logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Ahlen vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Ahlen? Deze geweldige Duitse vakantieplaats is zeer goed te bereiken met de trein. Een treinreis wordt steeds populairder. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een ruime plek met voldoende beenruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je komt lekker uitgerust aan in Duitsland. Ook is een treinreis een stuk groener. Met behulp van onze experts bekijk jij nuttige adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Ahlen vanaf locaties zoals Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Ook bekijk jij een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende wetenswaardigheden over jouw bestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Ahlen (Duitsland).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Breda, Treinstation Groningen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland gaat het reizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer van het land bekijken? Kies dan voor Interrailen met de Duitslandpas (prijzen gemiddeld €166).
treinkaartje-ahlen-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Ahlen boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Er zijn stoelen met beenruimte en eten en drinken aan boord. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Al reizende is er een tof uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Ahlen-Centraal, in het hart van de stad. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder delen we middels 5 stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Ahlen (Duitsland)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Ahlen kan je binnen enkele minuten doen. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te reserveren via www.bundesregierung.de of telefonisch via 04930311682904.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bepaal vanaf waar je trip gaat aanvangen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een kleiner station in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Dordrecht of Middelburg. De tool adviseert je over de routes vanaf jouw lokale treinstation. Bekijk ook de actuele vertrektijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal de groepsgrootte en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor senioren (65-plus) kan je soms aanspraak maken op een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Kan jij gebruik maken van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vul ze direct in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroute kiezen

    De tool geeft nu de optionele treintrajecten en de kosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de voorgestelde tijden, de duur van de treinreis, hoe vaak en waar je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dankzij deze boekingssites vergelijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Ahlen. Een enkele keer is de beschikbaarheid van routes beperkt. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Meerdere boekingsplatformen kunnen ook advies geven over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Nu kan je de nodige extra’s toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, een zitplek bij elkaar of een eigen compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinkaartje worden per mail verzonden (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De betaling doe je met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Ahlen reserveren?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Ahlen (Duitsland)

Tijdens jouw reis ontdek je alvast de mooie regio’s van Duitsland. Het land heeft zo’n 83 miljoen inwoners (mei 2024). De hoofdstad van dit land is Berlijn. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Ahlen is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 13,4 graden °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (plus minus 29,8 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 5,1 graden °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Een heerlijke groene Duitse omgeving voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, midweek, weekendje weg. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met bijzondere monumenten en toffe winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Duitse streekgerechten in de sfeervolle restaurants. Vlakbij zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je hier heel fraai fietsen, wandelen, hiken, mountainbiken en musea bezoeken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Levendige dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een gebied met mooie natuur voor eindeloze wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Bekijk ook toffe bezienswaardigheden zoals: Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen (Beieren).
  • Duitse vakantiehuisjes, glampings, B&B’s, hotels, campings, bungalows kan jij goed bereiken door middel van het OV (deelfiets, tram, metro, bus).
  • Mogelijk een volledig verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nationale vertrekstations in mei 2024

Het praktische van een treinreis is dat veel internationale stations te bereiken zijn per rails. Jouw vakantie naar Ahlen per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder lees je extra info over de meest gebruikte stations van Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Knittelfeld, Kerken & Ylöjärvi.

  1. Utrecht Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  2. Amsterdam Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  4. Den Haag Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  5. Schiphol Airport: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  6. Leiden Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  7. Breda: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  8. Eindhoven Centraal: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  10. Nijmegen: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  11. Arnhem Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  12. Amersfoort Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  13. Haarlem: duidelijke bewegwijzering.
  14. Zwolle: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  15. Delft: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.

Andere drukbezochte NS-stations: Gouda, Hilversum, Groningen, Tilburg, Zaandam, Schiedam, Assen, Almere, Zutphen, Maastricht, Zaandam, Hoofddorp en Lelystad, Enschede, Venlo, Roosendaal, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-ahlen-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Treintickets kopen naar Ahlen kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt gebruik maken van praktische vakantievergelijkers die treintickets van alle grote ondernemingen inzichtelijk maken. Zo bekijk je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Ook interessant is het kopen van een treinpas zoals Interrail. Onderstaand behandelen we de meest gebruikte treinticketshops.

  1. Omio: keuze uit kaartjes van meer dan 1.000 vervoerders.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.bahn.com: routes plannen en kaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinvakanties inclusief OV-vriendelijke hotels.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Ahlen

Het Duitse spoornetwerk wordt beheerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.bahn.com of via de helpdesk: 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand naar de hoofdstad Berlijn is (per rails) zo’n 575 kilometer (6 uur reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. Men spreekt hier Duits. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +49. Het landelijke noodnummer hier is 112. Heb je andere info nodig? Bezoek dan de overheidswebsite www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via ons platform is ook informatie te raadplegen over Wintersport.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden
Officiële taalDuits
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticket webwinkelwww.bahn.com
Telefonisch verkooppunt04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grote omliggende stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
Interrail reizenDuitslandpas (vanaf €166)
Bezienswaardigheid tipZugspitze in Garmisch-Partenkirchen (Beieren)

Boek volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Vergelijk acties en aanbiedingen en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Ahlen

Interrailen in Duitsland

De pas vas Interrail is een treinpas waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Duitsland en de rails van andere EU regio’s. Bij het merendeel van de treinen kan je zonder extra handeling instappen als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Let op: bij een aantal treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen inkopen, je reis van A tot Z plannen en een plek om te zitten reserveren. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Ahlen kan heel interessant zijn. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden als Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen (Beieren). De Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te bestellen vanaf €189.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Aan de hand van de Duitslandpas (te koop vanaf €166) mag je onbeperkt reizen met de trein door Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Ahlen kopen

Treintickets bestellen naar station Ahlen centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten zijn per dag verschillend. In het volgende stukje deelt onze expert tips en tricks hoe je goedkoper uit kunt zijn (op woensdag 1 mei 2024).

  1. Boek vroegtijdig: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Blijf flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: speciale kortingsacties voor kinderen en 50-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Ahlen?

Treintickets naar Ahlen in Duitsland reserveer je via NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Per telefoon is dat mogelijk via 04930311682904. In sommige gevallen kan je niet direct een kaartje kopen. Je kan dan gaan vergelijk via treinticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Zij vergelijken routes en kosten van duizenden trein- en busvervoerders van gebieden binnen de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Ahlen?

Jouw vakantie met de trein begint al bij het plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Emmen, t Harde of Vlissingen. Veel van de treinverbindingen naar Ahlen starten vanaf Amsterdam-Centraal. Maar let op, ook Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort, Den Haag, Almelo en Rotterdam, Hengelo, Deventer, Utrecht, Hilversum zijn erkende internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Nightjet, ICE, Thalys, Eurostar, TGV.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een ideaal vervoermiddel voor jongere kinderen. Kinderen kunnen onderweg een spel spelen, naar het toilet of tekenfilms kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Iets oudere kids krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Dit maakt het interessant om met (klein)kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De precieze korting voor kinderen kan variëren per treinoperator. Zie www.bundesregierung.de voor de geldende kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is ontwikkeld om jou op een premium wijze te vervoeren. Ze bieden een hoog comfort met unieke faciliteiten en voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen bed, verstelbare stoelen, badkamers en een speciaal menu aan boord. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. In de internationale trein naar Ahlen is een fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar in de regel heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige treinen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De precieze regels voor het meenemen van de fiets verschillen per vervoerder en trein. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een ingevouwen fiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Ahlen is in de meeste gevallen mogelijk. Lees vooraf goed de bepaalde voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor grote huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van DB (www.bahn.com).