logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Mérida vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Mérida? Deze geweldige Spaanse vakantieomgeving heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinvakantie heeft veel voordelen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en je bent uitgerust als je arriveert in Spanje. Bovendien is een reis met de trein een milieubewuste keuze. Op deze pagina zoek jij belangrijke suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Mérida vanaf bijvoorbeeld Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal. Bovendien tref je een handig stappenplan, treinschema’s en uitgebreide details over het reizen per spoor.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Mérida (Spanje).
  • Reis vanaf stations zoals Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Zwolle, Treinstation Groningen, Station Breda, of jouw lokale treinstation.
  • In Spanje wordt er op het spoor gereden met de RENFE (www.renfe.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Ons advies is dan Interrailen met de One Country Pas Spanje (prijzen vanaf €148).
treinkaartje-merida-spanje-kopen

Goedkoop treinticket Mérida boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je geniet van stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Terwijl je reist profiteer je van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Mérida-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder onderzoek je in vijf stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Mérida (Spanje)

  1. Kies treinticketshop

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Mérida kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Zo kan jij kiezen voor zoek- en boekingsplatform Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje reserveer je het handigst via www.lamoncloa.gob.es of middels de telefoon 0912320320.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Geef aan vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Dronryp of Vroomshoop. De ticketshop adviseert je over de routes vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de actuele vertrektijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal mensen en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor oudere reizigers heb je soms recht op de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Beschik jij over een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Geef de details door om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroute kiezen

    Het systeem etaleert nu de beste treintrajecten en de verwachte kosten. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de vertrek momenten, de totale duur, hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dan zoek je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Mérida. In sommige gevallen kan er geen route gevonden worden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Sommige boekingsplatformen kunnen ook advies geven over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Kies extra’s

    In de laatste stap kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Koop bijvoorbeeld het 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinkaartje sturen ze per mail toe (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Goedkope tickets voor de trein naar Mérida boeken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Mérida (Spanje)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met het veelzijdige Spanje. Het land heeft om en nabij de 43 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Madrid. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Mérida is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 16,3 graden °C (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De warmste periode is juli (zo’n 36,6 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (+/- 13,2 °C). Houd rekening met de nationale feestdag: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een goed bereikbare Spaanse plek om per trein heen te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, midweek, meivakantie. Loop rond in het mooie centrum met leuke steegjes en winkels. Verdiep je ook zeker in de Spaanse lekkernijen bij een van de eetgelegenheden. In de buurt kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier heerlijk fietsen, wandelen, hardlopen, mountainbiken en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Toeristische dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een natuurlijke omgeving voor prachtige wandeltochten en goed aangegeven fietstochten.
  • Verdiep je ook in toffe bezienswaardigheden zoals: Coll de Rates.
  • Spaanse B&B’s, hotels, bungalows, appartementen, glampings, vakantiehuisjes zijn goed te bereiken met het OV (tram, deelfiets, taxi, metro).
  • Bekijk ook opties voor een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het praktische van een internationale treinreis dan honderden stations per spoor te bereiken zijn. Je vakantie naar Mérida per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Onderstaand delen wij een korte toelichting over de grootste stations van het land. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Alt Bukow, Tarsia en Hérémence.

  1. Utrecht Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  2. Amsterdam Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  3. Rotterdam Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  4. Den Haag Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  5. Schiphol Airport: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  6. Leiden Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  7. Breda: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  8. Eindhoven Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een veilig station voor overstappen en inchecken.
  10. Nijmegen: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  11. Arnhem Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  13. Haarlem: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  14. Zwolle: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  15. Delft: er komen dagelijks honderden treinen langs.

Bekijk ook: Dordrecht, Zaandam, Hilversum, Schiedam, Groningen, Tilburg, Assen, Zaandam, Hoofddorp, Maastricht, Almere, Zutphen en Ede / Wageningen, Venlo, Enschede, Alkmaar, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-merida-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Mérida gaat tegenwoordig meestal via internet. Bekijk onder andere handige boekingsplatforms die de kaartjes van alle bekende vervoerders voor je voorschotelen. Daarmee ontvang je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Een andere manier is een Interrail pas kopen. In de lijst hieronder delen we de meest populaire reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: eenvoudig al jouw internationale treinreizen online boeken
  4. www.renfe.com: eenvoudig kaartjes kopen via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: expert met de goedkoopste treinkaartjes en georganiseerde rondreizen.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinrondreizen op maat afgestemd.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: een op duurzaamheid gerichte Europese reisplanner.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: premium en betaalbare hotelkamers dichtbij het station.

