logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Kastrup vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Kastrup? Deze inspirerende Deense locatie heeft een gunstig gelegen treinstation. Het reizen met de trein is heel erg prettig. Je hebt niet te maken met files, een fijne stoel waar je ook je benen kunt strekken, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Denemarken. Eveneens is een treinreis een milieubewuste keuze. Op dit platform tref je praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Kastrup vanaf bijvoorbeeld Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven. Eveneens verstrekken we extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en handige feitjes over het reizen per spoor.

  • Middels de treinverbinding reis je ongestoord naar Kastrup (Denemarken).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Zwolle, Treinstation Groningen, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Denemarken reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, DSB (www.dsb.dk).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: InterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE).
  • Ga je veel plekken bezoeken? In dat geval raden we interrailen aan met de Denemarkenpas (prijzen gemiddeld €105).
treinkaartje-kastrup-denemarken-kopen

Goedkoop treinticket Kastrup boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je profiteert van ruime stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Tijdens de rit heb je het idyllische landschap. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Kastrup-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Heel geschikt voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hierna lees je stap-voor-stap hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Tips en tricks treinticket kopen naar Kastrup (Denemarken)

  1. Kies treinticketshop

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Kastrup kan je binnen enkele minuten doen. Zo kun je kiezen voor een digitaal platform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Denemarken (DSB). Treinritten in Denemarken kan men reserveren middels www.denmark.dk of per telefoon via 04570131415.

  2. Selecteer data en treinstations

    Selecteer vanaf welk station je wilt instappen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij een NS-station in de regio. Voorbeelden zijn Beesd en Bad Nieuweschans. De zoekmodule bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Bepaal ook de gewenste datum van vertrek en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal het aantal reizigers en geef ook de leeftijd aan. Voor baby’s en kids profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor senioren kan je soms aanspraak maken op een mooie seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Voeg deze dan toe om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De zoekmodule geeft nu de verschillende treintrajecten en de verwachte onkosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de voorgestelde tijden, de verwachte reistijd, hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinvervoerders. Dankzij deze boekingssites boek je gelijk de beste of snelste treinroute naar Kastrup. Voor sommige bestemmingen zijn er geen directe routes te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Enkele vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In deze laatste stap kan je diverse services en producten toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje worden per mail verzonden (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Betalen kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Kastrup reserveren?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Kastrup (Denemarken)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met de omgeving van Denemarken. Dit land kent 5,4 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Kopenhagen. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Kastrup is april t/m oktober. De gem. temperatuur is 11,2 graden °C (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (doorgaans 23,4 °C) en de meest frisse periode is januari (zo’n 5,1 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 5 juni Dag van de Grondwet. Dit is een prettige Deense omgeving om per trein heen te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, meivakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met bijzondere monumenten en winkels. Verdiep je ook zeker in de Deense streekgerechten in de sfeervolle restaurants. In de omgeving zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Ook kan je hier heel fraai wandel- en fietstochten maken, vissen, golfen en musea bezoeken.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor eindeloze wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Informeer ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Ny Carlsberg Glyptotek.
  • Deense vakantiehuisjes, appartementen, B&B’s, hotels, glampings, bungalows zijn uitstekend bereikbaar met het OV (tram, metro, deelfiets, bus).
  • Eventueel een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het mooie van een internationale treinreis dat talloze Europese steden per spoor te bereiken zijn. Zo’n vakantie naar Kastrup per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst bekijk je korte informatie over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Alt Schwerin, Villa Opicina & Honfleur.

  1. Utrecht Centraal: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  2. Amsterdam Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  3. Rotterdam Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  4. Den Haag Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  5. Schiphol Airport: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  6. Leiden Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  7. Breda: uitstekende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): ruim aanbod met OV-fietsen.
  10. Nijmegen: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  11. Arnhem Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  13. Haarlem: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  14. Zwolle: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  15. Delft: grote wachtruimtes en volop winkels.

Andere drukbezochte NS-stations: Hilversum, Dordrecht, Groningen, Gouda, Zaandam, Tilburg, Zutphen, Assen, Maastricht, Zaandam, Almere, Hengelo & Roermond, Roosendaal, Venlo, Enschede, Lelystad, Alkmaar.

treinvakantie-kastrup-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

Treintickets kopen naar Kastrup gaat het snelst via het internet. Je kunt gebruik maken van innovatieve treinkaartje-vergelijkers die de kaartjes van allerlei ondernemingen kunnen analyseren. Op die manier ontvang je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Denemarken (DSB). Een leuk alternatief: het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder vind je onze top-10 treinticketshops.

