logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis San Vicente de Calders vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar San Vicente de Calders? Deze bijzondere Spaanse vakantiebestemming bezoek je gemakkelijk met de trein. Op vakantie met de trein wint de laatste jaren aan populariteit. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een ruime plek waar je lekker kunt zitten, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je komt lekker uitgerust aan in Spanje. Daarnaast is een treinrit zeer klimaatbewust. Via dit portaal vind jij aanvullende info over het reserveren van treinkaartjes naar San Vicente de Calders vanaf locaties als Utrecht Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal. Ook vind je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en handige suggesties over het reizen met de trein.

  • Met deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar San Vicente de Calders (Spanje).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, of jouw eigen lokale station.
  • In Spanje wordt voornamelijk gereist met de RENFE (www.renfe.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Interrailen kan met de One Country Pas Spanje (tarieven vanaf €148).
treinkaartje-san-vicente-de-calders-spanje-kopen

Goedkoop treinticket San Vicente de Calders boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je profiteert van luxe stoelen en draadloos internet. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Tijdens het rijden heb je een prachtig uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van San Vicente de Calders-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool lees je stap-voor-stap op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

In vijf stappen een treinticket kopen naar San Vicente de Calders (Spanje)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar San Vicente de Calders is moeiteloos te realiseren. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje reserveer je het handigst via www.lamoncloa.gob.es of via het nummer 0912320320.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Kies vanaf waar jouw reis gaat starten. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam, of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf een kleiner station in de buurt. Denk aan Dordrecht Zuid en Vlissingen. De tool bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Bekijk ook de datum en tijd van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal passagiers kiezen

    Kies het aantal mensen en kies per passagier de leeftijd. Voor kleine kinderen is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor senioren geldt in sommige gevallen een exclusieve seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De zoekfunctie toont nu de optionele treintrajecten en de verwachte prijzen. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Let goed op de voorgestelde tijden, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinvervoerders. Zo boek je gelijk de beste of snelste treinroute naar San Vicente de Calders. Voor sommige bestemmingen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Diverse vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In stap 5 kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Overweeg bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een mooie plek bij het raam, zitplekken naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Het treinkaartje worden per mail verzonden (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Betalen kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar San Vicente de Calders boeken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar San Vicente de Calders (Spanje)

Wanneer je onderweg bent ontdek je alvast het inspirerende Spanje. Het land heeft 43 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Madrid. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in San Vicente de Calders is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 16,3 °C (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De meest warme periode is juli (doorgaans 36,6 graden celsius) en de meest frisse periode is januari (zo’n 13,2 °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een goed bereikbare Spaanse bestemming om vakantie te vieren. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, meivakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, midweek, zomervakantie, kerstvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Geniet van de lokale Spaanse lekkernijen bij de verschillende horecagelegenheden. In de omgeving kun je veel dingen ondernemen. Daarbij is de regio ideaal voor hiken, fietsen, bowlen, bootje varen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Leuke stadjes in de regio bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor heerlijke wandeltochten en urenlange fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: De kathedraal La Seu op Mallorca.
  • Spaanse campings, bungalows, B&B’s, glampings, hotels, vakantiehuisjes zijn uitstekend bereikbaar met het OV (tram, deelfiets, bus, taxi).
  • Mogelijk een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het mooie van reizen per spoor is dat talloze Europese steden per spoor te bereiken zijn. Jullie vakantie naar San Vicente de Calders per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder lees je een korte toelichting over de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Bressuire, Horsens & Denzlingen.

  1. Utrecht Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  3. Rotterdam Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  6. Leiden Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  7. Breda: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  8. Eindhoven Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): snel doorreizen met de OV-fiets.
  10. Nijmegen: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  11. Arnhem Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  13. Haarlem: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  14. Zwolle: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  15. Delft: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Schiedam, Gouda, Zaandam, Groningen, Hilversum, Dordrecht, Zaandam, Almere, Zutphen, Maastricht, Hengelo, Assen & Lelystad, Enschede, Venlo, Roosendaal, Roermond, Ede / Wageningen.

treinvakantie-san-vicente-de-calders-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar San Vicente de Calders gaat het gemakkelijkst online. Je kunt kiezen voor een van de servicegerichte reserveringsplatformen die het actuele aanbod van velerlei bedrijven vergelijken. Zo krijg je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Ook interessant is een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming delen we de meest bekende boekingsplatforms.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: eenvoudigste manier om internationale treinreizen te plannen
  4. www.renfe.com: treintickets reserveren via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: doorzoek het complete aanbod losse tickets, vakanties en autotreinen.
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: Nederlandse touroperator met voordelige treinreizen door heel EU.
  11. Booking.com: reserveer jouw hotel dicht bij het station.

