk via 04930311682904. Soms is er niet een directe verbinding. Bezoek dan betrouwbare treinticketshops als Omio of Thetrainline. Deze aanbieders verschaffen inzicht in treintijden en prijzen van treinkaartjes van de meest betrouwbare vervoerders van gebieden binnen de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Geldern?

Jouw stedentrip begint bij het lokale NS-station. Je kunt gewoon beginnen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Beilen, Maastricht Noord en Santpoort Noord. Een hoop treinverbindingen naar Geldern beginnen vanaf Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Arnhem, Breda, Apeldoorn, Amersfoort, Almelo en Hengelo, Hilversum, Utrecht, Schiphol, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. Nightjet, internationale intercity, TGV, ICE, Thalys.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. Kids kunnen tijdens de reis spelen, een rondje maken of kinderfilmpjes kijken. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hedendaagse korting voor kinderen varieert per land, operator en leeftijd. Bekijk www.bundesregierung.de voor de juiste kindertarieven en de disclaimer.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is specifiek ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. De kwaliteit van de service is hoog met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapcabine, slaapstoelen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op enkele trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Een fietsvakantie is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook als je reist met de internationale trein naar Geldern is een fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar in de regel moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige treinen heb je een aparte wagon voor fietsen. De kosten en regels voor het meenemen van de fiets zijn weer anders per treintype. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt vaak gezien als handbagage en kan meestal gratis mee. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Instappen met jouw hond in de trein naar Geldern heeft soms wat voorbereiding nodig. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Als het gaat om grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan verplicht zijn. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Alle regels lees je op de website van DB (www.bahn.com).