logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bad Pyrmont vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Bad Pyrmont? Deze geweldige Duitse plek bezoek je eenvoudig per trein. Het reizen met de trein levert je veel gemak op. Geen wegomleidingen en files, een ruime plek waar je met gestrekte benen kunt zitten, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Duitsland. Bovendien is een reis per trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze website vind jij uitgebreide info over het reserveren van treinkaartjes naar Bad Pyrmont vanaf bijv. Den Haag Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal. Daarbij verstrekken we een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende info over het rondreizen per trein.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Bad Pyrmont (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Station Breda, Zwolle, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Duitsland gaat het reizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? In dat geval raden we interrailen aan met de Duitslandpas (prijzen gemiddeld €166).
treinkaartje-bad-pyrmont-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bad Pyrmont boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt heerlijke comfortabele stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Onderweg heb je een bijzonder uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Bad Pyrmont-Centraal, in of nabij het centrum. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan delen we in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Bad Pyrmont (Duitsland)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Bad Pyrmont kan je binnen enkele minuten doen. Zo kan jij kiezen voor een handige Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Ook kun je boeken bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kunnen geboekt worden via www.bundesregierung.de of door het klantenservicenummer 04930311682904.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bedenk vanaf welk treinstation jouw vakantie gaat beginnen. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijv. aan s-Hertogenbosch Oost & Soest Zuid. De zoekmodule bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Selecteer ook de vertrekdatum / vertrektijd en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor jongeren kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Voor 60-plussers kan je soms aanspraak maken op een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Kan jij gebruik maken van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De ticketshop geeft nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte kosten. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Let goed op de voorgestelde tijden, de verwachte reistijd, hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Zodoende krijg je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Bad Pyrmont. Soms zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Diverse vergelijkingsplatformen bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Als laatste kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Denk aan het 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Zitplaatsreservering is ook een optie. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De kaartjes ontvang je per e-mail (het kan slim zijn om het wel te printen). De betaling doe je met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Goedkope tickets voor de trein naar Bad Pyrmont vergelijken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Bad Pyrmont (Duitsland)

Tijdens jouw reis ervaar je alvast het natuurrijke Duitsland. Het land heeft 83 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad is Berlijn. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Bad Pyrmont is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13,4 graden (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (gemiddeld 29,8 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 5,1 graden celsius). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een goed bereikbare Duitse plaats om met de trein naartoe te gaan. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, voorjaarsvakantie, weekendje weg, kerstvakantie, herfstvakantie, meivakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn kenmerkende architectuur en gespecialiseerde winkels. Geniet van de lokale Duitse delicatessen op een van de terrassen. In deze streek zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Het hele jaar door kan je hier heerlijk fietsen, wandelen, paardrijden, racefietsen en andere avonturen beleven.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Sfeervolle dorpjes in de regio bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor prachtige wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden zoals: Het historische centrum van Regensburg (Beieren).
  • Duitse campings, appartementen, hotels, glampings, vakantiehuisjes, bungalows hebben een goede verbinding met het OV (metro, bus, deelfiets, taxi).
  • Optioneel een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het leuke van een internationale treinreis dat duizenden Europese stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Een vakantie naar Bad Pyrmont per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder bekijk je een korte toelichting over de meest gekozen stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Dudley, Léchère & Ars-sur-Moselle.

  1. Utrecht Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  3. Rotterdam Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  4. Den Haag Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  5. Schiphol Airport: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  6. Leiden Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  7. Breda: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  8. Eindhoven Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  10. Nijmegen: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  11. Arnhem Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  12. Amersfoort Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  13. Haarlem: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  14. Zwolle: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  15. Delft: grote wachtruimtes en volop winkels.

Bekijk ook: Hilversum, Tilburg, Schiedam, Dordrecht, Groningen, Zaandam, Hengelo, Zutphen, Zaandam, Hoofddorp, Maastricht, Assen of Enschede, Alkmaar, Ede / Wageningen, Lelystad, Roosendaal, Venlo.

treinvakantie-bad-pyrmont-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Bad Pyrmont gaat het gemakkelijkst online. Zo kan je kiezen voor handige zoek- en boekingsplatformen die het actuele aanbod van velerlei vervoersmaatschappijen op 1 plek verzamelen. Op die manier ontvang je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een hele interessante andere optie is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In deze lijst vind je de meest gebruikte boekingsplatforms.

