logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Utiel vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Utiel? Deze prachtige Spaanse vakantieplek bezoek je gemakkelijk met de trein. Het boeken van een treinvakantie kent heel veel gemakken. Geen last van files, een comfortabele stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Spanje. Daarnaast is een reis met de trein een groene keuze (milieuvriendelijk). Met behulp van onze experts check je uitgebreide details over het reserveren van treinkaartjes naar Utiel vanaf bijv. Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Arnhem. Daarbij vind je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en uitgebreide adviezen over jouw bestemming.

  • Via de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Utiel (Spanje).
  • Je kunt vertrekken vanaf Zwolle, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, of jouw eigen lokale station.
  • In Spanje gaat het reizen vooral met de RENFE (www.renfe.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Kies dan voor Interrailen met de One Country Pas Spanje (tarieven +/- €148).
treinkaartje-utiel-spanje-kopen

Goedkoop treinticket Utiel boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Er zijn stoelen met beenruimte en eten en drinken aan boord. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Vanuit de trein kan jij genieten van een fenomenaal uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Utiel-Centraal, in het hart van de stad. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming ontdek je in enkele stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Hulp bij een treinticket kopen naar Utiel (Spanje)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Utiel is eenvoudig te doen. Je kunt kijken naar zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje boek je het gemakkelijkst via www.lamoncloa.gob.es of middels de telefoon 0912320320.

  2. Kies bestemming station en datum

    Beslis vanaf welke stad jouw vakantie gaat beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een kleiner station in de buurt. Denk aan Beek-Elsloo en Winschoten. De tool adviseert je over de routes vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de datum van de heenreis en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Reisgezelschap

    Kies het aantal mensen en geef ook de leeftijd aan. Voor baby’s en kids kan men vaak kinderkorting toepassen. Ook voor mensen op leeftijd geven sommige vervoerders een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Beschik jij over een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door voor actuele tarieven.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De boekingssite geeft nu de geschikte treintrajecten en de tarieven. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrektijden, de duur van de treinreis, hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Als je dat doet krijg je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Utiel. In sommige gevallen is er geen route beschikbaar. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Verscheide vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra comfort kiezen

    In de laatste stap kan je de nodige extra’s toevoegen. BIjvoorbeeld het 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Jouw toegangsbewijs sturen ze per mail toe (soms is een geprint ticket nodig). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Utiel reserveren?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Utiel (Spanje)

Tijdens jouw reis kom je op een mooie manier in aanraking met het veelzijdige Spanje. Het land heeft +/- 43 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Madrid. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Utiel is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 16,3 graden (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (+/- 36,6 °C) en de koudste periode is januari (doorgaans 13,2 graden celsius). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een zeer populaire Spaanse bestemming om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, herfstvakantie, zomervakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met monumenten, oude gebouwen en lokale winkeltjes. Geniet van de lokale Spaanse specialiteiten in de sfeervolle restaurants. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Ook kan je hier geweldig mooi fietsen, hiken, kanoën, mountainbiken en diverse andere uitstapjes maken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Mooie dorpjes en plekjes in deze streek bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Informeer ook naar toffe bezienswaardigheden zoals: Caminito del Rey.
  • Spaanse vakantiehuisjes, bungalows, appartementen, hotels, campings, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (metro, bus, tram, deelfiets).
  • Optioneel een all-inclusive verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van reizen per spoor is dat veel internationale stations te bereiken zijn per rails. Jouw vakantie naar Utiel per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst bespreken we extra info over de meest gekozen stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Calacuccia, Großenkneten & Bad Salzdetfurth.

  1. Utrecht Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  4. Den Haag Centraal: goede service en (online) ondersteuning.
  5. Schiphol Airport: goede parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  7. Breda: goed bereikbaar per fiets of auto.
  8. Eindhoven Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  10. Nijmegen: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  11. Arnhem Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  13. Haarlem: genoeg parkeermogelijkheden.
  14. Zwolle: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  15. Delft: van verschillende kanten te bereiken.

