logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Täby vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Täby? Deze prachtige Zweedse vakantiebestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Een vakantie met de trein wint de laatste jaren aan populariteit. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, je kan gebruik maken van een fijne stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je geniet onderweg van een prachtig landschap en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Zweden. Daarnaast is een treinreis een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Met behulp van onze experts bieden we uitgebreide info over het reserveren van treinkaartjes naar Täby vanaf o.a. Den Haag Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal. Daarnaast verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende info over de plek van bestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Täby (Zweden).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Nijmegen, Station Breda, Zwolle, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Zweden krijg je te maken met de SJ (www.sj.se).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: SJ Regional, InterCity, SJ-hogesnelheidstrein (Snabbtåg), Arlanda Express, Väst Västtrafik, NT Norrtåg, INBA Inlandsbanan, MTR Express, Stena Line.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Interrailen kan met de Zwedenpas (prijzen gemiddeld €148).
treinkaartje-taeby-zweden-kopen

Goedkoop treinticket Täby boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Er zijn ruime stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens de rit kan jij genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt energiek aan op het treinstation van Täby-Centraal, en kunt direct overstappen. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan ontdek je stap-voor-stap hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Täby (Zweden)

  1. Boekingssite kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Täby kan het handigst via internet. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook boeken via NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Zweden (SJ). Treinritten in Zweden kun jij reserveren middels www.government.se of door te bellen naar 046771757575.

  2. Treinstations en data selecteren

    Selecteer vanaf welk station jouw reis gaat starten. Veel mensen reizen vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Zoals Heiloo en Veenendaal-De Klomp. De boekingssite bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw adres. Bekijk ook de ideale heenreis datum en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal reizigers selecteren

    Bepaal het aantal personen en voer ook de leeftijden in. Voor jongeren bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor ouderen is er dikwijls een prettige seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De boekingssite toont nu de beste treintrajecten en de onkosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de tijdstippen van vertrek, de totale reistijd, de plekken van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dan vind je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Täby. Voor sommige bestemmingen kan er geen route gevonden worden. Je moet dan losse tickets kopen. Enkele vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfortopties kiezen

    Hier kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Je kunt kiezen voor een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een luxe compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treintickets worden per mail verzonden (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Täby bekijken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Täby (Zweden)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit zie je al een voorproefje van het idyllische Zweden. Het land heeft 9 miljoen mensen (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Stockholm. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Täby is maart, juni en eind augustus. De gemiddelde temperatuur is 6,2 graden °C (zeeklimaat en landklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (plus minus 26,8 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 2,1 graden celsius). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 6 juni Nationale Dag. Het is een aangename Zweedse plek om met de trein naartoe te gaan. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met monumenten, oude gebouwen en gespecialiseerde winkels. Proef ook de typische Zweedse gerechten in de sfeervolle restaurants. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier geweldig mooi fietsen, rondwandelen, hiken, klimmen en puzzeltochten doen.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Gemoedelijke plaatsjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor avontuurlijke wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Bekijk ook toffe bezienswaardigheden zoals: Koninklijk domein Drottningholm.
  • Zweedse campings, B&B’s, vakantiehuisjes, glampings, hotels, appartementen zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (taxi, tram, bus, deelfiets).
  • Soms vind je een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het praktische van reizen per spoor is dat veel steden in Europa middels het spoor geconnect zijn. Je vakantie naar Täby per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder vind je relevante details aangaande de meest drukke stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Aitrach, Đurđenovac & Passau.

  1. Utrecht Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  2. Amsterdam Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  3. Rotterdam Centraal: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  4. Den Haag Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  5. Schiphol Airport: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  7. Breda: snel doorreizen met de OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  10. Nijmegen: uitstekende parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  12. Amersfoort Centraal: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  13. Haarlem: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  14. Zwolle: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  15. Delft: overzichtelijk station met voldoende winkels.

Andere drukbezochte NS-stations: Dordrecht, Gouda, Hilversum, Zaandam, Schiedam, Tilburg, Assen, Maastricht, Almere, Zutphen, Hengelo, Zaandam of Lelystad, Venlo, Alkmaar, Roermond, Roosendaal, Enschede.

treinvakantie-taeby-vergelijken

De beste treinkaartjes winkels vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Täby gaat het snelst via het internet. Zo kun jij bijv. surfen naar gebruiksvriendelijke vervoerplatformen die het actuele aanbod van diverse bedrijven op 1 plek verzamelen. Zo check je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Zweden (SJ). Een andere manier is een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming check je de meest handige ticketwebsites.

