logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bad Hönningen vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Bad Hönningen? Deze mooi Duitse vakantieplek bezoek je gemakkelijk met de trein. Met de trein op vakantie gaan heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen last van files, ontspannen in een fijne stoel inclusief stopcontact en Wifi, je geniet van het bijzondere uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Duitsland. Daarbij is een treinrit zeer klimaatbewust. Op deze pagina delen we uitgebreide adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Bad Hönningen vanaf locaties als Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Eindhoven, Den Haag Centraal. Daarnaast vind je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en aanvullende wetenswaardigheden over jouw bestemming.

  • Via de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Bad Hönningen (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Treinstation Groningen, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, Zwolle, of een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland gaan treinreizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Dan kan je Interrailen met de Duitslandpas (kosten vanaf €166).
treinkaartje-bad-hoenningen-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bad Hönningen boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt hier stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Onderweg heb je een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Bad Hönningen-Centraal, in het hart van de stad. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In het volgende blok check je in enkele stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Hulp bij een treinticket kopen naar Bad Hönningen (Duitsland)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Bad Hönningen kan het handigst via internet. Je kunt kijken naar een handige Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te reserveren via www.bundesregierung.de of door het klantenservicenummer 04930311682904.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bepaal vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij jouw lokale station. Denk aan Apeldoorn Osseveld en Rosmalen. De ticketshop adviseert je over de routes vanaf de gekozen plek. Geef ook je voorkeuren door aangaande de actuele vertrektijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal het aantal mensen en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor jongeren kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor 60-plussers is er dikwijls een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Ben jij lid van een organisatie en heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Voer de nummers in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De zoekfunctie vertoon nu de actuele treintrajecten en de verwachte onkosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op het exacte tijdstip van vertrek, de totale reistijd, waar en hoe vaak je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dan reserveer je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Bad Hönningen. Voor sommige vertrekdagen zijn er geen directe routes te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verscheide vergelijkingsplatformen kunnen ook advies geven over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    In deze laatste stap kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Overweeg bijvoorbeeld het 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De treintickets kun je downloaden en per mail verkrijgen (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De betaling doe je met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Bad Hönningen kopen?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Bad Hönningen (Duitsland)

Zodra je onderweg bent kom je in aanraking met het authentieke Duitsland. Dit land heeft zo’n 83 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Berlijn. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Bad Hönningen is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 13,4 graden °C (zeeklimaat). De warmste periode is juli (gemiddeld 29,8 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 5,1 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een zeer populaire Duitse plek om te ontdekken. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie, weekendje weg, herfstvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met zijn prachtige gebouwen en gespecialiseerde winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse delicatessen in de restaurants en cafés. In de omgeving zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Ook kan je hier geweldig mooi fietsen, wandelen, tennissen, suppen en andere avonturen beleven.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Sfeervolle dorpjes om te bekijken.
  • Een omgeving met veel natuur voor prachtige wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Vergeet niet andere bezienswaardigheden zoals: Schloss Nymphenburg.
  • Duitse B&B’s, bungalows, hotels, glampings, vakantiehuisjes, appartementen kan jij goed bereiken door middel van het OV (taxi, tram, deelfiets, metro).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een luxe verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Bad Hönningen per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand verstrekken we handige details over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Driehuis, Trechtingshausen en Ancenis.

  1. Utrecht Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  4. Den Haag Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  5. Schiphol Airport: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  6. Leiden Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  7. Breda: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): van verschillende kanten te bereiken.
  10. Nijmegen: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  11. Arnhem Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  12. Amersfoort Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  13. Haarlem: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  14. Zwolle: gelegen op een centrale plek in de stad.
  15. Delft: verbonden met veel stations.

