logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bad Honnef vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Bad Honnef? Deze bijzondere Duitse vakantieplaats heeft een gunstig gelegen treinstation. Een vakantie met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een heerlijke stoel waar je lekker kunt zitten, je geniet onderweg van een prachtig landschap en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Duitsland. Tevens is een vakantie per trein een milieubewuste keuze. Op deze website check je handige info over het reserveren van treinkaartjes naar Bad Honnef vanaf onder andere Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Leiden Centraal. Daarbij vind je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en aanvullende info over treinreizigers.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je moeiteloos naar Bad Honnef (Duitsland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Breda, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Nijmegen, Station Amersfoort, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Kies dan voor Interrailen met de Duitslandpas (tarieven gemiddeld €166).
treinkaartje-bad-honnef-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bad Honnef boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt ruime stoelen en draadloos internet. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Vanuit je stoel raak je verwonderd door de mooie natuur en steden. Je komt fit aan op het treinstation van Bad Honnef-Centraal, niet ver van het centrum. Een uitstekende vervoermiddel voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In het volgende blok lees je in de meest ideale volgorde hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Bad Honnef (Duitsland)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Bad Honnef is moeiteloos te realiseren. Zo kan jij kiezen voor een boekingsplatform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan je reserveren via www.bundesregierung.de of middels de telefoon 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef door vanaf welke plaats jouw vakantie gaat beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Het Centraal Station van Amsterdam. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een NS-station in de regio. Voorbeelden zijn Heerlen & Zaandam. De zoekmodule raad aan wat een goede route is vanaf jouw woonplaats. Maak ook een beslissing over de beschikbare vertrekdatums, tijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal reizigers en voer ook de leeftijden in. Voor de kleintjes is er meestal een kinderkorting. Voor oudere reizigers is er soms ook een flinke seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De zoekfunctie demonstreert nu de mogelijke treintrajecten en de onkosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de vertrektijden, de totale duur, de plekken van overstappen en de vervoerders. Als je dat doet vergelijk je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Bad Honnef. Voor sommige vertrekdagen kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Diverse vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s voor meer comfort

    Als laatste kun je extra services toevoegen. Kies bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treinkaartjes worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Bad Honnef boeken?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Bad Honnef (Duitsland)

Wanneer je onderweg bent ontdek je alvast de mooie regio’s van Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). De hoofdstad is Berlijn. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Bad Honnef is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 13,4 graden (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (doorgaans 29,8 graden) en de koudste periode is januari (gemiddeld 5,1 graden). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een geweldige Duitse stad voor jouw vakantie. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en winkels. Probeer ook zeker de lokale Duitse lekkernijen in de restaurants en cafés. In de regio zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi wandel- en fietstochten maken, bowlen, een bootje huren en puzzeltochten doen.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden in de regio bezoeken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor heerlijke wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar toffe bezienswaardigheden zoals: LEGOLAND Deutschland.
  • Duitse hotels, glampings, vakantiehuisjes, campings, B&B’s, bungalows zijn uitstekend bereikbaar met het OV (bus, tram, deelfiets, taxi).
  • Soms vind je een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Centrale vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van op vakantie met de trein is dat talloze Europese steden per spoor te bereiken zijn. Jullie vakantie naar Bad Honnef per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder bekijk je aanvullende informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Kuldīga, Saint-Jean-de-Luz & Setúbal.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  2. Amsterdam Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  3. Rotterdam Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  4. Den Haag Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  6. Leiden Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  7. Breda: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  8. Eindhoven Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): heel veel leuke winkels in de buurt.
  10. Nijmegen: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  11. Arnhem Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  13. Haarlem: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  14. Zwolle: heel veel leuke winkels in de buurt.
  15. Delft: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.

Andere gunstige stations: Dordrecht, Gouda, Schiedam, Groningen, Tilburg, Zaandam, Zaandam, Assen, Hengelo, Maastricht, Zutphen, Almere en Alkmaar, Roosendaal, Venlo, Enschede, Ede / Wageningen, Lelystad.

treinvakantie-bad-honnef-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Bad Honnef gaat het gemakkelijkst online. Je kunt kiezen voor een van de gebruiksvriendelijke vergelijkingsplatformen die het aanbod van verschillende bedrijven naast elkaar zetten. Zo krijg je alle routes en prijzen op 1 plek Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een goed alternatief is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het onderstaande stukje check je onze top-10 zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: eenvoudig internationale treinreis in EU plannen.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.bahn.com: het boekingsportaal van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: standaard gratis voor kinderen tot en met 11 jaar.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: deze touroperator verkoopt al jaren de meest inspirerende vakanties.
  11. Booking.com: loop vanaf het station naar het nabijgelegen geboekt hotel.