  1. Omio: tickets voor trein, bus, vliegtuig op 1 plek boeken.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. www.sj.se: treinkaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: alle treintickets, vakanties & aanbiedingen op 1 plek.
  6. Treinrondreis.nl: de tofste treinrondreizen met uitstekende hotels.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: boek online snel en voordelig een pakketreis.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Praktische details over treinreizen naar Täby

Het Zweedse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Statens Järnvägar (SJ). Intercity tickets zijn te vinden op www.sj.se of per telefoon via 046771757575. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals SJ Regional, InterCity, SJ-hogesnelheidstrein (Snabbtåg), Arlanda Express, Väst Västtrafik, NT Norrtåg, INBA Inlandsbanan, MTR Express, Stena Line. Belangrijke knooppunten in het land zijn Stockholm, Göteborg, Malmö, Narvik, Luleå, Kiruna, Abisko. Populaire luchthavens zoals Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO) zijn prima te bereiken met het OV. De afstand tot hoofdstad Stockholm is circa 1120 kilometer (16 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Zweedse Kroon (SEK). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 6 juni Nationale Dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk luthers (87%). Veel mensen spreken hier Zweeds. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De voltage is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +46. In nood? Bel 112. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan op de website www.government.se. Het adres van de Nederlandse ambassade in Zweden is: Götgatan 16A, 118 46, Stockholm. Via ons platform bieden we ook meer details over Stedentrip.

LandZweden
Gemiddelde temp.6,2 graden °C
SpreektaalZweeds
Betalen metZweedse Kroon (SEK)
Populaire spoorwegmaatschappijStatens Järnvägar (SJ)
Ticketshopwww.sj.se
Telefonisch verkooppunt046771757575
Type treinenSJ Regional, InterCity, SJ-hogesnelheidstrein (Snabbtåg), Arlanda Express, Väst Västtrafik, NT Norrtåg, INBA Inlandsbanan, MTR Express, Stena Line
Nationale stationsStockholm, Göteborg, Malmö, Narvik, Luleå, Kiruna, Abisko
InterrailenZwedenpas (vanaf €148)
Veel bezochte bezienswaardigheidKoninklijk domein Drottningholm

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Zweden

Zoek beste deals en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Täby

Interrailen in Zweden

De pas vas Interrail is een uniek treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Zweden en ruim 30 andere landen. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd als jij de Interrail pas laat zien (dat kan geprint of digitaal). Goed om te weten: voor sommige treintypes zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Door de populaire Interrail App kan je zonder gedoe reizen plannen, actuele vertrektijden bekijken en stoelen reserveren. Het praktische van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Het Interrailen naar Täby is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere plaatsen in Zweden of bezienswaardigheden als Koninklijk domein Drottningholm. Zo’n Zwedenpas kan besteld worden vanaf €148. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) koop je vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Via de Zwedenpas (te koop vanaf €148) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Zweden.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Täby kopen

Treintickets bestellen naar station Täby centrum gaat steeds meer online. De prijzen kunnen ontzettend uiteenlopen. In het volgende stukje delen we tips en adviezen hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Wees flexibel: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Neem bewust een langere route: kies geen hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: check kortingsacties op de website van de Zweedse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Täby?

Treintickets naar Täby in Zweden zijn te bestellen bij www.NSInternational.com of de Statens Järnvägar (SJ). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 046771757575. Voor sommige vertrekdagen of trajecten kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens treinticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms verschaffen inzicht in reistijden en kosten van veel verschillende vervoersmaatschappijen van Europese regio’s.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Täby?

Jouw stedentrip kan al aanvangen vanaf het lokale NS-station. Je kunt gewoon je reis beginnen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Den Haag HS, Krabbendijke en Rotterdam Zuid. Flink wat treinverbindingen naar Täby lopen vanaf het station van Amsterdam. En tevens ook Arnhem, Den Haag, Amersfoort, Almelo, Apeldoorn en Deventer, Utrecht, Hengelo, Rotterdam, Hilversum zijn erkende internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de TGV, ICE, Eurostar, Nightjet, Thalys.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Een kind kan tijdens de reis een spel spelen, een rondje maken of een stripboek lezen. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de hele familie eens op vakantie te gaan via het spoor. De precieze korting voor kinderen wisselt per leeftijd en vervoerder. Raadpleeg www.government.se voor de beschikbare kindertarieven en voorwaarden.

Hoe werkt de nachttrein?

De nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is ontwikkeld om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. De kwaliteit van de service is hoog met exclusieve voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapplek, slaapstoelen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een ontbijt aan boord. Op diverse trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kun je met de fiets de trein in?

Jouw eigen fiets meenemen is milieuvriendelijk en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook bij de internationale trein naar Täby mag een fiets meestal mee. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar vaak is een apart fietskaartje nodig. In sommige omstandigheden moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De kosten en regels voor het inladen van fietsen in treinen zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een unieke en kleine vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kost je dus niets extra’s. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het meenemen van de hond in de trein naar Täby is meestal gewoon mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel speciale voorwaarden. Kleine honden die op schoot van de reiziger passen of in een mand/tas/kooi kunnen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. In het geval van grote dieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van SJ (www.sj.se).