logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Scuol vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Scuol? Deze inspirerende Zwitserse locatie is zeer goed te bereiken met de trein. Een vakantie met de trein kent heel veel gemakken. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een heerlijke stoel waar je lekker kunt zitten, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Zwitserland. Daarnaast is een vakantie per trein een stuk groener. Op dit platform bieden we belangrijke tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Scuol vanaf bijv. Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal. Eveneens vind je extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en belangrijke info over treinreizigers.

  • Bij deze treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Scuol (Zwitserland).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Amersfoort, Zwolle, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, of jouw eigen lokale station.
  • In Zwitserland gaan treinreizen vooral met de SBB (www.sbb.ch).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: RegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli.
  • Wil je niets missen van het land? Kies dan voor Interrailen met de Zwitserlandpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-scuol-zwitserland-kopen

Goedkoop treinticket Scuol boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Er zijn ruime stoelen en veel voorzieningen. Je kunt een grote koffer meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Al reizende kan jij genieten van een prachtig uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Scuol-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht delen we in 5 stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Uitleg treinticket kopen naar Scuol (Zwitserland)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Scuol doe je meestal via internet. Zo kun je kiezen voor een boekingsplatform zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Zwitserland (SBB). Treinritten in Zwitserland kan je boeken via www.admin.ch of via de telefoon 041800117117.

  2. Kies stad/station en datum

    Geef aan vanaf waar je wilt vertrekken. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf jouw lokale station. Zoals Echt en Horst-Sevenum. De tool zoekt dan naar de beste route vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de vertrekdatum / vertrektijd en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers doorgeven

    Kies het aantal reizigers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids tot een jaar of 15 kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor 60-plussers kan je soms gebruik maken van een interessante seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De ticketshop vertoon nu de beschikbare treintrajecten en de kosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op vertrektijden, de verwachte reistijd, de stations waarop je moet overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites zoek je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Scuol. Voor sommige plekken kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je moet dan losse tickets kopen. Verschillende boekingsplatformen hebben ook info over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s en bevestiging

    In stap 5 kun je extra services toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Het treinkaartje ontvang je per e-mail (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

Goedkope tickets voor de trein naar Scuol vinden?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Scuol (Zwitserland)

Tijdens jouw reis zie je al een voorproefje van het verrassende Zwitserland. Dit land heeft +/- 7,3 miljoen inwoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Bern. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Scuol is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 14,2 graden celsius (zeeklimaat en toendraklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 28,4 graden) en een wat koudere periode is januari (+/- 7,1 graden °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 1 augustus Nationale dag. Het is een verrassende Zwitserse omgeving om vakantie te vieren. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, meivakantie, weekendje weg, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met bijzondere monumenten en lokale winkeltjes. Geniet van de lokale Zwitserse gerechten op een van de terrassen. In de omgeving kan je leuke uitstapjes maken. Tevens kan je hier heerlijk fietsen, rondwandelen, watersporten, een bootje huren en musea bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Levendige dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een bosrijk gebied voor heerlijke wandeltochten en aantrekkelijke fietstochten.
  • Informeer ook naar veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Uri.
  • Zwitserse bungalows, hotels, campings, B&B’s, vakantiehuisjes, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (metro, deelfiets, taxi, bus).
  • Eventueel een onbezorgde verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het leuke van een internationale treinreis dat duizenden Europese stations te bereiken zijn per rails. Een vakantie naar Scuol per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst vind je korte informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Boran-sur-Oise, Arc-et-Senans en Haugesund.

  1. Utrecht Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  3. Rotterdam Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  5. Schiphol Airport: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  6. Leiden Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  7. Breda: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  8. Eindhoven Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gelegen op een centrale plek in de stad.
  10. Nijmegen: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  12. Amersfoort Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  13. Haarlem: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  14. Zwolle: prettig station met grote fietsenstalling.
  15. Delft: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.

Andere populaire stations: Groningen, Schiedam, Gouda, Zaandam, Hilversum, Dordrecht, Assen, Zaandam, Maastricht, Almere, Hengelo, Hoofddorp en Roermond, Alkmaar, Lelystad, Enschede, Venlo, Roosendaal.

treinvakantie-scuol-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Scuol doe je het handigst online. Bekijk onder andere handige reserveringsplatformen die ticketprijzen van allerlei trein- bus- en veerdiensten naast elkaar zetten. Zo bekijk je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Zwitserland (SBB). Een goed alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de lijst hieronder bieden wij de meest handige reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: altijd de internationale routeplanner bij de hand in de App
  4. www.sbb.ch: het boekingsportaal van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: expert met de goedkoopste treinkaartjes en georganiseerde rondreizen.
  6. Treinrondreis.nl: treinreis van- en naar Nederland is standaard inbegrepen.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: deur-tot-deur routeplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met de mooiste treinvakanties in Europa.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Praktische details over treinreizen naar Scuol

