logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Beldorf vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Beldorf? Deze heerlijke Duitse plek kan je prima met de trein bereiken. Een treinvakantie heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Je hebt niet te maken met files, een fijne stoel met meer dan genoeg beenruimte, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Duitsland. Eveneens is een treinreis een milieuvriendelijke keuze. Op deze pagina vind je handige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Beldorf vanaf o.a. Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven. Ook tref je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en praktische info over het reizen met de trein.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Beldorf (Duitsland).
  • Reis vanaf stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland wordt er op het spoor gereden met de DB (www.bahn.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer van het land bekijken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Duitslandpas (tarieven vanaf €166).
treinkaartje-beldorf-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Beldorf boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt ruime stoelen en veel voorzieningen. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Vanuit de trein profiteer je van een tof uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Beldorf-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heel geschikt voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. Hierna onderzoek je middels 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

How-to: treinticket kopen naar Beldorf (Duitsland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Beldorf gaat tegenwoordig vooral online. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kun jij reserveren middels www.bundesregierung.de of telefonisch via 04930311682904.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bepaal vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij het station in jouw eigen woonplaats. Voorbeelden zijn Beverwijk en Tilburg. De boekingssite adviseert je over de routes vanaf je locatie. Maak ook een beslissing over de datum van de heenreis en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Selecteer de groepsgrootte en kies per passagier de leeftijd. Voor kinderen is er een interessante kinderkorting. Voor oudere reizigers heb je soms recht op een speciale seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De zoekmodule geeft nu de beschikbare treintrajecten en een kostenindicatie. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de tijdstippen van vertrek, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Dankzij deze boekingssites bekijk je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Beldorf. Een enkele keer is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verschillende vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra comfortopties kiezen

    In deze laatste stap kun je extra services toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De kaartjes krijg je per mail (het kan slim zijn om het wel te printen). Betalen kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Beldorf vergelijken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Beldorf (Duitsland)

Zodra je onderweg bent bekijk je alvast de omgeving van Duitsland. Het land heeft 83 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Berlijn. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Beldorf is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 13,4 graden °C (zeeklimaat). De heetste maand is juli (+/- 29,8 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 5,1 graden celsius). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een aangename Duitse bestemming om naartoe te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, midweek. Bekijk de historische binnenstad met bijzondere monumenten en plaatselijke winkels. Geniet van de lokale Duitse streekgerechten op een van de terrassen. In de nabije omgeving kun je ook veel excursies doen. Tevens kan je hier fantastisch hiken, fietsen, ponyrijden, mountainbiken en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes om te bekijken.
  • Een prachtige groene regio voor prachtige wandeltochten en gemarkeerde fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar populaire bezienswaardigheden zoals: Chiemsee en Insel Herrenchiemsee (Beieren).
  • Duitse campings, B&B’s, glampings, appartementen, vakantiehuisjes, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (deelfiets, tram, metro, taxi).
  • Soms vind je een luxe verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Centrale vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een treinrondreis is dan honderden stations met elkaar verbonden zijn per rails. Jouw vakantie naar Beldorf per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bieden wij handige details over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Wutha-Farnroda, Belfast & Monemvasia.

  1. Utrecht Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  2. Amsterdam Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  3. Rotterdam Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  4. Den Haag Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  5. Schiphol Airport: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  6. Leiden Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  7. Breda: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  10. Nijmegen: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  11. Arnhem Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  12. Amersfoort Centraal: verbonden met veel stations.
  13. Haarlem: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  14. Zwolle: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  15. Delft: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.

