logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Sa Pobla vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Sa Pobla? Deze prachtige Spaanse vakantiebestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Kiezen voor een treinreis biedt veel pluspunten. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een comfortabele stoel inclusief stopcontact en Wifi, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Spanje. Eveneens is een treinvakantie een milieuvriendelijke keuze. Op deze pagina bekijk jij aanvullende suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Sa Pobla vanaf locaties zoals Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven. Eveneens delen we een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende informatie over jouw bestemming.

  • Dankzij een treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Sa Pobla (Spanje).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Treinstation Groningen, Zwolle, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Station Breda, of jouw eigen lokale station.
  • In Spanje reis je hoofdzakelijk met de RENFE (www.renfe.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Ons advies is dan Interrailen met de One Country Pas Spanje (prijzen +/- €148).
treinkaartje-sa-pobla-spanje-kopen

Goedkoop treinticket Sa Pobla boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt hier heerlijke comfortabele stoelen en veel voorzieningen. Je kunt veel bagage meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Al reizende geniet je van een prachtig uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Sa Pobla-Centraal, in het hart van de stad. Heerlijk voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de volgende opsomming delen we in vijf stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Sa Pobla (Spanje)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Sa Pobla doe je meestal via internet. Zo kan jij kiezen voor een boekingssite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje boek je het handigst bij www.lamoncloa.gob.es of telefonisch via 0912320320.

  2. Kies stad/station en datum

    Kies vanaf waar jouw treinreis zal aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij jouw lokale station. Denk bijv. aan Alkmaar & Mook-Molenhoek. De tool raad aan wat een goede route is vanaf het gekozen treinstation. Denk ook vast na over de dag en het tijdstip van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal het aantal reizigers en voer ook de leeftijden in. Voor kinderen tot 14 jaar is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Voor senioren (65-plus) geven sommige vervoerders een exclusieve seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vul ze direct in voor actuele tarieven.

  4. Kies een reisroute

    Het algoritme toont nu de mogelijke treintrajecten en de prijsindicatie. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrektijden, de totale reistijd, het aantal momenten van overstappen en de treinmaatschappij. Zodoende vind je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Sa Pobla. Voor sommige vertrekdagen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verschillende vergelijkingswebsites hebben ook info over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Hier kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Reserveer bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De treinkaartjes worden per mail verzonden (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Goedkope tickets voor de trein naar Sa Pobla kopen?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Sa Pobla (Spanje)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit zie je al een voorproefje van het groene Spanje. Dit land heeft om en nabij de 43 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Madrid. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Sa Pobla is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 16,3 graden (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (+/- 36,6 graden) en de meest frisse maand is januari (zo’n 13,2 graden). Houd rekening met de nationale feestdag: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een mooie Spaanse plaats voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een kerstvakantie, zomervakantie, midweek, weekendje weg, meivakantie, herfstvakantie. Loop rond in het mooie centrum met mooie gebouwen en gespecialiseerde winkels. Verdiep je ook zeker in de Spaanse gerechten in een van de vele restaurants. Rondom deze plek kun je ook veel excursies doen. Verder kan je in deze omgeving super mooi wandelen, fietsen, paardrijden, bootje varen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor prachtige wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Vergeet niet veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Catalonië.
  • Spaanse B&B’s, appartementen, campings, bungalows, hotels, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (taxi, metro, tram, bus).
  • Optioneel een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het leuke van een vakantie per spoor is dat alle bestemmingen per spoor verbonden zijn. De vakantie naar Sa Pobla per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder check je aanvullende informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Sottrum, Heiloo & Hengelo.

  1. Utrecht Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  3. Rotterdam Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  4. Den Haag Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  5. Schiphol Airport: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  6. Leiden Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  7. Breda: prima parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  10. Nijmegen: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  11. Arnhem Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  12. Amersfoort Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  13. Haarlem: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  14. Zwolle: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  15. Delft: de hele dag door veel treinritten.