Het Zwitserse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Schweizerische BundesBahn (SBB). Intercity tickets zijn vindbaar op www.sbb.ch of via het telefonische adviespunt: 041800117117. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als RegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli. De grootste treinstations in het land zijn Basel, Bern, Genève. Lausanne, Luzern, Zürich. Internationale luchthavens zoals Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH) zijn goed te bereiken (bijv. voor je terugweg). De reisafstand naar de hoofdstad Bern is (per rails) zo’n 630 km (8 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Zwitserse Frank (CHF). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 1 augustus Nationale dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek (46%), protestants (40%). De voertaal is Duits, Frans, Italiaans. Stopcontact type J dien je te gebruiken. De elektra-aansluiting is met 220 Volt hetzelfde als in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +41. Het landelijke noodnummer hier is 144. Staat je vraag er niet tussen? Ga dan naar de officiële website www.admin.ch. Het adres van de Nederlandse ambassade in Zwitserland is: Seftigenstrasse 7, 3007, Bern. Via deze website bieden we ook meer details over Wintersport.

LandZwitserland
Temperatuur (gemiddeld)14,2 graden celsius
Nationale taalDuits, Frans, Italiaans
Nationale muntZwitserse Frank (CHF)
Populaire spoorwegmaatschappijSchweizerische BundesBahn (SBB)
Nationale ticketshopwww.sbb.ch
Telefonische support041800117117
Populaire treinenRegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli
Bekende stationsBasel, Bern, Genève. Lausanne, Luzern, Zürich
InterrailenZwitserlandpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidUri

Ontdek volledig verzorgde treinrondreizen in Zwitserland

Vergelijk kortingsacties en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Scuol

Interrailen in Zwitserland

De Interrailpas is een treinpas waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Zwitserland en andere Europese landen. Bij het merendeel van de treinen kan je vrij reizen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (geprint of per App). Disclaimer: bij een aantal treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je eenvoudig reizen inplannen, treintijden bekijken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het interessante van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Scuol kan heel interessant zijn. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere streek in Zwitserland of bezienswaardigheden zoals Uri. Een Zwitserlandpas is er vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) koop je vanaf €198.

  • Reis via 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in ruim 30 landen.
  • Veel zien in een korte tijd.
  • Met behulp van de Zwitserlandpas (vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Zwitserland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Scuol kopen

Treintickets bestellen naar station Scuol centrum gaat vandaag de dag vaak online. De kosten zijn zeer wisselend. In het lijstje hieronder geven onze experts praktische tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Neem bewust een langere route: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en deals: zoek informatie op de website van de Zwitserse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: extra voordelig reizen met kinderen en 55-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Scuol?

Treintickets naar Scuol in Zwitserland zijn te bestellen bij NSInternational.com of de Schweizerische BundesBahn (SBB). Eventueel kan dit ook per telefoon via 041800117117. Voor enkele vertrek momenten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites verschaffen inzicht in vertrek opties en ticketprijzen van tienduizenden spoorwegmaatschappijen in tientallen landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Scuol?

Jouw treinvakantie kan beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder problemen je reis beginnen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Dieren, Krabbendijke of Winterswijk. Veel treinverbindingen naar Scuol lopen vanaf Amsterdam-Centraal. Echter, ook Apeldoorn, Almelo, Den Haag, Amersfoort, Breda en Hilversum, Hengelo, Rotterdam, Schiphol, Utrecht zijn internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de TGV, internationale intercity, ICE, Nightjet, Eurostar.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kletsen, naar buiten kijken of youtube kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. De tieners hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met kleine kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De actuele korting voor kinderen kan weer afwijken per land, operator en leeftijd. Check www.admin.ch voor de huidige kindertarieven en voorwaarden.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is ideaal om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je kunt denken aan: een compartiment met eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een restaurant aan boord. Op langere trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een vakantie met de fiets is duurzaam en maakt je onafhankelijk. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Voor de internationale trein naar Scuol is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar vaak is een apart fietskaartje nodig. In sommige omstandigheden is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De wetgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt vaak gezien als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Instappen met jouw hond in de trein naar Scuol kan vaak zonder problemen. Let op: er gelden extra regels. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot van de reiziger passen of in een mand/tas/kooi kunnen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van SBB (www.sbb.ch).