logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Shepton Mallet vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Shepton Mallet? Deze geweldige Britse plek bezoek je gemakkelijk met de trein. Het boeken van een treinvakantie levert je veel gemak op. Je ervaart geen problemen met files, kwalitatief goede stoelen waar je ook je benen kunt strekken, je ziet de meest schitterende landschappen en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Verenigd Koninkrijk. Daarbij is treinvervoer een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina vind je praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Shepton Mallet vanaf bijv. Utrecht Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal. Tevens check je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en praktische details over deze vakantiebestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Shepton Mallet (Verenigd Koninkrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Amersfoort, Zwolle, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Nijmegen, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Verenigd Koninkrijk krijg je te maken met de LNER (www.lner.co.uk).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Groot-Brittanniëpas (tarieven vanaf €136).
treinkaartje-shepton-mallet-verenigd-koninkrijk-kopen

Goedkoop treinticket Shepton Mallet boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je hebt het gemak van royale stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Onderweg kun je naar buiten kijken en genieten van het idyllische landschap. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Shepton Mallet-Centraal, in of nabij het centrum. Een uitstekende vervoermiddel voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de volgende opsomming delen we in 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Shepton Mallet (Verenigd Koninkrijk)

  1. Treinticketshop kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Shepton Mallet kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Verenigd Koninkrijk (LNER). Treinritten in Verenigd Koninkrijk kan je ook vinden bij www.gov.uk of per telefoon via 03457225333 .

  2. Kies bestemming station en datum

    Bedenk vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf een treinstation in de buurt. Zoals Amsterdam Science Park of Olst. De tool checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf je locatie. Bekijk ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reizigers doorgeven

    Kies het aantal passagiers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor de allerkleinste kinderen is er meestal een kinderkorting. Voor senioren (65-plus) heb je soms recht op een interessante seniorenkorting. Beschik jij over een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De website vertoon nu de beste treintrajecten en de verwachte onkosten. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de tijdstippen van vertrek, de gemiddelde reistijden, de plekken van overstappen en de vervoerders. Zo krijg je snel de beste of snelste treinroute naar Shepton Mallet. Een enkele keer is er geen route beschikbaar. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verschillende vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    Als laatste kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Kies bijvoorbeeld een 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Voer hierna de passagiersgegevens in. De treinkaartjes worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Shepton Mallet kopen?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Shepton Mallet (Verenigd Koninkrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit bekijk je alvast de mooie regio’s van Verenigd Koninkrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen bewoners (mei 2024). De hoofdstad van dit land is Londen. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Shepton Mallet is zomermaanden. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 14,1 graden °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 27,1 graden °C) en een koude maand is januari (zo’n 9,0 °C). Nationale feestdag: Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Het is een zeer populaire Britse omgeving voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een midweek, voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, weekendje weg. Breng wat tijd door in het historische centrum met fraaie kerken en gebouwen en schattige winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Britse specialiteiten bij een van de eetgelegenheden. Vlakbij kan je leuke uitstapjes maken. Tevens is de regio ideaal voor rondwandelen, fietsen, kajakken, tafeltennissen en musea bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor lange wandeltochten en sportieve fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar veelbesproken bezienswaardigheden zoals: London Eye.
  • Britse hotels, B&B’s, glampings, vakantiehuisjes, campings, appartementen bereik je gemakkelijk met het OV (taxi, metro, bus, tram).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Lijst met populaire vertrekstations in mei 2024

Het praktische van een internationale treinreis dat veel internationale stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Je vakantie naar Shepton Mallet per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand bieden wij relevante details aangaande de grootste stations van het land. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Semmering, Ahorn & Sainte-Cécile-d’Andorge.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  2. Amsterdam Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  3. Rotterdam Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  4. Den Haag Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  5. Schiphol Airport: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  6. Leiden Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  7. Breda: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  8. Eindhoven Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): grote wachtruimtes en volop winkels.
  10. Nijmegen: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  11. Arnhem Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  13. Haarlem: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  14. Zwolle: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  15. Delft: een van de grotere hubs in Nederland.

