logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bath vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Bath? Deze geweldige Britse vakantieomgeving heeft een gunstig gelegen treinstation. Een treinvakantie heeft veel voordelen. Geen wegomleidingen en files, een grote en ruimte stoel met leuning en beenruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is een reis met de trein veel beter voor het milieu. Via deze treinreis-vergelijker delen we nuttige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Bath vanaf locaties als Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven. Daarbij bieden we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende info over de plek van bestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je moeiteloos naar Bath (Verenigd Koninkrijk).
  • Vertrek vanuit o.a. Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Breda, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Verenigd Koninkrijk wordt voornamelijk gereist met de LNER (www.lner.co.uk).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Kies dan voor Interrailen met de Groot-Brittanniëpas (tarieven gemiddeld €136).
treinkaartje-bath-verenigd-koninkrijk-kopen

Goedkoop treinticket Bath boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je hebt hier stoelen met beenruimte en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kan diverse spullen meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Onderweg raak je verwonderd door een bijzonder uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Bath-Centraal, niet ver van het centrum. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan lees je middels 5 stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Bath (Verenigd Koninkrijk)

  1. Treinticketshop kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Bath doe je meestal via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een handige Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Verenigd Koninkrijk (LNER). Treinritten in Verenigd Koninkrijk zijn te reserveren via www.gov.uk of door contact op te nemen via 03457225333 .

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welk treinstation je de reis wilt beginnen. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf jouw lokale station. Denk aan Barneveld Noord of Rotterdam Stadion. De ticketshop zoekt dan naar de beste route vanaf jouw adres. Vergeet niet de vertrekdatum / vertrektijd en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal het aantal mensen en geef ook de leeftijd aan. Voor de kleintjes is er een interessante kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er soms ook een speciale seniorenkorting. Heb je een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vul ze direct in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    Het systeem vertoon nu de mogelijke treintrajecten en de tarieven. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed vertrektijden, de gemiddelde reistijden, de stations waarop je moet overstappen en de treinvervoerders. Zo reserveer je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Bath. Soms is er geen route beschikbaar. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Meerdere vergelijkingsplatformen hebben ook info over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Hier kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Reserveer bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De treintickets zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (soms is printen noodzakelijk). De betaling doe je met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Bath vinden?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Bath (Verenigd Koninkrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ervaar je alvast het groene Verenigd Koninkrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen volksgenoten (april 2024). De hoofdstad van dit land is Londen. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Bath is zomermaanden. De doorsnee jaartemperatuur is 14,1 graden °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (doorgaans 27,1 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (zo’n 9,0 graden). Nationale feestdag: Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Dit is een heerlijke Britse plek voor jouw vakantie. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie, zomervakantie, weekendje weg, kerstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met bijzondere monumenten en schattige winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Britse specialiteiten op een van de terrassen. In de buurt kun je veel dingen ondernemen. Het hele jaar door kan je hier heerlijk fietsen, wandelen, bowlen, een quad huren en andere avonturen beleven.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Authentieke stadjes die veel te bieden hebben.
  • Een prachtige groene regio voor eindeloze wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: The Port of Liverpool.
  • Britse appartementen, B&B’s, campings, glampings, vakantiehuisjes, bungalows zijn prima te bereiken per OV (bus, tram, metro, taxi).
  • Optioneel een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het mooie van een vakantie per spoor is dan honderden stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. De vakantie naar Bath per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de opsomming hieronder behandelen we meer informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Dornbirn, Magalas en Sorbas.

  1. Utrecht Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  3. Rotterdam Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  4. Den Haag Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  5. Schiphol Airport: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  6. Leiden Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  7. Breda: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  8. Eindhoven Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  10. Nijmegen: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  11. Arnhem Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  12. Amersfoort Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  13. Haarlem: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  14. Zwolle: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  15. Delft: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.

Andere drukbezochte NS-stations: Schiedam, Zaandam, Hilversum, Gouda, Tilburg, Dordrecht, Maastricht, Zutphen, Almere, Zaandam, Hengelo, Hoofddorp & Roermond, Roosendaal, Lelystad, Alkmaar, Ede / Wageningen, Venlo.

treinvakantie-bath-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Bath gebeurt hoofdzakelijk via internet. Het beste is om te zoeken naar servicegerichte tickets vergelijkers die ticketprijzen van velerlei touroperators voor je voorschotelen. Zo zie jij alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Verenigd Koninkrijk (LNER). Een leuk alternatief: het kiezen voor een treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming vind je de top-10 zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: al je reisopties (bus, trein en vluchten) op één plek.
  2. Thetrainline: doorzoek tickets van meer dan 250 vervoerders in 45 landen.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.lner.co.uk: de boekingsmodule van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: de gaafste vakanties altijd met een hotel vlakbij of naast het station.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: Nederlandse touroperator met voordelige treinreizen door heel EU.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Handige informatie over treinreizen naar Bath