Andere gunstige stations: Groningen, Dordrecht, Zaandam, Hilversum, Schiedam, Gouda, Zaandam, Hoofddorp, Maastricht, Assen, Almere, Hengelo of Lelystad, Venlo, Enschede, Ede / Wageningen, Roermond, Roosendaal.

treinvakantie-beldorf-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Beldorf doen we steeds vaker via internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de actuele vergelijkingsplatformen die het actuele aanbod van allerlei touroperators kunnen analyseren. Zo krijg je alle reisopties op 1 plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een alternatief is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In het onderstaande stukje bekijk je de meest handige ticketwebsites.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: treintickets boeken in meer dan 45 landen via ruim 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.bahn.com: eenvoudig kaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste pakketreizen per trein boeken door heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: vind een all-inclusive pakketreis om zorgeloos te genieten.
  10. De Jong Intra: touroperator met de mooiste treinvakanties in Europa.
  11. Booking.com: ruim aanbod met mooie hotels nabij het station.

Praktische informatie over treinreizen naar Beldorf

Het Duitse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan men kopen op www.bahn.com of door te bellen naar 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand tot hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 kilometer (6 uur reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Duits. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De aansluitspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +49. In nood? Bel 112. Zijn er andere vragen? Kijk dan op de website www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op dit platform vertellen we je ook meer over Wandelvakantie.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden °C
Nationale taalDuits
Betalen metEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Officiële boekingssite ticketswww.bahn.com
Telefonische support04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Nationale stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bekeken bezienswaardigheidChiemsee en Insel Herrenchiemsee (Beieren)

Laat je verrassen door de gaafste treinrondreizen in Duitsland

Vergelijk de beste acties en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Beldorf

Interrailen in Duitsland

Het interrail pas systeem is een exclusief treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Duitsland en de rails van andere EU regio’s. Bij veel treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dit kan met de Interrail App). Let goed op: voor sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Aan de hand van de gratis Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen inplannen, je hele reis plannen en stoelen reserveren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Beldorf is dus heel aantrekkelijk. In het bijzonder als je ook interesse hebt in andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Chiemsee en Insel Herrenchiemsee (Beieren). De Duitslandpas zijn verkrijgbaar vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) reserveer je vanaf €190.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Dankzij de Duitslandpas (te betellen vanaf €166) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Duitsland.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Beldorf kopen

Treintickets bestellen naar station Beldorf centrum gaat steeds vaker via het internet. De prijzen wisselen behoorlijk. In het onderstaande blok delen specialisten tips en tricks hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Neem niet de snelste route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: zoek informatie op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: extra ticketkorting voor kinderen en senioren in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Beldorf?

Treintickets naar Beldorf in Duitsland zijn te reserveren via de NS International App of de Deutsche Bahn (DB). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04930311682904. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines delen gegevens over treintijden en prijsverwachtingen van honderden trein- en busvervoerders in tientallen landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Beldorf?

Jouw vakantie kan al aanvangen vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt zonder moeite je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Anna Paulowna, Krommenie-Assendelft en Roosendaal. Flink wat treinverbindingen naar Beldorf beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Maar ook Almelo, Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Breda en Utrecht, Rotterdam, Hengelo, Schiphol, Hilversum zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. internationale intercity, ICE, Thalys, TGV, Eurostar.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, door de wagon lopen of een boekje lezen. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot een jaar of 14 hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met het hele gezin via het spoor op vakantie te gaan. De huidige korting voor kinderen kan verschillend zijn per treinoperator. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de hedendaagse kindertarieven en algemene voorwaarden.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is gemaakt om op luxe manier ’s nachts te reizen. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: een compartiment met eigen bed, slaapbanken, sanitaire voorzieningen en een bordrestaurant. Op langere trajecten heb je ook een autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Een fietsvakantie is milieuvriendelijk en maakt je onafhankelijk. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook als je reist met de internationale trein naar Beldorf mag een fiets meestal mee. Soms kan de fiets gratis mee, maar normaal gesproken is een apart fietsticket noodzakelijk. Op sommige trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De adviezen voor reizen met een fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een speciale vouwfiets geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Beldorf heeft soms wat voorbereiding nodig. Er gelden hiervoor huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die andere reizigers niet hinderen of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grote huisdieren koop je een speciaal kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van DB (www.bahn.com).