logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Liverpool vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Liverpool? Deze mooi Britse reisbestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Je hebt niet te maken met files, een fijne stoel met veel bewegingsruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Verenigd Koninkrijk. Daarbij is een reis per trein veel beter voor het milieu. Op deze pagina vind jij belangrijke tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Liverpool vanaf o.a. Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven. Daarnaast verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende feitjes over treinreizigers.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Liverpool (Verenigd Koninkrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Breda, Zwolle, Treinstation Groningen, of jouw eigen lokale station.
  • In Verenigd Koninkrijk gaat het reizen vooral met de LNER (www.lner.co.uk).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Groot-Brittanniëpas (kosten gemiddeld €136).
treinkaartje-liverpool-verenigd-koninkrijk-kopen

Goedkoop treinticket Liverpool boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je hebt het gemak van heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Tijdens het rijden heb je een bijzonder uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Liverpool-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht check je in enkele stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Uitleg treinticket kopen naar Liverpool (Verenigd Koninkrijk)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Liverpool is eenvoudig te doen. Bekijk daarvoor een handige Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Verenigd Koninkrijk (LNER). Treinritten in Verenigd Koninkrijk kun jij boeken middels www.gov.uk of door te bellen naar 03457225333 .

  2. Kies vertrekstation en datum

    Kies vanaf waar jouw treinvakantie moet beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij jouw lokale station. Denk bijv. aan Gilze-Rijen & Meppel. De tool raad aan wat een goede route is vanaf het ingevoerde station. Bepaal ook de vertrekdatum / vertrektijd en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reisgezelschap

    Selecteer het aantal personen en geef ook de leeftijd aan. Voor jongeren is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor ouderen kan je soms aanspraak maken op een exclusieve seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven voor actuele tarieven.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De website toont nu de optionele treintrajecten en de verwachte kosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op het exacte tijdstip van vertrek, de gemiddelde reistijden, hoe vaak je moet overstappen en de treinvervoerders. Wanneer je het zo aanpakt reserveer je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Liverpool. Voor sommige vertrekdagen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verschillende vergelijkingsplatformen geven ook opties voor de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfortopties kiezen

    Als laatste kan je de totale service uitbreiden. BIjvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, plekken naast- of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De tickets zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De betaling doe je met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Liverpool boeken?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Liverpool (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer je naar buiten kijkt bekijk je alvast het inspirerende Verenigd Koninkrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen inwoners (april 2024). De hoofdstad is Londen. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Liverpool is zomermaanden. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14,1 °C (zeeklimaat). De warmste periode is juli (plus minus 27,1 °C) en een wat koudere periode is januari (doorgaans 9,0 graden). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Het is een verrassende Britse plek om naartoe te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, weekendje weg, midweek, voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met bijzondere monumenten en plaatselijke winkels. Wat je ook moet proberen zijn de Britse streekgerechten in een van de vele restaurants. In de omgeving zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Ook is de regio ideaal voor fietsen, wandelen, ponyrijden, een quad huren en workshops volgen.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Mooie dorpjes en plekjes in de omgeving bekijken.
  • Een prachtige groene regio voor lange wandeltochten en aantrekkelijke fietstochten.
  • Vergeet niet bekende bezienswaardigheden zoals: Griezelmuseum London of Amsterdam Dungeon.
  • Britse appartementen, B&B’s, bungalows, hotels, glampings, campings bereik je gemakkelijk met het OV (metro, bus, taxi, tram).
  • Bekijk ook opties voor een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het leuke van een internationale treinreis dat veel steden in Europa per spoor verbonden zijn. Jouw vakantie naar Liverpool per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de opsomming hieronder verstrekken we een korte toelichting over de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Axstedt, Kiskőrös en Steinweiler.

  1. Utrecht Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  2. Amsterdam Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  3. Rotterdam Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  4. Den Haag Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  7. Breda: verbonden met veel stations.
  8. Eindhoven Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  10. Nijmegen: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  11. Arnhem Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  12. Amersfoort Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  13. Haarlem: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  14. Zwolle: goede parkeermogelijkheden.
  15. Delft: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.

