logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Altdorf bei Nürnberg vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Altdorf bei Nürnberg? Deze veelzijdige Duitse vakantiebestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Op vakantie met de trein kent heel veel gemakken. Je vermijdt de files, een comfortabele stoel waar je ook je benen kunt strekken, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Duitsland. Bovendien is een reis per trein een stuk groener. Op deze pagina tref je uitgebreide info over het reserveren van treinkaartjes naar Altdorf bei Nürnberg vanaf bijv. Arnhem, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven. Daarbij delen we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende suggesties over het reizen per spoor.

  • Dankzij de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Altdorf bei Nürnberg (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Nijmegen, Station Breda, Station Den Haag HS, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, DB (www.bahn.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Duitslandpas (tarieven +/- €166).
treinkaartje-altdorf-bei-nuernberg-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Altdorf bei Nürnberg boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Er zijn luxe stoelen en wifi. Je kunt veel bagage meenemen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Tijdens het rijden kun je naar buiten kijken en genieten van een prachtig uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Altdorf bei Nürnberg-Centraal, in of nabij het centrum. Heerlijk voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In onderstaand overzicht onderzoek je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Hulp bij een treinticket kopen naar Altdorf bei Nürnberg (Duitsland)

  1. Kies treinticketshop

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Altdorf bei Nürnberg is eenvoudig te doen. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kun jij boeken middels www.bundesregierung.de of middels de telefoon 04930311682904.

  2. Selecteer data en treinstations

    Beslis vanaf waar je wilt vertrekken. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam, of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij jouw lokale station. Denk bijv. aan Hengelo & Utrecht Lunetten. De vergelijker analyseert dan supersnel de beste route vanaf de gekozen plek. Bepaal ook de ideale heenreis datum en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Kies het aantal personen en voer ook de leeftijden in. Voor kids is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een forse seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Voer de nummers in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    Het algoritme vertoon nu de beschikbare treintrajecten en de kosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Analyseer de tijdstippen van vertrek, de gemiddelde reistijden, het aantal momenten van overstappen en de vervoerders. Zo vind je snel de beste of snelste treinroute naar Altdorf bei Nürnberg. Soms kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Sommige vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In stap 5 kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Koop bijvoorbeeld het 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treintickets worden per mail verzonden (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Betalen kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Altdorf bei Nürnberg vergelijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Altdorf bei Nürnberg (Duitsland)

Wanneer je naar buiten kijkt bekijk je alvast het inspirerende Duitsland. Het land heeft om en nabij de 83 miljoen volksgenoten (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Berlijn. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Altdorf bei Nürnberg is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 13,4 graden celsius (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (plus minus 29,8 graden celsius) en een wat koudere periode is januari (doorgaans 5,1 graden °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Dit is een prettige Duitse plek om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, voorjaarsvakantie, midweek, herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie. Loop rond in het mooie centrum met mooie gebouwen en winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse gerechten bij een van de eetgelegenheden. In de buurt kun je ook veel excursies doen. Ook kan je hier geweldig mooi hiken, fietsen, tennissen, bootje varen en andere avonturen beleven.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Idyllische dorpjes en stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een omgeving met veel natuur voor mooie wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Informeer ook naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: De natuurgebieden in Renchtal.
  • Duitse glampings, appartementen, campings, hotels, B&B’s, vakantiehuisjes zijn uitstekend bereikbaar met het OV (bus, deelfiets, tram, taxi).
  • Eventueel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een internationale treinreis dat talloze Europese steden middels het spoor geconnect zijn. De vakantie naar Altdorf bei Nürnberg per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder bieden wij handige details over de meest drukke stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Böblingen, Reiskirchen & Égletons.

  1. Utrecht Centraal: veilige en toegankelijke perrons.
  2. Amsterdam Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  3. Rotterdam Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  4. Den Haag Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  5. Schiphol Airport: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  6. Leiden Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  7. Breda: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  8. Eindhoven Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): fijn station voor jouw internationale treinreis.
  10. Nijmegen: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  11. Arnhem Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  12. Amersfoort Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  13. Haarlem: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  14. Zwolle: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  15. Delft: je kunt hier vaak 24/7 terecht.