Belangrijke informatie over treinreizen naar San Vicente de Calders

Het Spaanse spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets kan je zoeken op www.renfe.com of telefonisch op 0912320320. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Populaire luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand tot de hoofdstad Madrid is ongeveer 1500 km (16 uur reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Qua religie kun je rekening houden met Rooms-katholiek (94%). De meest gesproken taal is Spaans. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De stroomspanning is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +34. Het landelijke noodnummer hier is 112/061. Zijn er andere vragen? Bezoek dan www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Via dit portaal bieden we ook meer details over Fietsvakantie.

LandSpanje
Temperatuur (gemiddeld)16,3 graden °C
TaalSpaans
Betalen metEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Landelijke ticketshopwww.renfe.com
Telefonisch kaartjes kopen0912320320
Trein soortenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
SpoorwegknooppuntenMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
Interrail reizenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Inspirerende bezienswaardigheidDe kathedraal La Seu op Mallorca

Boek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Spanje

Bekijk kortingsdeals en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in San Vicente de Calders

Interrailen in Spanje

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Spanje en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de meeste treinen kan je gewoon instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (geprint of per App). Tip: voor sommige treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de gratis Interrail App kan je eenvoudig reizen vastzetten, actuele vertrektijden bekijken en reserveringen boeken. Het interessante van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar San Vicente de Calders is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal als je ook uitstapjes wilt maken naar andere plaatsen in Spanje of bezienswaardigheden zoals De kathedraal La Seu op Mallorca. Een One Country Pas Spanje is er vanaf €148. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te koop vanaf €195.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met behulp van de One Country Pas Spanje (verkrijgbaar vanaf €148) reis je zoveel als je wilt met de trein in Spanje.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen moet je apart reserveren.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar San Vicente de Calders kopen

Treintickets bestellen naar station San Vicente de Calders centrum kan op verschillende manieren. De kosten kunnen flink variëren. In het onderstaande blok deelt onze expert handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Stel niet te hoge eisen: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Kies een langzamere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bezoek de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: extra voordelig reizen met kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor San Vicente de Calders?

Treintickets naar San Vicente de Calders in Spanje zijn te boeken via NS International of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Het telefoonnummer is 0912320320. Voor sommige dagen kan je niet direct een kaartje kopen. Dan kun je gebruik maken van treinticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms delen gegevens over routetijden en kosten van een groot aantal trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar San Vicente de Calders?

Jouw stedentrip kan al starten bij jouw lokale treinstation. Je kunt zonder problemen instappen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Almere Parkwijk, Koudum-Molkwerum en Swalmen. Een hoop treinverbindingen naar San Vicente de Calders lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. In aanvulling hierop: ook Apeldoorn, Almelo, Breda, Arnhem, Den Haag en Rotterdam, Utrecht, Deventer, Hengelo, Hilversum zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de Thalys, Nightjet, TGV, Eurostar, ICE.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier om met kinderen te reizen. Kids kunnen tijdens de reis kletsen, een rondje maken of tekenfilms kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Wat oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Dit maakt het aantrekkelijk om met de kids per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan weer anders zijn per touroperator. Zie www.lamoncloa.gob.es voor actuele kindertarieven en regels.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Het serviceniveau is erg hoog met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bed, slaapstoelen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op sommige trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een fietsvakantie is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook bij de internationale trein naar San Vicente de Calders is een fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar doorgaans heb een betaalde fietskaart nodig. Op sommige trajecten heb je een aparte wagon voor fietsen. De wetgevingen voor de fiets in de trein kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingeklapte vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag mijn huisdier mee?

Samen reizen met de hond in de trein naar San Vicente de Calders is in de meeste gevallen mogelijk. Let op: er gelden extra voorwaarden. Kleine honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een mandje of tas kan vervoeren neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en soms is een muilkorf verplicht. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Alle regels zijn te vinden op website van RENFE (www.renfe.com).