logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bocholt vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Bocholt? Deze veelzijdige Duitse reisbestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Met de trein op vakantie gaan is heel erg prettig. Je vermijdt de files, kan zitten op een lekkere stoel waar je ook je benen kunt strekken, je ziet de meest schitterende landschappen en je komt in alle rust aan in Duitsland. Daarbij is treinvervoer een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Op deze pagina delen we nuttige info over het reserveren van treinkaartjes naar Bocholt vanaf bijv. Eindhoven, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal. Daarnaast delen we een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en uitgebreide tips over het reizen met de trein.

  • Dankzij de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Bocholt (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Treinstation Groningen, Station Breda, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, of een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland reis je hoofdzakelijk met de DB (www.bahn.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Een leuk alternatief is Interrailen met de Duitslandpas (kosten gemiddeld €166).
treinkaartje-bocholt-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bocholt boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je hebt prettige stoelen en eten en drinken aan boord. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Terwijl je zit profiteer je van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit aan op het treinstation van Bocholt-Centraal, in of nabij het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool vertellen we in vijf stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Bocholt (Duitsland)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Bocholt doe je via het internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een boekingssite zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kunnen gereserveert worden via www.bundesregierung.de of via 04930311682904.

  2. Selecteer data en treinstations

    Bepaal vanaf waar jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een NS-station in de regio. Voorbeelden zijn Hilversum & Nijverdal. De tool kijkt wat de beste route is vanaf jouw lokale treinstation. Kies ook de gewenste datum van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal het aantal reizigers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kinderen tot 14 jaar profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een mooie seniorenkorting. Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    Het systeem toont nu de mogelijke treintrajecten en de tarieven. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijd, de totale reistijd, het aantal momenten van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Op die manier check je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Bocholt. Soms is de beschikbaarheid van routes beperkt. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Sommige boekingsplatformen verstrekken ook details over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Hier kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Je kunt kijken naar een exclusief 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een eigen compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinticket zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De totale koopsom kan je voldoen middels alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Bocholt vinden?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Bocholt (Duitsland)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ontdek je alvast het veelzijdige Duitsland. Het land heeft 83 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Berlijn. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Bocholt is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 13,4 °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (plus minus 29,8 graden °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 5,1 graden °C). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een aangename Duitse plek om te ontdekken. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, zomervakantie, weekendje weg, herfstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn prachtige gebouwen en winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse lekkernijen op een van de terrassen. Vlakbij zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je hier fantastisch fietsen, hiken, kajakken, bootje varen en museums bezoeken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Levendige dorpjes om te bekijken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor heerlijke wandeltochten en gemarkeerde fietstochten.
  • Verdiep je ook in toffe bezienswaardigheden zoals: LEGOLAND Deutschland.
  • Duitse bungalows, vakantiehuisjes, appartementen, hotels, glampings, campings zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (taxi, tram, deelfiets, bus).
  • Bekijk ook opties voor een compleet verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het handige van een internationale treinreis dat duizenden Europese stations middels het spoor geconnect zijn. Een vakantie naar Bocholt per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de lijst hieronder verstrekken we relevante details aangaande de grotere intercity stations in Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Limbiate, Scanzano Jonico & Sion.

  1. Utrecht Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  5. Schiphol Airport: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  6. Leiden Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  7. Breda: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  8. Eindhoven Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  10. Nijmegen: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  11. Arnhem Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  12. Amersfoort Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  13. Haarlem: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  14. Zwolle: genoeg parkeermogelijkheden.
  15. Delft: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.

Bekijk ook: Zaandam, Dordrecht, Tilburg, Gouda, Schiedam, Groningen, Maastricht, Zutphen, Zaandam, Almere, Assen, Hengelo en Lelystad, Roosendaal, Enschede, Ede / Wageningen, Venlo, Alkmaar.

treinvakantie-bocholt-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

De treintickets kopen naar Bocholt doen we steeds vaker via internet. Zo kun jij bijv. surfen naar praktische vervoerplatformen die prijzen en tijden van velerlei vervoerders vergelijken. Zo krijg je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een hele interessante andere optie is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming bekijk je de beste boekingsplatforms.

