logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Kiruna vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Kiruna? Deze prachtige Zweedse bestemming bezoek je gemakkelijk met de trein. Een treinvakantie wint de laatste jaren aan populariteit. Geen files of drukte, kan zitten op een lekkere stoel waar je ook je benen kunt strekken, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Zweden. Ook is een treinvakantie veel beter voor het milieu. Via dit portaal bekijk jij nuttige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Kiruna vanaf bijvoorbeeld Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Arnhem. Daarnaast check je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en praktische informatie over het reizen met de trein.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je ongestoord naar Kiruna (Zweden).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Amersfoort, Station Breda, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Zweden krijg je te maken met de SJ (www.sj.se).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: SJ Regional, InterCity, SJ-hogesnelheidstrein (Snabbtåg), Arlanda Express, Väst Västtrafik, NT Norrtåg, INBA Inlandsbanan, MTR Express, Stena Line.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Kies dan voor Interrailen met de Zwedenpas (prijzen gemiddeld €148).
treinkaartje-kiruna-zweden-kopen

Goedkoop treinticket Kiruna boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt het gemak van luxe stoelen en wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Onderweg raak je verwonderd door de geweldige omgeving. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Kiruna-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder ontdek je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Kiruna (Zweden)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Kiruna is moeiteloos te realiseren. Bekijk daarvoor een digitaal platform zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Zweden (SJ). Treinritten in Zweden kan men boeken middels www.government.se of per telefoon via 046771757575.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Geef door vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Veel mensen reizen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Zoals Deventer en Schagen. De website analyseert dan supersnel de beste route vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de datum van de heenreis en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Kies het aantal personen en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor jongeren is er een interessante kinderkorting. Voor 65-plussers kan je soms aanspraak maken op een mooie seniorenkorting. Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Voer de nummers in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De website toont nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte tarieven. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de vertrek momenten, de reisduur, de plekken van overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites vind je gelijk de beste of snelste treinroute naar Kiruna. In sommige gevallen zijn er geen directe routes te vinden. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Meerdere vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Boeking bevestigen

    In stap 5 kun je extra services toevoegen. BIjvoorbeeld het 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Een mooie plek bij het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Voer hierna de passagiersgegevens in. De treintickets worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). De rekening kun je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Kiruna vergelijken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Kiruna (Zweden)

Vanuit de trein ontdek je alvast het veelzijdige Zweden. Het land heeft +/- 9 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Stockholm. De beste reistijd voor een treinvakantie in Kiruna is maart, juni en eind augustus. De gem. jaartemperatuur is 6,2 °C (zeeklimaat en landklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 26,8 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 2,1 graden °C). Nationale feestdag: 6 juni Nationale Dag. Het is een aangename Zweedse stad om met de trein naartoe te gaan. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, herfstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, midweek. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met mooie gebouwen en leuke winkeltjes. Ervaar ook de speciale Zweedse streekgerechten in de barretjes en restaurants. In de omliggende regio zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Ook is de omgeving geschikt voor fiets- en wandeltochten maken, paardrijden, zwemmen en museums bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes in de omgeving bekijken.
  • Een prachtige groene omgeving voor prachtige wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Bekijk ook populaire bezienswaardigheden zoals: Rosendals Trädgårdskafé.
  • Zweedse glampings, campings, hotels, bungalows, appartementen, vakantiehuisjes zijn uitstekend bereikbaar met het OV (deelfiets, taxi, metro, tram).
  • Eventueel een volledig verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het voordeel van op vakantie met de trein is dat veel steden in Europa middels het spoor geconnect zijn. De vakantie naar Kiruna per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder verstrekken we een korte toelichting over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Bad Freienwalde, Bergkirchen & Bonneval.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  3. Rotterdam Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  4. Den Haag Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  5. Schiphol Airport: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  6. Leiden Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  7. Breda: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  8. Eindhoven Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): genoeg parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  13. Haarlem: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  14. Zwolle: gelegen op een centrale plek in de stad.
  15. Delft: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.

Bekijk ook: Dordrecht, Groningen, Hilversum, Gouda, Tilburg, Zaandam, Hengelo, Zaandam, Assen, Almere, Zutphen, Hoofddorp & Ede / Wageningen, Venlo, Roosendaal, Lelystad, Enschede, Roermond.

treinvakantie-kiruna-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Kiruna doen we steeds vaker via internet. Zo kan je kiezen voor praktische platforms die het actuele aanbod van alle grote maatschappijen voor je voorschotelen. Daarmee ontvang je alle reisopties op 1 plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Zweden (SJ). Een andere manier is een Interrail pas kopen. In deze lijst verstrekken we de meest gebruikte zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: de beste aanbiedingen zonder extra kosten
  4. www.sj.se: gebruiksvriendelijke boekingssite van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste last minutes, rondreizen en stedentrips met de trein.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: de Europese reisplanner van de toekomst.
  9. TUI: online jouw pakketreis boeken en snel vertrekken (last-minute).
  10. De Jong Intra: populaire touroperator met een snelgroeiend aanbod treinreizen.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Kiruna

