logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Málaga vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Málaga? Deze veelzijdige Spaanse locatie kan je prima met de trein bereiken. Een treinvakantie heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen files of drukte, kwalitatief goede stoelen met leuning en beenruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Spanje. Eveneens is een reis met de trein een milieuvriendelijke keuze. Op dit platform delen we nuttige info over het reserveren van treinkaartjes naar Málaga vanaf bijv. Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven, Arnhem. Daarnaast vind je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en uitgebreide adviezen over jouw bestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je op een prettige manier naar Málaga (Spanje).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Zwolle, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Spanje reis je hoofdzakelijk met de RENFE (www.renfe.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Wil je er een rondreis van maken? Een leuk alternatief is Interrailen met de One Country Pas Spanje (kosten +/- €148).
treinkaartje-malaga-spanje-kopen

Goedkoop treinticket Málaga boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je profiteert van ruime stoelen en wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Terwijl je zit raak je verwonderd door een tof uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Málaga-Centraal, en vindt daar ook bussen. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool check je in diverse stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Málaga (Spanje)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een treinkaartje bestellen naar Málaga doen de meeste mensen via internet. Je kunt gebruik maken van zoek- en boekingsplatform Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje kunnen gereserveert worden via www.lamoncloa.gob.es of telefonisch via 0912320320.

  2. Kies stad/station en datum

    Geef door vanaf welke plaats je trip gaat aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Zoals Apeldoorn Osseveld en Maarheeze. Het systeem analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw lokale treinstation. Selecteer ook de actuele vertrektijden en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal de groepsgrootte en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids tot een jaar of 15 kan men vaak kinderkorting toepassen. Ook voor senioren kan je soms aanspraak maken op een aantrekkelijke seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vul ze direct in voor actuele tarieven.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    Het systeem geeft nu de beschikbare treintrajecten en de kosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de voorgestelde tijden, de totale duur, hoe vaak je moet overstappen en de treinvervoerders. Op die manier zoek je eenvoudig de beste of snelste treinroute naar Málaga. Soms kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Meerdere vergelijkingsplatformen verstrekken ook details over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Boeking bevestigen

    In de laatste stap kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Je kunt kiezen voor een comfortabele 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (soms is printen noodzakelijk). Om de boeking af te ronden kan je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De voordeligste tickets voor de trein naar Málaga vinden?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Málaga (Spanje)

Wanneer je onderweg bent zie je al een voorproefje van het idyllische Spanje. Dit land kent 43 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Madrid. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Málaga is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 16,3 graden celsius (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De meest warme periode is juli (+/- 36,6 graden) en de koudste periode is januari (+/- 13,2 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een fantastische Spaanse bestemming om een paar dagen te verblijven. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, zomervakantie, weekendje weg, midweek, kerstvakantie, meivakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met fraaie kerken en gebouwen en gezellige winkels. Verdiep je ook zeker in de Spaanse gerechten bij de verschillende horecagelegenheden. In de omgeving kun je ook veel excursies doen. Ook is de omgeving geschikt voor wandel- en fietstochten maken, kanoën, midgetgolfen en puzzeltochten doen.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Sfeervolle dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor eindeloze wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Tevens zijn er andere bezienswaardigheden in het land zoals: Caminito del Rey.
  • Spaanse appartementen, glampings, bungalows, campings, vakantiehuisjes, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (taxi, metro, deelfiets, bus).
  • Bekijk ook opties voor een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het handige van een treinreis is dat veel internationale stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jouw vakantie naar Málaga per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst delen wij meer informatie over de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Sennecey-le-Grand, Aichstetten & Chippenham.

  1. Utrecht Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  2. Amsterdam Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  3. Rotterdam Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  4. Den Haag Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  5. Schiphol Airport: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  6. Leiden Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  7. Breda: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  8. Eindhoven Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  10. Nijmegen: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  11. Arnhem Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  12. Amersfoort Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  13. Haarlem: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  14. Zwolle: druk station met veel leuke winkels.
  15. Delft: uitstekende bereikbaarheid.