Andere opties zijn: Schiedam, Groningen, Zaandam, Gouda, Tilburg, Hilversum, Hoofddorp, Hengelo, Zutphen, Almere, Assen, Zaandam of Roosendaal, Venlo, Roermond, Enschede, Alkmaar, Ede / Wageningen.

treinvakantie-utiel-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Utiel doen we steeds vaker via internet. Je kunt kiezen voor een van de servicegerichte reserveringsplatformen die het aanbod van alle grote maatschappijen vergelijken. Zo krijg je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Een alternatief is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het onderstaande stukje verstrekken we de meest populaire ticket aanbieders.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: in een oogopslag de beste treintickets voor jouw reis zoeken.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.renfe.com: kaartjes reserveren via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: de beste treintickets boeken tegen scherpe tarieven.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Praktische info over treinreizen naar Utiel

Het Spaanse railnetwerk is in beheer van Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets zijn te koop op www.renfe.com of via de helpdesk: 0912320320. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Internationale luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand tot hoofdstad Madrid is zo’n 1500 kilometer (16 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Men is hier behoorlijk religieus: Rooms-katholiek (94%). De meest gesproken taal is Spaans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De voltage is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +34. In gevaar? Bel 112/061. Staat je vraag er niet tussen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook terecht voor info over Treinreis met kinderen.

LandSpanje
Gemiddelde temp.16,3 °C
Officiële taalSpaans
BetalingenEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Treinticketshopwww.renfe.com
Telefonische hulp0912320320
Type treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
SpoorwegknooppuntenMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
InterrailenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Nationale bezienswaardigheidCaminito del Rey

Check de tofste treinrondreizen in Spanje

Doorzoek kortingsdeals en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Utiel

Interrailen in Spanje

De pas vas Interrail is een bijzonder treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Spanje en praktische alle andere EU landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je meteen instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (geprint of per App). Let op: bij afwijkende treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Via de handige Interrail App kan je zonder gedoe reizen inplannen, treintijden bekijken en een plek om te zitten reserveren. Het pluspunt van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Utiel is dus een hele praktische oplossing. Helemaal als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere plekken in Spanje of bezienswaardigheden als Caminito del Rey. Zo’n One Country Pas Spanje zijn al te bestellen vanaf €148. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) bestel je vanaf €189.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Start met reizen op het moment dat jouw uitkomt.
  • Via de One Country Pas Spanje (te betellen vanaf €148) heb je maar 1 ticket nodig in Spanje.
  • Met de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is ook een reservering nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Utiel kopen

Treintickets bestellen naar station Utiel centrum gaat vandaag de dag vaak online. De tarieven zijn zeer wisselend. In het lijstje hieronder bieden we vijf handige tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk regelmatig de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: speciale lage tarieven voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Utiel?

Treintickets naar Utiel in Spanje zijn te reserveren via NS-International of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0912320320. Mogelijk vindt het systeem geen directe route. Dan kun je gebruik maken van ticket aanbieders zoals Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines bieden info over vertrektijden en prijzen van honderden trein- en busvervoerders van gebieden binnen de EU.

Via welke treinstations kan je reizen naar Utiel?

Jouw weekendje weg kan in principe beginnen bij jouw lokale treinstation. Je kunt zonder problemen je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Deventer Colmschate, Maastricht Randwyck of Winterswijk West. De meeste treinverbindingen naar Utiel starten vanaf Amsterdam-Centraal. Maar ook Amersfoort, Den Haag, Arnhem, Breda, Apeldoorn en Schiphol, Hengelo, Utrecht, Deventer, Hilversum zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de ICE, Eurostar, Nightjet, TGV, Thalys.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met samen spelletjes doen, rondlopen of een boekje lezen. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook basisschoolkinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hedendaagse korting voor kinderen varieert per leeftijd en vervoerder. Kijk vooraf op www.lamoncloa.gob.es voor de hedendaagse kindertarieven en regels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is ontwikkeld om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen ligplek, slaapstoelen, een douche en toilet en een bordrestaurant. Op sommige trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is goed voor het milieu en maakt het avontuur compleet. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook bij de internationale trein naar Utiel kan je meestal een fiets meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar steeds vaker moet je beschikken over een fietskaartje. Voor de grote trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De precieze regels voor het inchecken van je fiets zijn per touroperator weer anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een unieke en kleine vouwfiets geldt meestal als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Utiel is in de meeste gevallen mogelijk. Houd rekening met de unieke voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot van de reiziger passen of in een kleine mand of tas passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van RENFE (www.renfe.com).