logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Jerez de la Frontera vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Jerez de la Frontera? Deze prachtige Spaanse vakantieplaats is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het boeken van een treinvakantie heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen last van files, je kan gebruik maken van een fijne stoel waar je lekker kunt zitten, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Spanje. Ook is een treinrondreis een duurzame keuze. Op deze website bieden we aanvullende informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Jerez de la Frontera vanaf locaties zoals Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Eindhoven, Den Haag Centraal. Tevens vind jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en handige info over het reizen met de trein.

  • Dankzij een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Jerez de la Frontera (Spanje).
  • Reis vanaf stations zoals Treinstation Groningen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Station Breda, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Spanje wordt er op het spoor gereden met de RENFE (www.renfe.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Interrailen kan met de One Country Pas Spanje (prijzen gemiddeld €148).
treinkaartje-jerez-de-la-frontera-spanje-kopen

Goedkoop treinticket Jerez de la Frontera boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Er zijn luxe stoelen plus stopcontacten en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Terwijl je zit kun je naar buiten kijken en genieten van een fenomenaal uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Jerez de la Frontera-Centraal, niet ver van het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In de lijst hieronder onderzoek je middels 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Jerez de la Frontera (Spanje)

  1. Kies treinticketshop

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Jerez de la Frontera doe je meestal via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een boekingsplatform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje kunnen gereserveert worden via www.lamoncloa.gob.es of door contact op te nemen via 0912320320.

  2. Kies stad/station en datum

    Bedenk vanaf welk treinstation je trip gaat aanvangen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor jouw lokale station. Zoals Den Dolder of Schiedam Centrum. De ticketshop zoekt dan naar de beste route vanaf jouw adres. Denk ook vast na over de actuele vertrektijden en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reisgezelschap

    Kies de grootte van de groep en kies per passagier de leeftijd. Voor baby’s en kids profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor bejaarden geven sommige vervoerders een forse seniorenkorting. Heb je een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    Het systeem demonstreert nu de verschillende treintrajecten en de prijzen. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de tijdstippen van vertrek, de totale duur, waar en hoe vaak je moet overstappen en de vervoerders. Wanneer je het zo aanpakt vergelijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Jerez de la Frontera. Een enkele keer zal het systeem geen routes vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Verscheide vergelijkingsplatformen hebben ook info over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    In deze laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Denk aan een exclusief 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Jouw toegangsbewijs krijg je per mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Jerez de la Frontera boeken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Jerez de la Frontera (Spanje)

Wanneer je onderweg bent kom je in aanraking met de omgeving van Spanje. Het land heeft om en nabij de 43 miljoen bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Madrid. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Jerez de la Frontera is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 16,3 graden celsius (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De meest warme periode is juli (plus minus 36,6 °C) en de meest frisse periode is januari (zo’n 13,2 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Dit is een prettige Spaanse bestemming voor jouw vakantie. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, meivakantie, zomervakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met fraaie kerken en gebouwen en plaatselijke winkels. Vergeet ook zeker niet de Spaanse specialiteiten bij een van de eetgelegenheden. In deze streek kun je ook veel excursies doen. Tevens kan je in deze omgeving super mooi fiets- en wandeltochten maken, voetballen, een bootje huren en puzzeltochten doen.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in deze streek bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor avontuurlijke wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Informeer ook naar veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Het rotslandschap Las Médulas.
  • Spaanse hotels, bungalows, B&B’s, glampings, campings, appartementen bereik je gemakkelijk met het OV (taxi, bus, metro, deelfiets).
  • Mogelijk een compleet verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een internationale treinreis dat duizenden Europese stations te bereiken zijn per rails. Een vakantie naar Jerez de la Frontera per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder behandelen we een korte toelichting over de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Râmnicu Vâlcea, Bandol & Husum.

  1. Utrecht Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  3. Rotterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  4. Den Haag Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  5. Schiphol Airport: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  6. Leiden Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  7. Breda: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  8. Eindhoven Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  10. Nijmegen: prettig station met ruim aanbod winkels.
  11. Arnhem Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  12. Amersfoort Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  13. Haarlem: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  14. Zwolle: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  15. Delft: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.

Check ook: Gouda, Schiedam, Zaandam, Dordrecht, Hilversum, Groningen, Zaandam, Assen, Hengelo, Almere, Zutphen, Maastricht of Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond, Venlo, Lelystad, Enschede.

treinvakantie-jerez-de-la-frontera-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

Zelf treintickets kopen naar Jerez de la Frontera gaat het snelst via het internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de praktische boekingsplatforms die de kaartjes van betrouwbare vervoerders vergelijken. Zo vergelijk je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Ook interessant is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming bekijk je de meest populaire treinticketshops.