Handige informatie over treinreizen naar Bad Honnef

Het Duitse railnetwerk wordt beheerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.bahn.com of bij de klantenservice via 04930311682904. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijke knooppunten in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) hebben een goede bereikbaarheid. De afstand tot hoofdstad Berlijn is (via het spoor) ongeveer 575 km (6 uur reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke religies in het land zijn: protestants, rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Duits. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De voltage is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Wil je iets anders weten? Surf dan naar www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op deze treinreis-vergelijker is ook informatie te raadplegen over Wintersport.

LandDuitsland
Jaartemperatuur13,4 graden celsius
VoertaalDuits
Betalen metEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Officiële boekingssite ticketswww.bahn.com
Telefonische bestellingen04930311682904
(Inter)nationale treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Bekendste stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
Interrail reizenDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bezochte bezienswaardigheidLEGOLAND Deutschland

Ervaar de tofste treinrondreizen in Duitsland

Check acties en deals en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Bad Honnef

Interrailen in Duitsland

De pas vas Interrail is een bijzonder treinticket dat je kunt gebruiken in Duitsland en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via bijv. je telefoon en tablet). Disclaimer: bij bijzondere treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je op elk moment reizen kopen, (offline) treintijden inzien en een zitplek boeken. Het gave van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Bad Honnef kan heel interessant zijn. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Duitsland of bezienswaardigheden zoals LEGOLAND Deutschland. Een Duitslandpas is er vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te koop vanaf €190.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Veel zien in een korte tijd.
  • Met de Duitslandpas (vanaf €166) reis je onbeperkt door Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een reservering een must.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Bad Honnef kopen

Treintickets bestellen naar station Bad Honnef centrum gaat steeds vaker via het internet. De prijzen zijn per dag verschillend. In het bijgaande gedeelte delen reisexperts 5 nuttige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Wees flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Accepteer een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: check zo nu en dan de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Bad Honnef?

Treintickets naar Bad Honnef in Duitsland zijn te vinden via NSInternational of de Deutsche Bahn (DB). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Zij delen gegevens over reistijden en prijsindicaties van alle populaire spoorwegmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Bad Honnef?

Jouw vakantietrip kan je starten vanaf jouw eigen NS-station. Je kan probleemloos instappen op bijna elk station. Denk aan Emmen Zuid, Maarssen of Purmerend Weidevenne. Een hoop treinverbindingen naar Bad Honnef lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. En uiteraard ook Almelo, Den Haag, Breda, Amersfoort, Arnhem en Rotterdam, Hengelo, Utrecht, Hilversum, Deventer zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Thalys, ICE, Nightjet, TGV, internationale intercity.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. Kids kunnen tijdens de reis kletsen, naar de wc of tekenfilms kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook basisschoolkinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met de kids per spoor te reizen. De actuele korting voor kinderen verschilt per leeftijdscategorie en maatschappij. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de huidige kindertarieven en de disclaimer.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is gemaakt om op luxe manier ’s nachts te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met fantastische voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen ligplek, slaapstoelen, sanitaire voorzieningen en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op enkele trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een eigen fiets meenemen is duurzaam en maakt je onafhankelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. In de internationale trein naar Bad Honnef mag een fiets meestal mee. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar doorgaans is een apart fietsticket noodzakelijk. In sommige omstandigheden is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De precieze regels voor het meenemen van de fiets zijn per treintype weer wisselend. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets (ingeklapt) geldt meestal als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Bad Honnef is meestal gewoon mogelijk. Lees je goed in over de bepaalde voorwaarden. Kleine diertjes die je eenvoudig mee kan nemen of in een kooitje of mand passen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de echt grote honden moet je een apart ticket kopen. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van DB (www.bahn.com).