Het Britse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door London North Eastern Railway (LNER). Intercity tickets kan je boeken op www.lner.co.uk of per telefoon via 03457225333 . Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express. De grootste treinstations in het land zijn London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol. Populaire luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN) hebben een goede bereikbaarheid. De afstand naar de hoofdstad Londen is (via het spoor) ongeveer 355 km (4 uur en 10 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Britse Pond (GBP). Een bekende feestdag is Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Belangrijke religies in het land zijn: gemengd. Men spreekt hier Engels. Stopcontact type G is hier toegepast. De stroomspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). De internationale telefooncode is +44. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Kijk dan op de website www.gov.uk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Verenigd Koninkrijk is: 38 Hyde Park Gate, South Kensington, London SW7 5DP. Via deze website bieden we ook uitgebreide info over Wandelvakantie.

LandVerenigd Koninkrijk
Jaartemperatuur14,1 °C
TaalEngels
BetaalmiddelBritse Pond (GBP)
Nationale spoorwegmaatschappijLondon North Eastern Railway (LNER)
Treinticketshopwww.lner.co.uk
Telefonisch verkooppunt03457225333
(Inter)nationale treinenEurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express
Bekende stationsLondon, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol
Interrail reizenGroot-Brittanniëpas (vanaf €136)
Nationale bezienswaardigheidThe Port of Liverpool

Boek de tofste treinrondreizen in Verenigd Koninkrijk

Toon kortingsacties en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Bath

Interrailen in Verenigd Koninkrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een uniek treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Verenigd Koninkrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de normale treinen kan je onbeperkt reizen wanneer jij de Interrail pas hebt (via App op je telefoon). Advies: voor sommige treintypes zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met de fraaie Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen vastzetten, offline treintijden opzoeken en een zitplek boeken. Het leuke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Bath is dus heel aantrekkelijk. Juist als je gaat doorreizen naar een andere omgeving in Verenigd Koninkrijk of bezienswaardigheden als The Port of Liverpool. Een Groot-Brittanniëpas zijn verkrijgbaar vanaf €136. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te bestellen vanaf €195.

  • Ruim 30 landen ontdekken met maar 1 treinpas.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Met behulp van de Groot-Brittanniëpas (verkrijgbaar vanaf €136) reis je zoveel als je wilt met de trein in Verenigd Koninkrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een reservering een must.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Bath kopen

Treintickets bestellen naar station Bath centrum gaat vandaag de dag vaak online. De prijzen zijn zeer wisselend. In het volgende stukje deelt onze expert 5 nuttige tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Stel je flexibel op: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Neem niet de snelste route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: bezoek de website van de Britse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en 55-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Bath?

Treintickets naar Bath in Verenigd Koninkrijk zijn te bestellen bij NS International of de London North Eastern Railway (LNER). Er is ook een telefonische desk via 03457225333 . Voor enkele vertrek momenten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar boekingssites zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines analyseren vertrek opties en prijsverwachtingen van tienduizenden bus- en treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Bath?

Jouw vakantietrip kan al starten bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt gewoon beginnen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Almere Oostvaarders, Hoevelaken en Wierden. Veel van de treinverbindingen naar Bath starten vanaf het station van Amsterdam. En je kunt instappen vanaf Almelo, Apeldoorn, Amersfoort, Den Haag, Breda en Deventer, Schiphol, Utrecht, Hilversum, Hengelo vallen onder de noemer internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. TGV, Eurostar, internationale intercity, ICE, Nightjet.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een handig vervoermiddel om met kinderen te reizen. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, van de omgeving genieten of een boekje lezen. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met de hele familie een leuke vakantie per spoor te boeken. De hoogte van de korting voor kinderen kan weer afwijken per aanbieder en leeftijd. Surf naar www.gov.uk voor de huidige kindertarieven en regels.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen slaapcabine, speciale stoelen om in te slapen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een buffet. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is milieuvriendelijk en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Voor de internationale trein naar Bath kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar doorgaans moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige treinen is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De wetgevingen voor de fiets in de trein zijn weer anders per treintype. Lees dit vooraf goed door. Een opgevouwen vouwfiets geldt meestal als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Bath is in de meeste gevallen mogelijk. Lees je goed in over de extra regels. Schoothondjes die je op schoot kunt houden of in een mand/tas/kooi kunnen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. De hond moet je altijd aan de lijn houden en een muilkorf kan verplicht zijn. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van LNER (www.lner.co.uk).