logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bad Rodach vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Bad Rodach? Deze natuurrijke Duitse vakantiebestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Het reizen met de trein is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen wegomleidingen en files, een comfortabele stoel waar je ook je benen kunt strekken, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Duitsland. Ook is een reis per trein een duurzame keuze. Met behulp van onze experts vind jij handige adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Bad Rodach vanaf bijvoorbeeld Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem. Daarnaast vind jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en belangrijke info over jouw bestemming.

  • Dankzij een treinverbinding reis je op een prettige manier naar Bad Rodach (Duitsland).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Zwolle, Station Breda, Station Nijmegen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland gaat het reizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Duitslandpas (prijzen +/- €166).
treinkaartje-bad-rodach-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bad Rodach boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je hebt de beschikking over stoelen met beenruimte en stroomvoorzieningen plus wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Terwijl je reist kun je naar buiten kijken en genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Bad Rodach-Centraal, in het hart van de stad. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming onderzoek je middels 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Online treinticket kopen naar Bad Rodach (Duitsland)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Bad Rodach gaat tegenwoordig vooral online. Je kunt kijken naar een vergelijkingssite als Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te reserveren via www.bundesregierung.de of via 04930311682904.

  2. Kies stad/station en datum

    Geef door vanaf welke stad je trip gaat aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijv. aan Gorinchem & Kropswolde. De tool adviseert je over de routes vanaf het ingevoerde station. Kies ook de datum van de heenreis en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reizigers doorgeven

    Selecteer het aantal personen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen tot 14 jaar is er een interessante kinderkorting. Voor senioren is er soms ook de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De tool etaleert nu de verschillende treintrajecten en een kostenindicatie. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op het exacte tijdstip van vertrek, het aantal uur dat de reis duurt waar en hoe vaak je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Zo krijg je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Bad Rodach. Voor sommige plekken zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je moet dan losse tickets kopen. Verschillende vergelijkingswebsites geven ook opties voor reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In de laatste stap kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Reserveer bijvoorbeeld een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs ontvang je per e-mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Bad Rodach vinden?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Bad Rodach (Duitsland)

Als je uit het raam kijkt ontdek je alvast het authentieke Duitsland. Het land kent 83 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Berlijn. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Bad Rodach is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 13,4 graden celsius (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (gemiddeld 29,8 graden °C) en een koude maand is januari (plus minus 5,1 graden celsius). Houd rekening met de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Een heerlijke groene Duitse omgeving om te ontdekken. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, midweek, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie, weekendje weg, zomervakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met bijzondere monumenten en plaatselijke winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse gerechten in de restaurants en cafés. Rondom deze plek zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Tevens is de regio ideaal voor wandelen, fietsen, hardlopen, een bootje huren en museums bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Toeristische dorpjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor korte en lange wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Zwinger Dresden (Sachsen).
  • Duitse bungalows, hotels, vakantiehuisjes, glampings, appartementen, B&B’s zijn prima te bereiken per OV (tram, bus, taxi, metro).
  • Bekijk ook opties voor een luxe verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het handige van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations per spoor te bereiken zijn. Jullie vakantie naar Bad Rodach per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder delen wij extra info over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Oldenburg in Holstein, Gestel & Bordighera.

  1. Utrecht Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  2. Amsterdam Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  4. Den Haag Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  5. Schiphol Airport: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  6. Leiden Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  7. Breda: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  10. Nijmegen: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  11. Arnhem Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  13. Haarlem: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  14. Zwolle: prettig station met grote fietsenstalling.
  15. Delft: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Tilburg, Hilversum, Dordrecht, Zaandam, Groningen, Gouda, Maastricht, Zaandam, Hoofddorp, Assen, Almere, Hengelo & Roermond, Roosendaal, Enschede, Lelystad, Alkmaar, Venlo.

treinvakantie-bad-rodach-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Bad Rodach gaat tegenwoordig meestal via internet. Bekijk onder andere praktische vervoerplatformen die ticketprijzen van velerlei vervoerders vergelijken. Zo krijg je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Wat ook interessant kan zijn is een treinpas zoals Interrail. In deze lijst vergelijk je de meest gebruikte boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: keuze uit kaartjes van meer dan 1.000 vervoerders.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. www.bahn.com: officiële boekingsmodule van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: één loket voor alle treinreizen.
  6. Treinrondreis.nl: de tofste treinrondreizen met uitstekende hotels.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: reis altijd met focus op het milieu (duurzaam).
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: premium en betaalbare hotelkamers dichtbij het station.

