logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Queenborough vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Queenborough? Deze heerlijke Britse vakantieregio is zeer goed te bereiken met de trein. Het reizen met de trein is heel erg prettig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een fijne stoel met veel bewegingsruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is een treinrondreis een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Via deze treinreis-vergelijker tref je nuttige informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Queenborough vanaf onder andere Eindhoven, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Leiden Centraal. Ook bekijk jij een handig stappenplan, treinschema’s en belangrijke feitjes over de plek van bestemming.

  • Via de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Queenborough (Verenigd Koninkrijk).
  • Reis vanaf stations zoals Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Amersfoort, of een station bij jou in de buurt.
  • In Verenigd Koninkrijk gaan treinreizen vooral met de LNER (www.lner.co.uk).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express.
  • Wil je er een rondreis van maken? Kies dan voor Interrailen met de Groot-Brittanniëpas (prijzen gemiddeld €136).
treinkaartje-queenborough-verenigd-koninkrijk-kopen

Goedkoop treinticket Queenborough boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt hier prettige stoelen en draadloos internet. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en het station is 24/7 toegankelijk. Al reizende raak je verwonderd door een tof uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Queenborough-Centraal, niet ver van het centrum. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok check je in diverse stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

How-to: treinticket kopen naar Queenborough (Verenigd Koninkrijk)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Queenborough doe je meestal via internet. Je kunt gebruik maken van een handige Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Verenigd Koninkrijk (LNER). Treinritten in Verenigd Koninkrijk kan men boeken middels www.gov.uk of middels de telefoon 03457225333 .

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Selecteer vanaf welk treinstation je wilt instappen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Bijvoorbeeld Heerenveen en Sneek Noord. De ticketshop bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Bekijk ook de vertrekdatum / vertrektijd en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reizigers kiezen

    Denk na over het aantal passagiers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor baby’s en kids profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor senioren is er dikwijls een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Heb jij deze periode toevallig al een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Vul ze direct in om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    Het systeem etaleert nu de optionele treintrajecten en de kosten. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de voorgestelde tijden, de totale duur, het aantal overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dan krijg je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Queenborough. Voor sommige vertrekdagen kan er geen route gevonden worden. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Diverse vergelijkingswebsites verstrekken ook details over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In deze laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Denk aan een switch naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Een mooie plek bij het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De kaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Queenborough vinden?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Queenborough (Verenigd Koninkrijk)

Zodra je onderweg bent ervaar je alvast het verrassende Verenigd Koninkrijk. Dit land heeft zo’n 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad is Londen. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Queenborough is zomermaanden. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 14,1 graden celsius (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (+/- 27,1 °C) en de koudste periode is januari (plus minus 9,0 graden). De nationale feestdag is Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Het is een mooie Britse plek om naartoe te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en lokale winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Britse delicatessen bij een van de eetgelegenheden. In de nabije omgeving zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Tevens is de omgeving geschikt voor wandelen, fietsen, ponyrijden, golfen en andere avonturen beleven.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor uitgebreide wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Ook vind je veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Het Peak District.
  • Britse vakantiehuisjes, hotels, B&B’s, campings, appartementen, glampings zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (tram, bus, deelfiets, taxi).
  • Soms vind je een luxe verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het fraaie van op vakantie met de trein is dat duizenden Europese stations met elkaar verbonden zijn per rails. Je vakantie naar Queenborough per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bekijk je korte informatie over de meest gekozen stations. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Saléchan, Vitré en Palizzi.

  1. Utrecht Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  2. Amsterdam Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  3. Rotterdam Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  4. Den Haag Centraal: verbonden met veel stations.
  5. Schiphol Airport: prima parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  7. Breda: verbonden met veel stations.
  8. Eindhoven Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  10. Nijmegen: druk station met veel leuke winkels.
  11. Arnhem Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  12. Amersfoort Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  13. Haarlem: prettig station met grote fietsenstalling.
  14. Zwolle: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  15. Delft: veilige en toegankelijke perrons.

Andere opties zijn: Tilburg, Schiedam, Hilversum, Gouda, Groningen, Zaandam, Zaandam, Assen, Maastricht, Hengelo, Zutphen, Hoofddorp of Ede / Wageningen, Alkmaar, Enschede, Lelystad, Venlo, Roermond.

treinvakantie-queenborough-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Queenborough kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Het beste is om te zoeken naar actuele reserveringsplatformen die prijzen en tijden van velerlei bedrijven op 1 plek verzamelen. Zo krijg je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Verenigd Koninkrijk (LNER). Wat ook interessant kan zijn is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming bekijk je de beste reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.lner.co.uk: tickets reserveren via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: de gaafste vakanties altijd met een hotel vlakbij of naast het station.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: Nederlandse touroperator met voordelige treinreizen door heel EU.
  11. Booking.com: de mooiste hotels vlakbij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Queenborough