  1. Omio: de meest complete internationale reisplanner.
  2. Thetrainline: handige reisplanner die de beste deals toont.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.dsb.dk: kaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste last minutes, rondreizen en stedentrips met de trein.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Praktische informatie over treinreizen naar Kastrup

Het Deense railnetwerk is eigendom van De Danske Statsbaner (DSB). Intercity tickets zijn te vinden op www.dsb.dk of via het telefonische adviespunt: 04570131415. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen zoals InterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE). Grote spoorwegstations zijn Kopenhagen, Aarhus, Aalborg, Kastrup. Grote luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH) hebben een goede bereikbaarheid. De reisafstand naar hoofdstad Kopenhagen is (via het spoor) ongeveer 620 kilometer (11 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Deense Kroon (DKK). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 5 juni Dag van de Grondwet. De belangrijkste religie is evangelisch luthers (95%). De spreektaal is Deens. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De voltage is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +45. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Bezoek dan de overheidswebsite www.denmark.dk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Denemarken is: Toldbodgade 33, 1253, København. Op deze treinreis-vergelijker check je ook meer info over Treinreis met kinderen.

LandDenemarken
Temperatuur (gemiddeld)11,2 graden °C
TalenDeens
ValutaDeense Kroon (DKK)
Openbare spoorwegmaatschappijDe Danske Statsbaner (DSB)
Landelijke ticketshopwww.dsb.dk
Telefonisch verkooppunt04570131415
TreintypesInterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE)
Grote hubsKopenhagen, Aarhus, Aalborg, Kastrup
Interrail reizenDenemarkenpas (vanaf €105)
Noemenswaardige bezienswaardigheidNy Carlsberg Glyptotek

Reserveer de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Denemarken

Check kortingsdeals en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Kastrup

Interrailen in Denemarken

De Interrailpas is een uniek treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Denemarken en ruim 30 andere landen. Bij de normale treinen kan je meteen instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via bijv. je telefoon en tablet). Niet vergeten: voor sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Dankzij de populaire Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen inplannen, je reis van A tot Z plannen en stoelen reserveren. Het mooie van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Kastrup kan heel interessant zijn. Helemaal wanneer je wilt doorreizen naar andere gebieden in Denemarken of bezienswaardigheden als Ny Carlsberg Glyptotek. Zo’n Denemarkenpas kan besteld worden vanaf €105. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) is er vanaf €190.

  • Ruim 30 landen ontdekken met maar 1 treinpas.
  • Heerlijk comfortabel reizen terwijl je van het uitzicht geniet.
  • Met de Denemarkenpas (te koop vanaf €105) reis je onbeperkt door Denemarken.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen moet je een aparte reservering doen.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Kastrup kopen

Treintickets bestellen naar station Kastrup centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De tarieven lopen zeer uiteen. In het gedeelte hieronder geven onze experts handige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Blijf flexibel: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: check de website van de Deense spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Kastrup?

Treintickets naar Kastrup in Denemarken reserveer je eenvoudig via NS International of de De Danske Statsbaner (DSB). Er is ook een telefonische desk via 04570131415. Voor sommige data of trajecten is geen directe verbinding mogelijk. Je kunt dan ook kijken naar ticket aanbieders zoals Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines analyseren vertrektijden en kosten van alle populaire trein- en busvervoerders van Europese regio’s.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Kastrup?

Jouw vakantie met de trein kan beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig starten met de vakantie op vrijwel elk station zoals Duivendrecht, Heerenveen en Winschoten. Veel treinverbindingen naar Kastrup starten vanaf Station Amsterdam Centraal. En tevens ook Amersfoort, Almelo, Breda, Arnhem, Apeldoorn en Hilversum, Deventer, Hengelo, Utrecht, Rotterdam vallen onder de noemer internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de internationale intercity, Thalys, Nightjet, ICE, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor kinderen. Kinderen kunnen onderweg kleuren, van de omgeving genieten of kinderfilmpjes kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. De tieners vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met kleine kinderen per spoor te reizen. De uiteindelijke korting voor kinderen wisselt per leeftijdscategorie en maatschappij. Check www.denmark.dk voor de geldende kindertarieven en voorwaarden.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. De slaaptrein is bedoeld om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Je geniet van een hoog comfortniveau met uitstekende voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen ligplek, speciale stoelen om in te slapen, een douche en toilet en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is milieuvriendelijk en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook in de internationale trein naar Kastrup is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken is een apart fietskaartje nodig. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De wetgevingen voor het inladen van fietsen in treinen verschillen per vervoerder en trein. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een ingeklapte vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Kastrup kan vaak zonder problemen. De vervoerder stelt daarvoor wel bepaalde voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grote huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van DSB (www.dsb.dk).