Praktische info over treinreizen naar Bad Rodach

Het Duitse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je boeken op www.bahn.com of per telefoon via 04930311682904. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand naar de hoofdstad Berlijn is ongeveer 575 km (6 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Men is hier behoorlijk religieus: protestants, rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Duits. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Zijn er andere vragen? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via deze website kan je ook meer lezen over Stedentrip.

LandDuitsland
Jaartemperatuur13,4 graden celsius
TalenDuits
Betalen metEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Officiële boekingssite ticketswww.bahn.com
Telefonische hulp04930311682904
Type treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Bekendste stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Bekende bezienswaardigheidZwinger Dresden (Sachsen)

Check de meest bijzondere treinrondreizen in Duitsland

Toon beste deals en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Bad Rodach

Interrailen in Duitsland

De Interrailpas is een exclusief treinticket dat je kunt gebruiken in Duitsland en andere Europese landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je onbeperkt reizen als jij een Interrail pas kan overhandigen (via bijv. je telefoon en tablet). Advies: bij een aantal treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Met de fraaie Interrail App kan je op elk moment reizen kopen, (offline) treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het grootste voordeel van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Bad Rodach is voor veel mensen dus en ideale oplossing. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere streek in Duitsland of bezienswaardigheden als Zwinger Dresden (Sachsen). Zo’n Duitslandpas zijn al te bestellen vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) bestel je vanaf €189.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Met jouw Duitslandpas (te betellen vanaf €166) heb je maar 1 ticket nodig in Duitsland.
  • Middels de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is nog wel een apart ticket nodig.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Bad Rodach kopen

Treintickets bestellen naar station Bad Rodach centrum doen we vooral online. De tarieven kunnen flink variëren. In het onderstaande blok verstrekken we tips en adviezen hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Stel je flexibel op: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Kies een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen checken: zoek informatie op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Bad Rodach?

Treintickets naar Bad Rodach in Duitsland kan je kopen via NSInternational of de Deutsche Bahn (DB). Telefonisch kan dat via 04930311682904. Voor sommige vertrekdagen of trajecten kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze aanbieders verzamelen trajecten en prijsverwachtingen van tientallen bus- en treinmaatschappijen in tientallen landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Bad Rodach?

Jouw rondreis kan in principe beginnen bij het NS-station om de hoek. Je kunt simpelweg je reis beginnen vanaf stations zoals Bedum, Groningen Europapark en Nuth. Veel treinverbindingen naar Bad Rodach beginnen vanaf het station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Amersfoort, Almelo, Den Haag, Breda, Arnhem en Deventer, Utrecht, Hengelo, Rotterdam, Hilversum zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, Eurostar, TGV, Thalys, ICE.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. De jongste kids kunnen lekker spelen, naar de wc of een stripboek lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Wat oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de hele familie per spoor te reizen. De hedendaagse korting voor kinderen kan weer afwijken per leeftijdscategorie en maatschappij. Zie www.bundesregierung.de voor de geldige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Het serviceniveau is erg hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen ligplek, luxe zit/ligstoel, uitstekende sanitaire faciliteiten en een buffet. Op diverse trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een eigen fiets meenemen is milieuvriendelijk en maakt het avontuur compleet. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook als je reist met de internationale trein naar Bad Rodach kan je meestal een fiets meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar steeds vaker is een apart fietskaartje nodig. Op sommige trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De voorwaarden voor de fiets in de trein zijn per touroperator weer anders. Controleer dit vooraf. Een ingevouwen fiets geldt meestal als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Bad Rodach kan vaak zonder problemen. Je moet wel rekening houden met speciale voorwaarden. Schoothondjes die op schoot van de reiziger passen of die je in een draagtas kunt houden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de echt grote honden koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van DB (www.bahn.com).