logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis San Cristóbal de La Laguna vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar San Cristóbal de La Laguna? Deze natuurrijke Spaanse vakantieplaats is gemakkelijk per trein te bezoeken. Kiezen voor een treinreis levert je veel gemak op. Geen drukke parkeerplekken of lange files, kan zitten op een lekkere stoel met meer dan genoeg beenruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Spanje. Daarbij is een reis met de trein een duurzame keuze. Via deze treinreis-vergelijker delen we aanvullende informatie over het reserveren van treinkaartjes naar San Cristóbal de La Laguna vanaf locaties als Leiden Centraal, Arnhem, Eindhoven, Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal. Tevens vind jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en nuttige tips over het reizen per spoor.

  • Dankzij een treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar San Cristóbal de La Laguna (Spanje).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Nijmegen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, of jouw eigen lokale station.
  • In Spanje gaat het reizen vooral met de RENFE (www.renfe.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Wil je er een rondreis van maken? Kies dan voor Interrailen met de One Country Pas Spanje (prijzen gemiddeld €148).
treinkaartje-san-cristobal-de-la-laguna-spanje-kopen

Goedkoop treinticket San Cristóbal de La Laguna boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je hebt hier royale stoelen plus stopcontacten en wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en het station is 24/7 toegankelijk. Onderweg kun je naar buiten kijken en genieten van een prachtig uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van San Cristóbal de La Laguna-Centraal, en kunt direct overstappen. Een uitstekende vervoermiddel voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hieronder ontdek je in de meest ideale volgorde hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

In 5 stappen een treinticket kopen naar San Cristóbal de La Laguna (Spanje)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een geldig treinkaartje bestellen naar San Cristóbal de La Laguna kan op verschillende manieren. Bezoek daarvoor een handige Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje reserveer je het handigst via www.lamoncloa.gob.es of door te bellen naar 0912320320.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Geef door vanaf waar jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen kiezen voor Het Centraal Station van Amsterdam. Natuurlijk kun je ook beginnen bij jouw lokale station. Zoals Arnhem Zuid en Rotterdam Lombardijen. De boekingssite raad aan wat een goede route is vanaf je locatie. Bepaal ook de datum van de heenreis en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Bepaal het aantal mensen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor oudere reizigers kan je soms gebruik maken van de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vul ze direct in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De zoekfunctie toont nu de beste treintrajecten en de verwachte tarieven. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Analyseer vertrektijden, de totale reistijd, hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinvervoerders. Zodoende zoek je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar San Cristóbal de La Laguna. In sommige gevallen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Meerdere vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Boeking bevestigen

    In deze laatste stap kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Je kunt kiezen voor een switch naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes sturen ze per mail toe (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar San Cristóbal de La Laguna boeken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar San Cristóbal de La Laguna (Spanje)

Vanuit de trein kom je op een mooie manier in aanraking met het veelzijdige Spanje. Het land heeft zo’n 43 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Madrid. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in San Cristóbal de La Laguna is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 16,3 graden (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De heetste maand is juli (zo’n 36,6 graden) en de meest frisse periode is januari (doorgaans 13,2 °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een mooie Spaanse plek om vakantie te vieren. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, kerstvakantie, weekendje weg, herfstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Wat je ook moet proberen zijn de Spaanse specialiteiten in de sfeervolle restaurants. Rondom deze plek kan je leuke uitstapjes maken. Het hele jaar door kan je hier fantastisch wandel- en fietstochten maken, vissen, mountainbiken en workshops volgen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de omgeving bekijken.
  • Een prachtige groene omgeving voor heerlijke wandeltochten en fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Estepona.
  • Spaanse glampings, vakantiehuisjes, B&B’s, hotels, campings, bungalows zijn prima te bereiken per OV (deelfiets, bus, tram, metro).
  • Optioneel een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een internationale treinreis dat alle bestemmingen te bereiken zijn per rails. De vakantie naar San Cristóbal de La Laguna per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder check je korte informatie over de meest drukke stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Gällivare, Buddenhagen & Glarus.