Andere drukbezochte NS-stations: Dordrecht, Zaandam, Tilburg, Hilversum, Groningen, Schiedam, Maastricht, Zaandam, Hengelo, Assen, Almere, Hoofddorp en Enschede, Roosendaal, Lelystad, Venlo, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-malaga-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De treintickets kopen naar Málaga gaat het gemakkelijkst online. Zo kan je kiezen voor handige zoek- en boekingsplatformen die de tickets van verschillende trein- bus- en veerdiensten naast elkaar zetten. Op basis daarvan heb je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Een leuk alternatief: het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje delen we onze top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: betaalbare treinreizen naar de mooiste Europese bestemmingen
  4. www.renfe.com: tickets reserveren via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: comfortabel per trein de mooiste pakketreizen beleven.
  10. De Jong Intra: deze touroperator brengt je met de trein naar jouw favoriete bestemmingen.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Málaga

Het Spaanse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets zijn te boeken op www.renfe.com of per telefoon op 0912320320. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Grote spoorwegstations zijn Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Nationale luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand tot de hoofdstad Madrid is circa 1500 kilometer (16 uur reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Respecteer de religies in het land. Dit is Rooms-katholiek (94%). De meest gesproken taal is Spaans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De elektra-aansluiting is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +34. In gevaar? Bel 112/061. Zijn er andere vragen? Surf dan naar www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Via ons platform check je ook meer info over Wandelvakantie.

LandSpanje
Gemiddelde temp.16,3 graden celsius °C
VoertaalSpaans
Betalen metEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Nationale aanbieder treinticketswww.renfe.com
Telefonisch reisadvies0912320320
(Inter)nationale treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
Drukst bezochtste stationsMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
InterrailenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Bezienswaardigheid tipCaminito del Rey

Reserveer de meest bijzondere treinrondreizen in Spanje

Vergelijk actuele aanbiedingen en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Málaga

Interrailen in Spanje

De Interrail One Country of Global Pas is een speciaal treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Spanje en praktische alle andere EU landen. Bij de normale treinen kan je gewoon instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (via App op je telefoon). Tip: voor sommige treintypes zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je heel simpel reizen vastzetten, offline treintijden opzoeken en een zitplaats boeken. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Málaga is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere plekken in Spanje of bezienswaardigheden als Caminito del Rey. Zo’n One Country Pas Spanje is er vanaf €148. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) koop je vanaf €189.

  • Reis via 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in ruim 30 landen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Dankzij de One Country Pas Spanje (verkrijgbaar vanaf €148) heb je maar 1 ticket nodig in Spanje.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is ook een reservering nodig.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Málaga kopen

Treintickets bestellen naar station Málaga centrum gaat steeds meer online. De kosten kunnen ontzettend uiteenlopen. In het volgende stukje bieden wij gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Wees niet te kritisch: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies een langzamere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: profiteer van voordeel voor kids en oudere reizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Málaga?

Treintickets naar Málaga in Spanje bestel je via NSInternational of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Per telefoon is dat mogelijk via 0912320320. In sommige gevallen vindt het systeem geen directe route. Informeer dan bij treinticketshops als Omio of Thetrainline. Deze aanbieders bieden info over routes en kosten van duizenden trein- en busvervoerders door heel Europa.

Welke treinstations hebben een verbinding met Málaga?

Jouw stedentrip kan al aanvangen vanaf jouw lokale treinstation. Je kunt zonder problemen inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Bergen op Zoom, Eygelshoven en Purmerend Overwhere. Flink wat treinverbindingen naar Málaga starten vanaf station Amsterdam-Centraal. Maar ook Arnhem, Almelo, Den Haag, Amersfoort, Apeldoorn en Hilversum, Rotterdam, Utrecht, Hengelo, Schiphol zijn erkende internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Nightjet, internationale intercity, ICE, Eurostar, TGV.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een handig vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. De jongste kids kunnen lekker spelen, door de wagon lopen of muziek luisteren. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook basisschoolkinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De huidige korting voor kinderen kan verschillend zijn per land, operator en leeftijd. Surf naar www.lamoncloa.gob.es voor de juiste kindertarieven en algemene voorwaarden.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is bedoeld om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau met uitstekende voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen ligplek, verstelbare stoelen, was- en toiletruimtes en een buffet. Op enkele trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. In de internationale trein naar Málaga kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar meestal is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige omstandigheden is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De precieze regels voor het inchecken van je fiets zijn per touroperator weer anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets (ingeklapt) gaat door voor handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Málaga is meestal gewoon mogelijk. Houd rekening met de bepaalde voorwaarden. Kleine honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een mand/tas/kooi kunnen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Houd je hond goed aangelijnd en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van RENFE (www.renfe.com).