  1. Omio: populaire App voor het kopen van treinreizen in Europa.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.bahn.com: officiële boekingssite van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: reizen met een hotel naast of vlakbij het station.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: supersnel van A naar B met trein pakketreizen.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: premium en betaalbare hotelkamers dichtbij het station.

Belangrijke informatie over treinreizen naar Bad Pyrmont

Het Duitse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn vindbaar op www.bahn.com of door contact op te nemen via 04930311682904. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand naar hoofdstad Berlijn is (via het spoor) ongeveer 575 km (6 uur reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. De belangrijkste religie is protestants, rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Duits. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De aansluitspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +49. In gevaar? Bel 112. Heb je andere info nodig? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op onze website kan je ook meer lezen over Aanbiedingen.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden celsius
Officiële taalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Treinticketshopwww.bahn.com
Telefonisch verkooppunt04930311682904
Type treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Bekendste stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Nationale bezienswaardigheidHet historische centrum van Regensburg (Beieren)

Reserveer de gaafste treinrondreizen in Duitsland

Toon aantrekkelijke deals en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Bad Pyrmont

Interrailen in Duitsland

Een interrail pas is een exclusief treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Duitsland en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de reguliere treinen kan je zonder extra handeling instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (dat kan geprint of digitaal). Opmerking: bij bijzondere treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen vergelijken, treintijden bekijken en een zitplaats boeken. Het mooie van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Bad Pyrmont kan heel interessant zijn. Juist als je gaat doorreizen naar andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Het historische centrum van Regensburg (Beieren). De Duitslandpas worden aangeboden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te bestellen vanaf €185.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Met de Duitslandpas (vanaf €166) kun je onbeperkt reizen door Duitsland.
  • Door middel van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Bad Pyrmont kopen

Treintickets bestellen naar station Bad Pyrmont centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen elk moment veranderen. In het gedeelte hieronder delen specialisten handige tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op maandag 29 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: speciale kortingsacties voor kinderen en 55-plussers in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Bad Pyrmont?

Treintickets naar Bad Pyrmont in Duitsland koop je via NS International of de Deutsche Bahn (DB). Het telefoonnummer is 04930311682904. Voor sommige data of trajecten is geen directe verbinding mogelijk. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze handige sites bieden info over vertrektijden en prijsverwachtingen van alle erkende bus- en treinmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Bad Pyrmont?

Jouw citytrip kan al starten bij jouw lokale treinstation. Je kunt simpelweg vertrekken op vrijwel elk station zoals Doetinchem, Krabbendijke en Soest. Flink wat treinverbindingen naar Bad Pyrmont lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En tevens ook Almelo, Breda, Amersfoort, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam, Deventer, Utrecht, Hengelo, Hilversum zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Thalys, internationale intercity, TGV, ICE, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk samen spelletjes doen, rondjes lopen of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids een leuke vakantie per spoor te boeken. De precieze korting voor kinderen kan variëren per land, operator en leeftijd. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor actuele kindertarieven en algemene voorwaarden.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. De slaaptrein is specifiek ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. De kwaliteit van de service is hoog en je beschikt over diverse voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bedplaats, slaapbanken, was- en toiletruimtes en een speciaal buffetrijtuig. Op een aantal trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Mag mijn fiets mee in de trein?

De fiets mee op vakantie is goed voor het milieu en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent ontzettend flexibel. Ook bij de internationale trein naar Bad Pyrmont is de fiets meestal gewoon welkom. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar meestal moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige treinen heb je een aparte wagon voor fietsen. De regels voor de fiets in de trein zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een vouwfiets (ingeklapt) gaat door voor handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar Bad Pyrmont kan vaak zonder problemen. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je op schoot kunt houden of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je vaak gratis meenemen. Voor grotere honden reserveer je een apart kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De regels en tarieven vind je op de website van DB (www.bahn.com).