  1. Utrecht Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  2. Amsterdam Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  3. Rotterdam Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  4. Den Haag Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  5. Schiphol Airport: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  6. Leiden Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  7. Breda: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  8. Eindhoven Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): genoeg parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: druk station met veel leuke winkels.
  11. Arnhem Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  12. Amersfoort Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  13. Haarlem: prettig station met grote fietsenstalling.
  14. Zwolle: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  15. Delft: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Zaandam, Groningen, Tilburg, Dordrecht, Gouda, Schiedam, Maastricht, Hoofddorp, Hengelo, Almere, Assen, Zaandam & Roermond, Venlo, Roosendaal, Enschede, Lelystad, Alkmaar.

treinvakantie-san-cristobal-de-la-laguna-vergelijken

Ticket aanbieders vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar San Cristóbal de La Laguna kan op verschillende manieren. Bezoek bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke platforms die ticketprijzen van diverse trein- bus- en veerdiensten naast elkaar zetten. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 plek Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Een alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder tonen wij de meest populaire zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: het startpunt voor al jouw Europese treinreizen
  4. www.renfe.com: het boekingsportaal van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste pakketreizen per trein boeken door heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: een flexibele reisorganisatie met gigantisch aanbod.
  8. Green Tickets: deur-tot-deur routeplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: speciaal aanbod pakketreizen met de trein als vervoermiddel.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: loop vanaf het station naar het nabijgelegen geboekt hotel.

Praktische info over treinreizen naar San Cristóbal de La Laguna

Het Spaanse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets kan men kopen op www.renfe.com of bij de klantenservice via 0912320320. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Veel gekozen luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand naar hoofdstad Madrid is om en nabij de 1500 km (16 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. De belangrijkste religie is Rooms-katholiek (94%). Veel mensen spreken hier Spaans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De voltage is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +34. Het landelijke noodnummer hier is 112/061. Zijn er andere vragen? Ga dan naar de officiële website www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Op dit platform kan je ook alles lezen over Luxe treinreis.

LandSpanje
Jaartemperatuur16,3 graden
Gesproken taalSpaans
Betalen metEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Ticket webwinkelwww.renfe.com
Telefoonnummer vervoerder0912320320
Populaire treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
Grootste stationsMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
InterrailpasOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Bekende bezienswaardigheidEstepona

Reserveer de gaafste treinrondreizen in Spanje

Doorzoek acties en deals en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in San Cristóbal de La Laguna

Interrailen in Spanje

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Spanje en ruim 30 andere landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen wordt je gewoon geaccepteerd als jij een Interrail pas kan overhandigen (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: bij bijzondere treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Via de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je overal en altijd reizen vastzetten, offline treintijden opzoeken en een zitplaats boeken. Het voordeel van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar San Cristóbal de La Laguna is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je ook uitstapjes wilt maken naar andere gebieden in Spanje of bezienswaardigheden als Estepona. De One Country Pas Spanje zijn verkrijgbaar vanaf €148. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) is er vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Start met reizen op het moment dat jouw uitkomt.
  • Via de One Country Pas Spanje (te betellen vanaf €148) reis je onbeperkt door Spanje.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar San Cristóbal de La Laguna kopen

Treintickets bestellen naar station San Cristóbal de La Laguna centrum kan op verschillende manieren. De prijzen van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In het volgende stukje vind je gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Stel je flexibel op: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Accepteer een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: bekijk regelmatig de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: extra lage prijzen voor kids en 50-plussers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor San Cristóbal de La Laguna?

Treintickets naar San Cristóbal de La Laguna in Spanje boek je via www.NSInternational.com of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Telefonisch kan dat via 0912320320. Voor sommige dagen is er geen directe route beschikbaar. Je kan dan gaan vergelijk via boekingssites zoals Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines verzamelen treintijden en onkosten van de meest betrouwbare bus- en treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar San Cristóbal de La Laguna?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt moeiteloos beginnen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Delft Zuid, Hemmen-Dodewaard of Veenendaal West. Veel treinverbindingen naar San Cristóbal de La Laguna starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar ook Arnhem, Breda, Apeldoorn, Amersfoort, Den Haag en Utrecht, Schiphol, Rotterdam, Hilversum, Deventer zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. Thalys, ICE, Nightjet, TGV, Eurostar.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis kletsen, naar de wc of kinderfilmpjes kijken. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Dit maakt het interessant om met jonge kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hoogte van de korting voor kinderen kan weer afwijken per treinoperator. Kijk vooraf op www.lamoncloa.gob.es voor de huidige kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. Een slaaptrein is gemaakt om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau met exclusieve voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapcabine, couchette (slaapbank), uitstekende sanitaire faciliteiten en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kun je met de fiets de trein in?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en maakt je onafhankelijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook bij de internationale trein naar San Cristóbal de La Laguna kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de meeste gevallen is een aanvullend fietsticket nodig. Soms kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De wetgevingen voor reizen met een fiets zijn weer anders per treintype. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een unieke en kleine vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar San Cristóbal de La Laguna heeft soms wat voorbereiding nodig. Lees je goed in over de extra regels. Kleine diertjes die je op schoot kunt houden of in een kleine mand of tas passen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een apart ticket. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan verplicht zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Alle regels zijn te vinden op website van RENFE (www.renfe.com).