Andere gunstige stations: Schiedam, Dordrecht, Hilversum, Tilburg, Groningen, Gouda, Hoofddorp, Assen, Almere, Zutphen, Maastricht, Hengelo & Roermond, Ede / Wageningen, Enschede, Venlo, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-sa-pobla-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Sa Pobla kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Zo kun jij bijv. surfen naar gebruiksvriendelijke vergelijkingsplatformen die de kaartjes van diverse bedrijven vergelijken. Zo check je alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Een leuk alternatief: een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming check je onze top-10 ticketshops.

  1. Omio: de meest complete internationale reisplanner.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.renfe.com: tickets reserveren via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Belangrijke details over treinreizen naar Sa Pobla

Het Spaanse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets kan je boeken op www.renfe.com of telefonisch via 0912320320. Het alternatief zijn (internationale) treinen als Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Veel gekozen luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand naar hoofdstad Madrid is ongeveer 1500 kilometer (16 uur reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. De regio is erg religieus van aard: Rooms-katholiek (94%). Veel mensen spreken hier Spaans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De netspanning is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +34. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112/061. Meer weten? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Via dit portaal vertellen we je ook meer over Aanbiedingen.

LandSpanje
Jaartemperatuur16,3 graden
Nationale taalSpaans
Betalen metEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Online ticket-winkelwww.renfe.com
Telefonische hulp0912320320
Soorten treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
SpoorwegknooppuntenMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
Interrail reizenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Noemenswaardige bezienswaardigheidCatalonië

Boek de mooiste treinrondreizen in Spanje

Vergelijk acties en aanbiedingen en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Sa Pobla

Interrailen in Spanje

De pas vas Interrail is een speciaal treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Spanje en 32 andere landen. Bij de meeste treinen wordt je gewoon geaccepteerd als jij de Interrail pas laat zien op je telefoon. Let goed op: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Door de speciale Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen inkopen, offline treintijden opzoeken en zitplekken reserveren. Het gave van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Het Interrailen naar Sa Pobla is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere plekken in Spanje of bezienswaardigheden als Catalonië. Een One Country Pas Spanje zijn al te bestellen vanaf €148. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te bestellen vanaf €189.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met behulp van de One Country Pas Spanje (te koop vanaf €148) mag je onbeperkt reizen met de trein door Spanje.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een reservering een must.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Sa Pobla kopen

Treintickets bestellen naar station Sa Pobla centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven kunnen ontzettend uiteenlopen. In de volgende opsomming bieden wij praktische tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Wees flexibel: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies een langzamere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en seniorenvoordeel: extra ticketkorting voor kinderen en 65-plussers in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Sa Pobla?

Treintickets naar Sa Pobla in Spanje zijn te bestellen bij de NS International App of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Telefonisch kan dat via 0912320320. Voor sommige data of trajecten vindt het systeem geen directe route. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze websites bekijken en vergelijken routes en tarieven van tienduizenden spoorwegmaatschappijen in heel Europa.

Welke treinstations hebben een verbinding met Sa Pobla?

Jouw vakantie begint bij het plaatselijke NS-station. Je kunt simpelweg vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Breda, Lichtenvoorde-Groenlo of Swalmen. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Sa Pobla beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Echter, ook Den Haag, Arnhem, Apeldoorn, Almelo, Amersfoort en Hengelo, Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. internationale intercity, ICE, Eurostar, Nightjet, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. Een kind kan tijdens de reis kletsen, rondjes lopen of filmpjes kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot ongeveer 12 jaar krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met kleine kinderen per spoor te reizen. De hoogte van de korting voor kinderen varieert per treinoperator. Kijk vooraf op www.lamoncloa.gob.es voor de huidige kindertarieven en voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is gemaakt om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Als reiziger geniet je van veel comfort met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapcabine, een comfortabele ligstoel, sanitaire voorzieningen en een speciaal buffetrijtuig. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en maakt je onafhankelijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Sa Pobla is een fiets vaak toegestaan. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar steeds vaker heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor internationale trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De adviezen voor het inchecken van je fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Controleer dit vooraf. Een opgevouwen vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Sa Pobla heeft soms wat voorbereiding nodig. Let op: er gelden speciale voorwaarden. Kleine honden die andere reizigers niet hinderen of in een kleine mand of tas passen neem je meestal zonder extra ticket mee. Bij grotere honden koop je een apart ticket. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van RENFE (www.renfe.com).