logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Ennepetal vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Ennepetal? Deze inspirerende Duitse bestemming kan je prima met de trein bereiken. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen. Je hebt niet te maken met files, kwalitatief goede stoelen met veel bewegingsruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en je komt lekker uitgerust aan in Duitsland. Ook is een treinrit veel beter voor het milieu. Via deze treinreis-vergelijker vind je handige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Ennepetal vanaf locaties zoals Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal. Daarbij check je een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende informatie over treinreizigers.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Ennepetal (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Breda, Station Amersfoort, Station Nijmegen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland wordt er op het spoor gereden met de DB (www.bahn.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Ons advies is dan Interrailen met de Duitslandpas (tarieven +/- €166).
treinkaartje-ennepetal-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Ennepetal boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Er zijn luxe stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Onderweg raak je verwonderd door een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Ennepetal-Centraal, en vindt daar ook bussen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht delen we in vijf stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Online treinticket kopen naar Ennepetal (Duitsland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Ennepetal doen de meeste mensen via internet. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan je ook vinden bij www.bundesregierung.de of telefonisch via 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef aan vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. Veel mensen reizen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf het station in jouw eigen woonplaats. Voorbeelden zijn Almere Poort of Klarenbeek. De tool analyseert dan supersnel de beste route vanaf het gekozen treinstation. Bepaal ook de ideale heenreis datum en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal het aantal passagiers en kies per passagier de leeftijd. Voor baby’s en kids profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor 65-plussers kan je soms gebruik maken van een royale seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    Het systeem etaleert nu de mogelijke treintrajecten en de prijzen. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt de plekken van overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Op die manier krijg je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Ennepetal. Soms is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Sommige boekingsplatformen verstrekken ook details over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    Hier kun je extra services toevoegen. Neem bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De rekening kun je betalen met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Ennepetal vinden?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Ennepetal (Duitsland)

Tijdens jouw reis ontdek je alvast de mooie regio’s van Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Berlijn. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Ennepetal is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13,4 graden celsius (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (+/- 29,8 °C) en de koudste periode is januari (doorgaans 5,1 graden °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een goed bereikbare Duitse plaats om per trein heen te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, herfstvakantie, meivakantie, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie. Bekijk de historische binnenstad met mooie gebouwen en toffe winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Duitse specialiteiten op een van de terrassen. Rondom deze plek kun je veel dingen ondernemen. Overdag is de omgeving geschikt voor fietsen, wandelen, kanoën, suppen en musea bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Sfeervolle dorpjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor lange wandeltochten en gemarkeerde fietstochten.
  • Informeer ook naar toffe bezienswaardigheden zoals: Dom zu Speyer (Rheinland-Pfalz).
  • Duitse appartementen, campings, hotels, B&B’s, bungalows, vakantiehuisjes bereik je gemakkelijk met het OV (metro, taxi, deelfiets, bus).
  • Informeer ook naar een compleet verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het leuke van een internationale treinreis dan honderden stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jullie vakantie naar Ennepetal per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bekijk je een korte toelichting over de meest gekozen stations. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Senec, Suresnes en Courçay.

  1. Utrecht Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  4. Den Haag Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  5. Schiphol Airport: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  6. Leiden Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  7. Breda: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  8. Eindhoven Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  10. Nijmegen: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  11. Arnhem Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  12. Amersfoort Centraal: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  13. Haarlem: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  14. Zwolle: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  15. Delft: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.

Andere gunstige stations: Dordrecht, Zaandam, Tilburg, Groningen, Gouda, Hilversum, Almere, Maastricht, Zaandam, Assen, Hengelo, Zutphen en Lelystad, Alkmaar, Enschede, Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond.

treinvakantie-ennepetal-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

De benodigde treintickets kopen naar Ennepetal gaat het gemakkelijkst online. Je kunt gebruik maken van praktische zoek- en boekingsplatformen die treintickets van allerlei ondernemingen naast elkaar zetten. Zo check je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een hele interessante andere optie is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming behandelen we de beste zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.bahn.com: de eigen boekingsmodule van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: de beste treintickets boeken tegen scherpe tarieven.
  7. Interrail: een flexibele reisorganisatie met gigantisch aanbod.
  8. Green Tickets: biedt alle populaire OV opties in Europa.
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Ennepetal