Andere opties zijn: Dordrecht, Gouda, Hilversum, Groningen, Schiedam, Zaandam, Assen, Maastricht, Hoofddorp, Zaandam, Zutphen, Almere of Enschede, Roermond, Venlo, Ede / Wageningen, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-liverpool-vergelijken

Ticketshops vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Liverpool kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt kiezen voor een van de innovatieve vergelijkingsplatformen die treintickets van meerdere touroperators voor jou onderzoeken. Zo krijg je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Verenigd Koninkrijk (LNER). Ook interessant is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje behandelen we de meest populaire boekingssites.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. www.lner.co.uk: binnenlandse treinreizen boeken via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste pakketreizen per trein boeken door heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: boek online snel en voordelig een pakketreis.
  10. De Jong Intra: deze touroperator brengt je met de trein naar jouw favoriete bestemmingen.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Liverpool

Het Britse railnetwerk wordt beheerd door London North Eastern Railway (LNER). Intercity tickets zijn te vinden op www.lner.co.uk of telefonisch via 03457225333 . Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol. Belangrijke luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand tot hoofdstad Londen is circa 355 km (4 uur en 10 minuten reistijd). Je kunt hier betalen met de Britse Pond (GBP). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. De belangrijkste religie is gemengd. De voertaal is Engels. Stopcontact type G wordt hier geaccepteerd. De stroomsterkte is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De huidige tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). De internationale telefooncode is +44. Het noodnummer is 112. Heb je overige vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.gov.uk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Verenigd Koninkrijk is: 38 Hyde Park Gate, South Kensington, London SW7 5DP. Op treinvakantievergelijken.nl bieden we ook uitgebreide info over Wintersport.

LandVerenigd Koninkrijk
Jaartemp.14,1 graden celsius °C
TalenEngels
Betalen metBritse Pond (GBP)
Populaire spoorwegmaatschappijLondon North Eastern Railway (LNER)
Ticket webshopswww.lner.co.uk
Telefonisch reisadvies03457225333
(Inter)nationale treinenEurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express
Nationale stationsLondon, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol
Interrail reizenGroot-Brittanniëpas (vanaf €136)
Bekende bezienswaardigheidGriezelmuseum London of Amsterdam Dungeon

Check de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Verenigd Koninkrijk

Check acties en aanbiedingen en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Liverpool

Interrailen in Verenigd Koninkrijk

Een interrail pas is een exclusief treinticket dat je kunt gebruiken in Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via bijv. je telefoon en tablet). Goed opletten: voor sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Met behulp van de gratis Interrail App kan je gemakkelijk reizen kopen, je hele reis plannen en een zitplaats boeken. Het interessante van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Liverpool kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere regio’s in Verenigd Koninkrijk of bezienswaardigheden zoals Griezelmuseum London of Amsterdam Dungeon. De Groot-Brittanniëpas zijn verkrijgbaar vanaf €136. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn te koop vanaf €185.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met jouw Groot-Brittanniëpas (verkrijgbaar vanaf €136) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Verenigd Koninkrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is nog wel een apart ticket nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Liverpool kopen

Treintickets bestellen naar station Liverpool centrum doen we steeds meer online. De prijzen zijn zeer wisselend. In het bijgaande gedeelte geven onze experts tips en adviezen hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Wees niet te kritisch: probeer de drukke tijden en dagen te vermeiden.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en acties: check zo nu en dan de website van de Britse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en ouderen in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Liverpool?

Treintickets naar Liverpool in Verenigd Koninkrijk zijn te boeken via NSInternational.com of de London North Eastern Railway (LNER). Telefonisch kan dat via 03457225333 . Soms is er niet een directe verbinding. Dan kun je gebruik maken van reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines delen gegevens over trajecten en ticketprijzen van tienduizenden trein- en busbedrijven van Europese regio’s.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Liverpool?

Jouw stedentrip kan gestart worden vanaf jouw lokale treinstation. Je kan probleemloos instappen vanaf stations zoals Den Haag Laan van NOI, Nieuwerkerk aan den IJssel of Varsseveld. Flink wat treinverbindingen naar Liverpool lopen vanaf het station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Apeldoorn, Amersfoort, Breda, Den Haag, Almelo en Hengelo, Deventer, Utrecht, Schiphol, Rotterdam zijn zogenaamde internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de ICE, Nightjet, internationale intercity, TGV, Eurostar.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een prima vervoermiddel voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen kleuren, rondjes lopen of een boekje lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. De oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met kleine kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De precieze korting voor kinderen kan verschillend zijn per touroperator. Surf naar www.gov.uk voor de geldige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is speciaal ingericht om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. De kwaliteit van de service is hoog met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen bedplaats, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een restauratierijtuig. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Jouw eigen fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Liverpool kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar in de meeste gevallen is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige treinen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De kosten en regels voor het meenemen van de fiets zijn per treintype weer wisselend. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een speciale vouwfiets gaat door voor handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen reizen met de hond in de trein naar Liverpool is in de meeste gevallen mogelijk. Lees vooraf goed de extra voorwaarden. Kleine hondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden neem je meestal zonder extra ticket mee. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. De hond moet je altijd aan de lijn houden en een muilkorf kan verplicht zijn. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van LNER (www.lner.co.uk).