  1. Omio: eenvoudig internationale treinreis in EU plannen.
  2. Thetrainline: doorzoek tickets van meer dan 250 vervoerders in 45 landen.
  3. NSinternational.com: altijd aantrekkelijke deals en gunstige vertrektijden
  4. www.renfe.com: kaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinvakanties inclusief OV-vriendelijke hotels.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: premium en betaalbare hotelkamers dichtbij het station.

Belangrijke details over treinreizen naar Jerez de la Frontera

Het Spaanse railnetwerk is in beheer van Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets kan men kopen op www.renfe.com of via 0912320320. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Belangrijke luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand tot hoofdstad Madrid is (per rails) zo’n 1500 km (16 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Belangrijke religies in het land zijn: Rooms-katholiek (94%). De meest gesproken taal is Spaans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De aansluitspanning is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +34. Het landelijke noodnummer hier is 112/061. Wil je iets anders weten? Surf dan naar www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Via dit portaal kan je ook alles lezen over Groepsreizen.

LandSpanje
Jaartemperatuur16,3 °C
Gesproken taalSpaans
BetalingenEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Treinticketshopwww.renfe.com
Telefonisch reisadvies0912320320
Type treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
Bekende stationsMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
Interrail reizenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Populaire bezienswaardigheidHet rotslandschap Las Médulas

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Spanje

Vind acties en deals en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Jerez de la Frontera

Interrailen in Spanje

De interrail pas is een uniek treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Spanje en andere Europese landen. Bij het merendeel van de treinen kan je zonder reserveren instappen wanneer jij de Interrail pas hebt op je telefoon. Tip: bij sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de fraaie Interrail App kan je gemakkelijk reizen boeken, offline treintijden opzoeken en plekken reserveren. Het mooie van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Jerez de la Frontera is dus absoluut een optie die je moet afwegen. In het bijzonder als je ook per trein wil reizen naar andere gebieden in Spanje of bezienswaardigheden als Het rotslandschap Las Médulas. De One Country Pas Spanje zijn al te bestellen vanaf €148. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te koop vanaf €189.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Met jouw One Country Pas Spanje (te koop vanaf €148) reis je onbeperkt door Spanje.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Jerez de la Frontera kopen

Treintickets bestellen naar station Jerez de la Frontera centrum gaat steeds vaker via het internet. De kosten zijn zeer wisselend. In het onderstaande stukje vind je handige tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Blijf flexibel: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Kies een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk regelmatig de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: extra voordelig reizen met kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Jerez de la Frontera?

Treintickets naar Jerez de la Frontera in Spanje koop je via www.NSInternational.com of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Telefonisch kan dat via 0912320320. Voor sommige vertrekdagen of trajecten kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms en reisorganisaties als Omio.com of Thetrainline.com. Deze platforms verschaffen inzicht in treintijden en onkosten van honderden spoorwegmaatschappijen van Europese regio’s.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Jerez de la Frontera?

Jouw rondreis kan al aanvangen vanaf het plaatselijke NS-station. Je kan probleemloos instappen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Appingedam, s-Hertogenbosch of Ruurlo. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Jerez de la Frontera beginnen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar ook Den Haag, Apeldoorn, Amersfoort, Breda, Almelo en Hilversum, Rotterdam, Schiphol, Hengelo, Utrecht zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Nightjet, internationale intercity, ICE, TGV, Eurostar.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk kleuren, van de omgeving genieten of tekenfilms kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. De tieners hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met (klein)kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillend zijn per land, operator en leeftijd. Raadpleeg www.lamoncloa.gob.es voor de geldende kindertarieven en algemene voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Een nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is ideaal om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapplek, slaapbanken, was- en toiletruimtes en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is een milieuvriendelijke optie en maakt je onafhankelijk. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. In de internationale trein naar Jerez de la Frontera kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar meestal is een apart fietsticket noodzakelijk. Voor de grote trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De kosten en regels voor het meebrengen van een fiets verschillen per vervoerder en trein. Lees dit vooraf goed door. Een ingeklapte vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Jerez de la Frontera moet je even goed voorbereiden. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes die je op schoot kunt houden of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor de grotere honden koop je een speciaal kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Je kunt de regels bekijken op de website van RENFE (www.renfe.com).