Andere gunstige stations: Hilversum, Groningen, Zaandam, Gouda, Schiedam, Dordrecht, Zutphen, Assen, Hoofddorp, Zaandam, Maastricht, Almere en Roermond, Ede / Wageningen, Venlo, Roosendaal, Enschede, Lelystad.

treinvakantie-shepton-mallet-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Shepton Mallet kan op verschillende manieren. Bezoek bijvoorbeeld servicegerichte reserveringsplatformen die treintickets van allerlei touroperators vergelijken. Op die manier ontvang je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Verenigd Koninkrijk (LNER). Wellicht ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het onderstaande stukje bekijk je de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: gemakkelijk treintickets doorzoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.lner.co.uk: treinkaartjes kopen via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: aanbieders van compleet verzorgde treinvakanties incl. vervoer en hotel.
  6. Treinrondreis.nl: alle trein-pakketreizen standaard gedekt via STO garant.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Shepton Mallet

Het Britse spoornetwerk wordt beheerd door London North Eastern Railway (LNER). Intercity tickets zijn te vinden op www.lner.co.uk of door een telefoontje te plegen naar 03457225333 . Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express. Grote spoorwegstations zijn London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol. Internationale luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot hoofdstad Londen is (per rails) zo’n 355 kilometer (4 uur en 10 minuten reistijd). Men gebruikt hier de Britse Pond (GBP). Een groots gevierde feestdag is Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk gemengd. Je kunt hier praten in het Engels. Stopcontact type G kom je overal tegen. De voltage is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De actuele tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). Het netnummer is +44. In gevaar? Bel 112. Wil je iets anders weten? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.gov.uk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Verenigd Koninkrijk is: 38 Hyde Park Gate, South Kensington, London SW7 5DP. Op treinvakantievergelijken.nl lees je ook meer informatie over Wandelvakantie.

LandVerenigd Koninkrijk
Temperatuur (gemiddeld)14,1 °C
VoertaalEngels
Nationale muntBritse Pond (GBP)
Populaire spoorwegmaatschappijLondon North Eastern Railway (LNER)
Officiële boekingssite ticketswww.lner.co.uk
Telefonische bestellingen03457225333
Populaire treinenEurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express
SpoorwegknooppuntenLondon, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol
InterrailenGroot-Brittanniëpas (vanaf €136)
Nationale bezienswaardigheidLondon Eye

Reserveer de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Verenigd Koninkrijk

Doorzoek acties en deals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Shepton Mallet

Interrailen in Verenigd Koninkrijk

Het interrail pas systeem is een treinpas dat breed geaccepteerd wordt in Verenigd Koninkrijk en ruim 30 andere landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (dit kan met de Interrail App). Opmerking: voor sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Door de handige Interrail App kan je overal en altijd reizen vastzetten, actuele treintijden inzien en reserveringen boeken. Het interessante van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Shepton Mallet is dus een hele praktische oplossing. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere regio’s in Verenigd Koninkrijk of bezienswaardigheden zoals London Eye. De Groot-Brittanniëpas is er vanaf €136. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €189.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Met de Groot-Brittanniëpas (beschikbaar vanaf €136) reis je zoveel als je wilt met de trein in Verenigd Koninkrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Shepton Mallet kopen

Treintickets bestellen naar station Shepton Mallet centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten zijn per dag verschillend. In het gedeelte hieronder vind je handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op donderdag 2 mei 2024).

  1. Boek niet te laat: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Stel je flexibel op: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: bekijk de website van de Britse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Shepton Mallet?

Treintickets naar Shepton Mallet in Verenigd Koninkrijk reserveer je via NS International of de London North Eastern Railway (LNER). Er is ook een telefonische desk via 03457225333 . Voor sommige data of trajecten kan je geen directe treinroute vinden. Je kunt dan ook kijken naar ticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites verzamelen routetijden en kosten van honderden trein- en busbedrijven binnen Europese landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Shepton Mallet?

Jouw vakantie met de trein kan je starten vanaf jouw lokale treinstation. Je kunt zonder problemen je reis beginnen vanaf stations zoals Den Haag Centraal, Geleen Oost en Wezep. Flink wat treinverbindingen naar Shepton Mallet lopen vanaf Amsterdam-Centraal. Ook Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort, Almelo en Utrecht, Hilversum, Deventer, Hengelo, Schiphol zijn erkende internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. TGV, Thalys, ICE, Nightjet, Eurostar.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een prima vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis kleuren, naar buiten kijken of kinderfilmpjes kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids een leuke vakantie per spoor te boeken. De hoogte van de korting voor kinderen kan verschillend zijn per aanbieder en leeftijd. Raadpleeg www.gov.uk voor de juiste kindertarieven en voorwaarden.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. In de avond instappen en ’s ochtends aankomen op bestemming. Een slaaptrein is ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met fantastische voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een compartiment met eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, badkamers en een ontbijt aan boord. Op sommige internationale trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en maakt je onafhankelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Shepton Mallet is een fiets vaak toegestaan. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar in de meeste gevallen moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige omstandigheden is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De wetgevingen voor het meebrengen van een fiets zijn per treintype weer wisselend. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets in opgevouwen toestand ziet de vervoerder als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Shepton Mallet is in de meeste gevallen mogelijk. Je moet wel rekening houden met extra regels. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of die in een mand vervoerd kunnen worden neem je meestal zonder extra ticket mee. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van LNER (www.lner.co.uk).