Het Zweedse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Statens Järnvägar (SJ). Intercity tickets worden aangeboden op www.sj.se of telefonisch op 046771757575. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen zoals SJ Regional, InterCity, SJ-hogesnelheidstrein (Snabbtåg), Arlanda Express, Väst Västtrafik, NT Norrtåg, INBA Inlandsbanan, MTR Express, Stena Line. Belangrijke knooppunten in het land zijn Stockholm, Göteborg, Malmö, Narvik, Luleå, Kiruna, Abisko. Grote luchthavens zoals Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot de hoofdstad Stockholm is zo’n 1120 kilometer (16 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Zweedse Kroon (SEK). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 6 juni Nationale Dag. Men is hier behoorlijk religieus: luthers (87%). De meest gesproken taal is Zweeds. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De voltage is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +46. In nood? Bel 112. Meer weten? Surf dan naar www.government.se. Het adres van de Nederlandse ambassade in Zweden is: Götgatan 16A, 118 46, Stockholm. Op deze treinreis-vergelijker check je ook meer info over Groepsreizen.

LandZweden
Gemiddelde temp.6,2 °C
Nationale taalZweeds
Geaccepteerde valutaZweedse Kroon (SEK)
Populaire spoorwegmaatschappijStatens Järnvägar (SJ)
Ticket webshopswww.sj.se
Telefonisch kaartjes kopen046771757575
TreintypesSJ Regional, InterCity, SJ-hogesnelheidstrein (Snabbtåg), Arlanda Express, Väst Västtrafik, NT Norrtåg, INBA Inlandsbanan, MTR Express, Stena Line
Grote spoorwegstationStockholm, Göteborg, Malmö, Narvik, Luleå, Kiruna, Abisko
Interrail reizenZwedenpas (vanaf €148)
Nationale bezienswaardigheidRosendals Trädgårdskafé

Check de mooiste treinrondreizen in Zweden

Vind kortingsdeals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Kiruna

Interrailen in Zweden

De Interrail One Country of Global Pas is een exclusief treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Zweden en ruim 30 andere landen. Bij veel treinen kan je vrij reizen als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: voor sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Via de handige Interrail App kan je gemakkelijk reizen kopen, je hele reis plannen en reserveringen boeken. Het pluspunt van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Kiruna is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere plaatsen in Zweden of bezienswaardigheden als Rosendals Trädgårdskafé. Zo’n Zwedenpas kan besteld worden vanaf €148. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) is er vanaf €185.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Start met reizen op het moment dat jouw uitkomt.
  • Dankzij de Zwedenpas (te koop vanaf €148) reis je zoveel als je wilt met de trein in Zweden.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Kiruna kopen

Treintickets bestellen naar station Kiruna centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De tarieven kunnen ontzettend uiteenlopen. In de volgende opsomming delen reisexperts tips en adviezen hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Blijf flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Neem bewust een langere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: raadpleeg de website van de Zweedse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 65-plussers in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Kiruna?

Treintickets naar Kiruna in Zweden zijn te bestellen bij NS International of de Statens Järnvägar (SJ). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 046771757575. Voor sommige data of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Probeer in dat geval eens ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Deze aanbieders delen gegevens over vertrek opties en onkosten van duizenden trein- en busbedrijven van Europese regio’s.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Kiruna?

Jouw treinvakantie kan gestart worden vanaf jouw eigen NS-station. Je kunt gewoon beginnen op vrijwel elk station zoals Baflo, t Harde en Voorst-Empe. Veel treinverbindingen naar Kiruna beginnen vanaf het station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Breda en Hilversum, Deventer, Hengelo, Schiphol, Rotterdam zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. Thalys, ICE, Nightjet, Eurostar, TGV.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Kinderen kunnen onderweg samen spelletjes doen, naar buiten kijken of lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met (klein)kinderen per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan wisselen per treinoperator. Check www.government.se voor de juiste kindertarieven en kleine lettertjes.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Een nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, luxe zit/ligstoel, badkamers en een speciaal buffetrijtuig. Op sommige trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een fietsvakantie is milieuvriendelijk en erg praktisch. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Kiruna kan je jouw fiets meestal meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de regel is een apart fietsticket noodzakelijk. Soms heb je een aparte wagon voor fietsen. De regels voor het inchecken van je fiets zijn per touroperator weer anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets (ingeklapt) geldt meestal als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Kiruna kan vaak zonder problemen. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die je eenvoudig mee kan nemen of die je in een draagtas kunt houden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere honden koop je een apart ticket. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van SJ (www.sj.se).