Andere drukbezochte NS-stations: Zaandam, Hilversum, Tilburg, Gouda, Dordrecht, Schiedam, Hengelo, Zutphen, Almere, Assen, Maastricht, Zaandam of Roosendaal, Enschede, Roermond, Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen.

treinvakantie-bad-hoenningen-vergelijken

De beste treinkaartjes winkels vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Bad Hönningen gebeurt hoofdzakelijk via internet. Bekijk onder andere handige platforms die de kaartjes van verschillende bedrijven voor je voorschotelen. Zo bekijk je alle opties en prijzen in 1 overzicht. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een goed alternatief is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In deze lijst vind je de meest gebruikte boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: tickets voor trein, bus, vliegtuig op 1 plek boeken.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.bahn.com: de boekingssite van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: alle treintickets, vakanties & aanbiedingen op 1 plek.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: reis op een milieuvriendelijke manier door heel Europa.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: touroperator met de mooiste treinvakanties in Europa.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Bad Hönningen

Het Duitse spoornetwerk is eigendom van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je zoeken op www.bahn.com of bij de klantenservice via 04930311682904. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Populaire luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn goed verbonden met het OV. De reisafstand tot hoofdstad Berlijn is (via het spoor) ongeveer 575 kilometer (6 uur reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke religies in het land zijn: protestants, rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Duits. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De voltage is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +49. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op onze website check je ook meer info over Groepsreizen.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden °C
TaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticket webwinkelwww.bahn.com
Telefonisch verkooppunt04930311682904
Trein soortenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grote spoorwegstationBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bekeken bezienswaardigheidSchloss Nymphenburg

Boek de meest bijzondere treinrondreizen in Duitsland

Toon acties en deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Bad Hönningen

Interrailen in Duitsland

De Interrailpas is een treinpas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Duitsland en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen wordt je gewoon geaccepteerd als jij de Interrail pas laat zien (geprint of per App). Tip: bij een aantal treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Dankzij de populaire Interrail App kan je heel simpel reizen vastzetten, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het praktische van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Bad Hönningen kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Helemaal als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere plaatsen in Duitsland of bezienswaardigheden als Schloss Nymphenburg. Zo’n Duitslandpas zijn verkrijgbaar vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te koop vanaf €185.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Via de Duitslandpas (beschikbaar vanaf €166) heb je maar 1 ticket nodig in Duitsland.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is ook een reservering nodig.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Bad Hönningen kopen

Treintickets bestellen naar station Bad Hönningen centrum kan op verschillende manieren. De prijzen kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande blok geven onze experts gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Stel niet te hoge eisen: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Neem niet de snelste route: stap niet in een hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Bad Hönningen?

Treintickets naar Bad Hönningen in Duitsland reserveer je eenvoudig via NS-International of de Deutsche Bahn (DB). Per telefoon is dat mogelijk via 04930311682904. Voor sommige data of trajecten is er niet een directe verbinding. Je kunt dan ook kijken naar treinticketshops als Omio.com of Thetrainline.com. Deze platforms bieden info over treintijden en ticketprijzen van tienduizenden trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Bad Hönningen?

Jouw rondreis kan al beginnen bij het lokale NS-station. Je kan probleemloos je reis beginnen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Alphen aan den Rijn, Helmond Brouwhuis of Zevenbergen. Een hoop treinverbindingen naar Bad Hönningen beginnen vanaf het centraal station van Amsterdam. En tevens ook Almelo, Amersfoort, Breda, Arnhem, Apeldoorn en Utrecht, Deventer, Schiphol, Hengelo, Hilversum vallen onder de noemer internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de Nightjet, ICE, TGV, Eurostar, Thalys.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een puzzel maken, naar het toilet of lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met (klein)kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De actuele korting voor kinderen kan weer anders zijn per treinoperator. Bekijk www.bundesregierung.de voor de hedendaagse kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Een nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. De slaaptrein is ideaal om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een compartiment met eigen bed, een comfortabele ligstoel, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een restaurant aan boord. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

De fiets mee op vakantie is duurzaam en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Voor de internationale trein naar Bad Hönningen mag een fiets meestal mee. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar meestal moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige gevallen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De regels voor het inchecken van je fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets (ingeklapt) ziet de vervoerder als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Bad Hönningen kan vaak zonder problemen. Lees vooraf goed de huisdier-voorwaarden. Kleine honden die je op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden mag je vaak gratis meenemen. Voor de echt grote honden reserveer je een apart kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van DB (www.bahn.com).