Check ook: Gouda, Groningen, Schiedam, Hilversum, Tilburg, Dordrecht, Zaandam, Maastricht, Hengelo, Almere, Zutphen, Assen & Roermond, Ede / Wageningen, Alkmaar, Roosendaal, Enschede, Lelystad.

treinvakantie-altdorf-bei-nuernberg-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Altdorf bei Nürnberg doen we steeds vaker via internet. Bezoek bijvoorbeeld innovatieve treinkaartje-vergelijkers die prijzen en tijden van allerlei touroperators vergelijken. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een goed alternatief is een Interrail pas kopen. In deze lijst vergelijk je de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: betaalbare treinreizen naar de mooiste Europese bestemmingen
  4. www.bahn.com: boeken via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: treinreis van- en naar Nederland is standaard inbegrepen.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: reis altijd met focus op het milieu (duurzaam).
  9. TUI: vind een all-inclusive pakketreis om zorgeloos te genieten.
  10. De Jong Intra: met deze touroperator kun je elk populair vakantieland bezoeken.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Altdorf bei Nürnberg

Het Duitse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te vinden op www.bahn.com of bij de klantenservice via 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De reisafstand naar hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 kilometer (6 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. De belangrijkste religie is protestants, rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De netspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook meer lezen over Treinreis met hond.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 °C
Nationale taalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Landelijke ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch kaartjes kopen04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grote spoorwegstationBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bezochte bezienswaardigheidDe natuurgebieden in Renchtal

Ervaar de tofste treinrondreizen in Duitsland

Bekijk beste deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Altdorf bei Nürnberg

Interrailen in Duitsland

De interrail pas is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Duitsland en de rest van Europa. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (geprint of per App). Goed opletten: voor sommige treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je apart een stoelreservering doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Door de populaire Interrail App kan je heel snel reizen vastzetten, offline treintijden opzoeken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Altdorf bei Nürnberg kan heel interessant zijn. Helemaal als je ook interesse hebt in een andere streek in Duitsland of bezienswaardigheden zoals De natuurgebieden in Renchtal. De Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) is er vanaf €185.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Met jouw Duitslandpas (te koop vanaf €166) reis je zoveel als je wilt met de trein in Duitsland.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen moet je apart reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Altdorf bei Nürnberg kopen

Treintickets bestellen naar station Altdorf bei Nürnberg centrum gaat steeds meer online. De prijzen kunnen elk moment veranderen. In de volgende opsomming deelt onze expert de beste tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Blijf flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Altdorf bei Nürnberg?

Treintickets naar Altdorf bei Nürnberg in Duitsland zijn te boeken via www.NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Eventueel kan dit ook per telefoon via 04930311682904. Voor sommige data of trajecten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Dan kun je gebruik maken van boekingsplatforms zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze aanbieders bekijken en vergelijken vertrektijden en prijsindicaties van de meest betrouwbare trein- en busvervoerders binnen Europese landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Altdorf bei Nürnberg?

Jouw treinvakantie kan in principe beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt moeiteloos instappen op bijna elk station. Denk aan Deurne, s-Hertogenbosch of Opheusden. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Altdorf bei Nürnberg beginnen vanaf het station van Amsterdam. En je kunt instappen vanaf Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Arnhem en Schiphol, Hengelo, Deventer, Hilversum, Utrecht zijn internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de internationale intercity, Eurostar, TGV, Nightjet, Thalys.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis een spel spelen, naar het toilet of tekenfilms kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. De tieners kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met kleine kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillen per leeftijd en vervoerder. Bekijk www.bundesregierung.de voor actuele kindertarieven en voorwaarden.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is gemaakt om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Onder andere: een eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, een douche en toilet en een restauratierijtuig. Op sommige trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een normale fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Altdorf bei Nürnberg kan je meestal een fiets meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar meestal heb je echt een speciale fietsticket nodig. Soms is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regelgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een vouwfiets in opgevouwen toestand geldt meestal als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Instappen met jouw hond in de trein naar Altdorf bei Nürnberg is meestal gewoon mogelijk. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Schoothondjes die je op schoot kunt houden of in een mand/tas/kooi kunnen mag je vaak gratis meenemen. Voor grotere honden koop je een speciaal kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van DB (www.bahn.com).