Handige informatie over treinreizen naar Mérida

Het Spaanse spoornetwerk wordt geëxploiteerd door Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets kan je boeken op www.renfe.com of bij de klantenservice via 0912320320. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen als Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Grote spoorwegstations zijn Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Veel gekozen luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand tot hoofdstad Madrid is ongeveer 1500 km (16 uur reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Men is hier behoorlijk religieus: Rooms-katholiek (94%). De meest gesproken taal is Spaans. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De netspanning is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +34. In gevaar? Bel 112/061. Staat je vraag er niet tussen? Surf dan naar www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Op dit platform lees je ook meer informatie over Wintersport.

LandSpanje
Gemiddelde temp.16,3 graden
Nationale taalSpaans
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Ticket webshopswww.renfe.com
Telefonisch verkooppunt0912320320
(Inter)nationale treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
Meest populaire stationsMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
Interrail reizenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Veel bekeken bezienswaardigheidColl de Rates

Reserveer de tofste treinrondreizen in Spanje

Toon aantrekkelijke deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Mérida

Interrailen in Spanje

Een interrail pas is een uniek treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Spanje en praktische alle andere EU landen. Bij de meeste treinen kan je zonder reserveren instappen als je beschikt over een Interrail pas (dit kan met de Interrail App). Let goed op: bij sommige treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een losse stoelreservering noodzakelijk. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Met behulp van de gratis Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen inkopen, je reis van A tot Z plannen en een zitplaats boeken. Het grootste voordeel van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Mérida kan heel interessant zijn. Helemaal als je ook uitstapjes wilt maken naar een andere streek in Spanje of bezienswaardigheden als Coll de Rates. Een One Country Pas Spanje zijn al te bestellen vanaf €148. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) koop je vanaf €198.

  • Reizen via 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Met behulp van de One Country Pas Spanje (te betellen vanaf €148) mag je onbeperkt reizen met de trein door Spanje.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Mérida kopen

Treintickets bestellen naar station Mérida centrum kan op verschillende manieren. De tarieven zijn zeer wisselend. In het volgende stukje bieden we tips en tricks hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Stel je flexibel op: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Kies een langzamere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: extra voordelig reizen met kinderen en 50-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Mérida?

Treintickets naar Mérida in Spanje zijn verkrijgbaar bij NS International of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Telefonisch kan dat via 0912320320. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare boekingssites zoals Thetrainline of Omio. Deze websites analyseren vertrek opties en prijsindicaties van erkende bus- en treinmaatschappijen in tientallen landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Mérida?

Jouw vakantietrip kan al beginnen bij het NS-station om de hoek. Je kunt moeiteloos vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Amsterdam Zuid, Heerlen en Soest. De meeste treinverbindingen naar Mérida lopen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar let op, ook Arnhem, Den Haag, Apeldoorn, Breda, Amersfoort en Hilversum, Hengelo, Deventer, Utrecht, Schiphol zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. Nightjet, internationale intercity, Thalys, ICE, TGV.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor kinderen. De jongste kids kunnen lekker kletsen, naar het toilet of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met jonge kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De hoogte van de korting voor kinderen kan wisselen per treinoperator. Check www.lamoncloa.gob.es voor actuele kindertarieven en de disclaimer.

Hoe werkt de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is gemaakt om jou op een premium wijze te vervoeren. Ze bieden een hoog comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een compartiment met eigen bed, verstelbare stoelen, sanitaire voorzieningen en een speciaal buffetrijtuig. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

De fiets mee op vakantie is goed voor het milieu en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook in de internationale trein naar Mérida kan je jouw fiets meestal meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De wetgevingen voor het meebrengen van een fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Mérida is in de meeste gevallen mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel bepaalde voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor de echt grote honden koop je een apart ticket. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf is handig om mee te nemen. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van RENFE (www.renfe.com).