logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Zürich vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Zürich? Deze bijzondere Zwitserse plek bezoek je gemakkelijk met de trein. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een ruime plek met veel bewegingsruimte, je geniet van het bijzondere uitzicht en je komt lekker uitgerust aan in Zwitserland. Eveneens is een treinrit veel beter voor het milieu. Op dit platform bieden we handige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Zürich vanaf o.a. Eindhoven, Rotterdam Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal. Bovendien vind jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en belangrijke wetenswaardigheden over het reizen per spoor.

  • Bij deze treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Zürich (Zwitserland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Breda, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Zwolle, Station Den Haag HS, of jouw eigen lokale station.
  • In Zwitserland gaan treinreizen vooral met de SBB (www.sbb.ch).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: RegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli.
  • Wil je niets missen van het land? Een leuk alternatief is Interrailen met de Zwitserlandpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-zuerich-zwitserland-kopen

Goedkoop treinticket Zürich boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je profiteert van stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Terwijl je reist kun je naar buiten kijken en genieten van het idyllische landschap. Je komt fit aan op het treinstation van Zürich-Centraal, niet ver van het centrum. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder lees je in diverse stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Zürich (Zwitserland)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Zürich kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Zo kan jij kiezen voor zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook boeken via NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Zwitserland (SBB). Treinritten in Zwitserland kan je ook bestellen bij www.admin.ch of via 041800117117.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Beslis vanaf welke plaats je trip gaat aanvangen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam, of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf een NS-station in de regio. Voorbeelden zijn Arnhem Velperpoort of Zwijndrecht. De zoekmodule adviseert je over de routes vanaf jouw lokale treinstation. Kies ook de gewenste datum van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Kies de grootte van de groep en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids tot een jaar of 15 kan men vaak kinderkorting toepassen. Ook voor ouderen kan je soms aanspraak maken op een mooie seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroute kiezen

    Het systeem bied nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte tarieven. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijd, de reisduur, het aantal overstappen en de vervoerders. Dankzij deze boekingssites check je gelijk de beste of snelste treinroute naar Zürich. Voor sommige bestemmingen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Enkele vergelijkingsplatformen geven ook opties voor reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Nu kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Denk aan een upgrade naar een 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Jouw toegangsbewijs zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Zürich boeken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Zürich (Zwitserland)

Wanneer je naar buiten kijkt ontdek je alvast het natuurrijke Zwitserland. Het land kent 7,3 miljoen volksgenoten (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Bern. De beste reistijd voor een treinvakantie in Zürich is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 14,2 graden celsius (zeeklimaat en toendraklimaat). De heetste maand is juli (zo’n 28,4 °C) en de meest frisse maand is januari (+/- 7,1 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 1 augustus Nationale dag. Het is een mooie Zwitserse plaats om per trein heen te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, kerstvakantie, weekendje weg, zomervakantie, voorjaarsvakantie, midweek. Bekijk de historische binnenstad met fraaie kerken en gebouwen en lokale winkeltjes. Proef ook de typische Zwitserse delicatessen bij een van de eetgelegenheden. In de buurt zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je hier uitstekend fietsen, wandelen, tennissen, een quad huren en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Mooie dorpjes en plekjes voor excursies en dagtrips.
  • Een prachtige groene omgeving voor korte en lange wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Zoek vooraf ook naar andere bezienswaardigheden zoals: Neuchâtel.
  • Zwitserse glampings, B&B’s, campings, vakantiehuisjes, hotels, appartementen kan jij goed bereiken door middel van het OV (tram, taxi, metro, bus).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het voordeel van reizen per spoor is dan honderden stations met elkaar verbonden zijn per rails. Je vakantie naar Zürich per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Onderstaand bespreken we aanvullende informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Tarente, Sásd en Uster.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  4. Den Haag Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  5. Schiphol Airport: grote wachtruimtes en volop winkels.
  6. Leiden Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  7. Breda: goede gelegenheid voor parkeren.
  8. Eindhoven Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  10. Nijmegen: van verschillende kanten te bereiken.
  11. Arnhem Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  12. Amersfoort Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  13. Haarlem: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  14. Zwolle: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  15. Delft: ruim voldoende parkeermogelijkheden.

Andere gunstige stations: Gouda, Zaandam, Dordrecht, Tilburg, Hilversum, Schiedam, Assen, Maastricht, Hoofddorp, Almere, Hengelo, Zaandam en Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen, Roosendaal, Alkmaar, Roermond.

treinvakantie-zuerich-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Zürich gaat het gemakkelijkst online. Zo kun jij bijv. surfen naar servicegerichte zoek- en boekingsplatformen die de treinkaartjes van betrouwbare touroperators voor je voorschotelen. Op die manier ontvang je alle reisopties op 1 plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Zwitserland (SBB). Een andere manier is een treinpas zoals Interrail. In de lijst hieronder bekijk je de meest bekende reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: in een oogopslag de beste treintickets voor jouw reis zoeken.
  3. NSinternational.com: 24/7 betrouwbare en persoonlijke service
  4. www.sbb.ch: binnenlandse treinreizen boeken via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: een groot hotel-overzicht met overnachtingsmogelijkheden naast stations.