Het Britse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van London North Eastern Railway (LNER). Intercity tickets kan je boeken op www.lner.co.uk of via de helpdesk: 03457225333 . Het alternatief zijn (internationale) treinen als Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol. Veel gekozen luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand tot hoofdstad Londen is (via het spoor) ongeveer 355 km (4 uur en 10 minuten reistijd). In de winkels betaal je met de Britse Pond (GBP). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. De regio is erg religieus van aard: gemengd. De voertaal is Engels. Stopcontact type G dien je te gebruiken. De voltage is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). Het netnummer is +44. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Zijn er andere vragen? Surf dan naar www.gov.uk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Verenigd Koninkrijk is: 38 Hyde Park Gate, South Kensington, London SW7 5DP. Via deze website kan je ook terecht voor info over Rondreizen.

LandVerenigd Koninkrijk
Jaartemp.14,1 °C
Gesproken taalEngels
Nationale muntBritse Pond (GBP)
Openbare spoorwegmaatschappijLondon North Eastern Railway (LNER)
Ticket webshopswww.lner.co.uk
Telefonische support03457225333
Type treinenEurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express
Drukst bezochtste stationsLondon, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol
Interrail reizenGroot-Brittanniëpas (vanaf €136)
Bekende bezienswaardigheidHet Peak District

Ervaar de meest bijzondere treinrondreizen in Verenigd Koninkrijk

Doorzoek acties en deals en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Queenborough

Interrailen in Verenigd Koninkrijk

Het interrail pas systeem is een treinpas wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Verenigd Koninkrijk en ruim 30 andere landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je vrij reizen als je beschikt over een Interrail pas (dit kan met de Interrail App). Noemenswaardig: bij bijzondere treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je zonder gedoe reizen plannen, je hele reis plannen en reserveringen boeken. Het leuke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Queenborough kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder als je ook per trein wil reizen naar een andere streek in Verenigd Koninkrijk of bezienswaardigheden als Het Peak District. Zo’n Groot-Brittanniëpas worden aangeboden vanaf €136. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) bestel je vanaf €198.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Leer nieuwe mensen, steden en landen kennen.
  • Dankzij de Groot-Brittanniëpas (verkrijgbaar vanaf €136) heb je maar 1 ticket nodig in Verenigd Koninkrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is ook een reservering nodig.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Queenborough kopen

Treintickets bestellen naar station Queenborough centrum gaat steeds vaker via het internet. De prijzen zijn per dag verschillend. In het lijstje hieronder bieden we handige tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Wees niet te kritisch: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check zo nu en dan de website van de Britse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en oudere reizigers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Queenborough?

Treintickets naar Queenborough in Verenigd Koninkrijk koop je via de NS International App of de London North Eastern Railway (LNER). Eventueel kan dit ook per telefoon via 03457225333 . Soms kan je geen directe treinroute vinden. Informeer dan bij ticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Deze handige sites bieden info over reistijden en kosten van honderden treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Queenborough?

Jouw vakantietrip kan al beginnen bij jouw plaatselijke NS-station. Je kan probleemloos starten met de vakantie op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Arkel, Groningen Europapark en Uitgeest. Flink wat treinverbindingen naar Queenborough starten vanaf Station Amsterdam Centraal. Echter, ook Arnhem, Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Almelo en Deventer, Schiphol, Rotterdam, Hengelo, Utrecht zijn internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de TGV, Thalys, ICE, Nightjet, internationale intercity.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een spel spelen, rondlopen of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook basisschoolkinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met de hele familie een leuke vakantie per spoor te boeken. De actuele korting voor kinderen kan verschillen per treinoperator. Zie www.gov.uk voor de juiste kindertarieven en de disclaimer.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is speciaal ingericht om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Als reiziger geniet je van veel comfort en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je kunt denken aan: een eigen bed, luxe zit/ligstoel, een douche en toilet en een buffet. Op diverse trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Met jouw fiets op vakantie is goed voor het milieu en maakt het avontuur compleet. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook in de internationale trein naar Queenborough is de fiets meestal gewoon welkom. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de meeste gevallen moet je ook een aparte fietskaart kopen. Voor de grote trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De voorwaarden voor de fiets in de trein zijn per treintype weer wisselend. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een unieke en kleine vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Queenborough is doorgaans mogelijk. Houd rekening met de unieke voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot kunnen of die je in een mandje of tas kan vervoeren mag je vaak gratis meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren moet je een apart ticket kopen. Houd je hond goed aangelijnd en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van LNER (www.lner.co.uk).