  1. Omio: eenvoudig internationale treinreis in EU plannen.
  2. Thetrainline: de meest populaire treinreizen boeken op 1 plek.
  3. NSinternational.com: betaalbare treinreizen naar de mooiste Europese bestemmingen
  4. www.bahn.com: het boekingsportaal van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: de gaafste vakanties altijd met een hotel vlakbij of naast het station.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: de milieuvriendelijke reisplanner binnen Europa.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Belangrijke details over treinreizen naar Bocholt

Het Duitse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te koop op www.bahn.com of door contact op te nemen via 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Populaire luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand naar hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 kilometer (6 uur reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. Men is hier behoorlijk religieus: protestants, rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Duits. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De voltage is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +49. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Wil je iets anders weten? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via dit platform kan je ook terecht voor info over Wandelvakantie.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden °C
TalenDuits
BetalingenEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch tickets kopen04930311682904
(Inter)nationale treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Bekende stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Nationale bezienswaardigheidLEGOLAND Deutschland

Ervaar de tofste treinrondreizen in Duitsland

Vergelijk beste deals en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Bocholt

Interrailen in Duitsland

De interrail pas is een speciaal treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Duitsland en de rest van Europa. Bij de normale treinen kan je vrij reizen op vertoon van jouw Interrail Pas (geprint of per App). Opmerking: voor sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met behulp van de fraaie Interrail App kan je zonder gedoe reizen plannen, je hele reis plannen en een zitplaats boeken. Het interessante van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Het Interrailen naar Bocholt is dus heel aantrekkelijk. In het bijzonder als je gaat doorreizen naar andere plekken in Duitsland of bezienswaardigheden als LEGOLAND Deutschland. De Duitslandpas zijn al te bestellen vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) koop je vanaf €198.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Dankzij de Duitslandpas (vanaf €166) reis je zoveel als je wilt met de trein in Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Bocholt kopen

Treintickets bestellen naar station Bocholt centrum kan je op diverse manieren doen. De kosten kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande blok geven onze experts handige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: probeer de drukke tijden en dagen te vermeiden.
  3. Neem bewust een langere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: bekijk de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en seniorenvoordeel: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Bocholt?

Treintickets naar Bocholt in Duitsland zijn te reserveren via NS-International of de Deutsche Bahn (DB). Er is ook een telefonische desk via 04930311682904. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Informeer dan bij ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines analyseren trajecten en tarieven van alle populaire treinmaatschappijen door heel Europa.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Bocholt?

Jouw weekendje weg kan al aanvangen vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder problemen instappen vanaf stations zoals Almere Oostvaarders, Lochem en Rhenen. Veel van de treinverbindingen naar Bocholt beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. En je kunt instappen vanaf Breda, Den Haag, Arnhem, Apeldoorn, Almelo en Schiphol, Rotterdam, Hilversum, Deventer, Hengelo zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Eurostar, Thalys, Nightjet, ICE, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor kinderen. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, rondlopen of een boekje lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De precieze korting voor kinderen verschilt per land, operator en leeftijd. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de beschikbare kindertarieven en spelregels.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is ideaal om jou op een premium wijze te vervoeren. Als reiziger geniet je van veel comfort met exclusieve voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bed, verstelbare stoelen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een restauratierijtuig. Op een aantal trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kun je met de fiets de trein in?

Een normale fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook bij de internationale trein naar Bocholt mag een fiets meestal mee. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar normaal gesproken moet je beschikken over een fietskaartje. Voor de grote trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De precieze regels voor het meenemen van de fiets zijn per touroperator weer anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een unieke en kleine vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar Bocholt kan vaak zonder problemen. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Kleine honden die bij je op schoot passen of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grote huisdieren moet je een apart ticket kopen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Je kunt de regels bekijken op de website van DB (www.bahn.com).