Het Duitse spoornetwerk is eigendom van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je boeken op www.bahn.com of bij de klantenservice via 04930311682904. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Grote spoorwegstations zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Populaire luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand naar de hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 km (6 uur reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke religies in het land zijn: protestants, rooms-katholiek. De spreektaal is Duits. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De elektra-aansluiting is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +49. Het noodnummer is 112. Heb je overige vragen? Surf dan naar www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via ons platform kan je ook terecht voor info over Rondreizen.

LandDuitsland
Jaartemperatuur13,4 graden celsius
SpreektaalDuits
BetalingenEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticketshopwww.bahn.com
Telefonische bestellingen04930311682904
TreintypesS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grote hubsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Inspirerende bezienswaardigheidDom zu Speyer (Rheinland-Pfalz)

Check de mooiste treinrondreizen in Duitsland

Vergelijk acties en aanbiedingen en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Ennepetal

Interrailen in Duitsland

Het interrail pas systeem is een speciaal treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Duitsland en de rest van Europa. Bij de nationale treinen kan je zonder extra handeling instappen als jij de Interrail pas laat zien (geprint of per App). Noemenswaardig: bij afwijkende treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Via de populaire Interrail App kan je overal en altijd reizen vastzetten, actuele vertrektijden bekijken en reserveringen boeken. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Ennepetal kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Dom zu Speyer (Rheinland-Pfalz). Zo’n Duitslandpas worden aangeboden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) is er vanaf €198.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Je kunt last-minute vertrekken van elk station.
  • Met de Duitslandpas (te koop vanaf €166) mag je onbeperkt reizen met de trein door Duitsland.
  • Middels de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een reservering een must.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Ennepetal kopen

Treintickets bestellen naar station Ennepetal centrum gaat steeds meer online. De kosten wisselen behoorlijk. In de volgende opsomming deelt onze expert 5 nuttige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Wees flexibel: probeer de drukke tijden en dagen te vermeiden.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: speciale lage tarieven voor kinderen en 65-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Ennepetal?

Treintickets naar Ennepetal in Duitsland reserveer je via NS-International of de Deutsche Bahn (DB). Er is ook een telefonische desk via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Dan kun je gebruik maken van zoek- en boekingsplatforms als Thetrainline of Omio. Zij verschaffen inzicht in routes en tarieven van een groot aantal bus- en treinmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Ennepetal?

Jouw weekendje weg kan gestart worden vanaf jouw plaatselijke NS-station. Je kunt moeiteloos inchecken op vrijwel elk station zoals Delft, Harlingen Haven of Usquert. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Ennepetal beginnen vanaf het station van Amsterdam. En uiteraard ook Breda, Amersfoort, Den Haag, Apeldoorn, Arnhem en Schiphol, Hengelo, Deventer, Rotterdam, Utrecht vallen onder de noemer internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Eurostar, ICE, TGV, Thalys, Nightjet.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een prima vervoermiddel voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen samen spelletjes doen, naar de wc of een boekje lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met de kids een leuke vakantie per spoor te boeken. De uiteindelijke korting voor kinderen kan variëren per leeftijdscategorie en maatschappij. Raadpleeg www.bundesregierung.de voor de geldige kindertarieven en kleine lettertjes.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is speciaal ingericht om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Ze bieden een hoog comfort en je beschikt over diverse voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapcabine, couchette (slaapbank), was- en toiletruimtes en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een fietsvakantie is duurzaam en maakt je onafhankelijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook als je reist met de internationale trein naar Ennepetal kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar in de regel is een apart fietskaartje nodig. Soms kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De regelgevingen voor het inladen van fietsen in treinen zijn per maatschappij anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een ingevouwen fiets gaat door voor handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Ennepetal is meestal geen probleem. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Schoothondjes die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere honden koop je een speciaal kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van DB (www.bahn.com).