Belangrijke info over treinreizen naar Zürich

Het Zwitserse spoornetwerk is eigendom van Schweizerische BundesBahn (SBB). Intercity tickets zijn te boeken op www.sbb.ch of telefonisch op 041800117117. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als RegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli. Grote spoorwegstations zijn Basel, Bern, Genève. Lausanne, Luzern, Zürich. Internationale luchthavens zoals Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH) zijn goed verbonden met het OV. De reisafstand naar hoofdstad Bern is om en nabij de 630 km (8 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Zwitserse Frank (CHF). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 1 augustus Nationale dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek (46%), protestants (40%). De meest gesproken taal is Duits, Frans, Italiaans. Stopcontact type J kan je voor je aparaten gebruiken. De aansluitspanning is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +41. Heb je een ongeluk gehad? Bel 144. Heb je overige vragen? Bekijk dan www.admin.ch. Het adres van de Nederlandse ambassade in Zwitserland is: Seftigenstrasse 7, 3007, Bern. Via dit portaal kan je ook alles lezen over Wintersport.

LandZwitserland
Temperatuur (gemiddeld)14,2 graden °C
Officiële taalDuits, Frans, Italiaans
ValutaZwitserse Frank (CHF)
Populaire spoorwegmaatschappijSchweizerische BundesBahn (SBB)
Nationale ticketshopwww.sbb.ch
Telefonische support041800117117
Populaire treinenRegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli
Grote hubsBasel, Bern, Genève. Lausanne, Luzern, Zürich
InterrailpasZwitserlandpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidNeuchâtel

Bekijk de meest bijzondere treinrondreizen in Zwitserland

Zoek de beste acties en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Zürich

Interrailen in Zwitserland

Het interrail pas systeem is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Zwitserland en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je vrij reizen als je beschikt over een Interrail pas op je telefoon. Tip: bij bijzondere treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met behulp van de handige Interrail App kan je gemakkelijk reizen boeken, actuele vertrektijden bekijken en een zitplaats boeken. Het grootste voordeel van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Zürich is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je ook interesse hebt in andere locaties in Zwitserland of bezienswaardigheden als Neuchâtel. Een Zwitserlandpas kan je al kopen vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn te koop vanaf €189.

  • Ruim 30 landen ontdekken met maar 1 treinpas.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Dankzij de Zwitserlandpas (vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Zwitserland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Zürich kopen

Treintickets bestellen naar station Zürich centrum doen we vooral online. De tarieven kunnen flink variëren. In het lijstje hieronder deelt onze expert gratis tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Wees flexibel: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Neem bewust een langere route: vermijd de hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: bezoek de website van de Zwitserse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Zürich?

Treintickets naar Zürich in Zwitserland boek je via NSInternational.com of de Schweizerische BundesBahn (SBB). Telefonisch kan dat via 041800117117. Voor sommige vertrekdagen of trajecten vindt het systeem geen directe route. Gebruik in dat geval ticket aanbieders zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites bekijken en vergelijken vertrektijden en ticketprijzen van alle populaire trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Welke treinstations hebben een verbinding met Zürich?

Jouw vakantietrip kan je starten vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Enkhuizen, Gorinchem en Utrecht Centraal. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Zürich starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. En uiteraard ook Almelo, Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Breda en Hengelo, Rotterdam, Hilversum, Utrecht, Deventer zijn internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de internationale intercity, Thalys, Nightjet, ICE, TGV.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kleuren, naar buiten kijken of kinderfilmpjes kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. De tieners hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met kleine kinderen per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan verschillend zijn per touroperator. Bekijk www.admin.ch voor de geldige kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is gemaakt om jou op een premium wijze te vervoeren. De kwaliteit van de service is hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bedplaats, slaapbanken, uitstekende sanitaire faciliteiten en een buffet. Op sommige internationale trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Met jouw fiets op vakantie is een milieuvriendelijke optie en avontuurlijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook bij de internationale trein naar Zürich is een fiets vaak toegestaan. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar steeds vaker heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige gevallen heb je een aparte wagon voor fietsen. De adviezen voor het inchecken van je fiets zijn per maatschappij anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt vaak gezien als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Zürich heeft soms wat voorbereiding nodig. De vervoerder stelt daarvoor wel speciale voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je eenvoudig mee kan nemen of die je in een mandje of tas kan vervoeren hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere huisdieren moet je een apart ticket kopen. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en een muilkorf kan verplicht zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van SBB (www.sbb.ch).