logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Priboj vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Priboj? Deze geweldige Servische vakantiebestemming bezoek je eenvoudig per trein. Een treinrondreis levert je veel gemak op. Geen files of drukte, een grote en ruimte stoel met meer dan genoeg beenruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Servië. Daarbij is een vakantie per trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Priboj vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal. Eveneens verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en nuttige tips over de plek van bestemming.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Priboj (Servië).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, of een station bij jou in de buurt.
  • In Servië reis je hoofdzakelijk met de ZS (www.serbianrailways.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: Exprestreinen (EXP), EuroCity (EC), SV Srbija Voz, Lasta – Eurolines.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Serviëpas (kosten +/- €51).
treinkaartje-priboj-servie-kopen

Goedkoop treinticket Priboj boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Er zijn stoelen met beenruimte en wifi. Je kunt veel bagage meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens het rijden is er een bijzonder uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Priboj-Centraal, in het hart van de stad. Ideaal voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hieronder ontdek je in de meest ideale volgorde hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Priboj (Servië)

  1. Boekingssite kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Priboj is eenvoudig te doen. Je kunt kijken naar een handige Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook informeren bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Servië (ZS). Treinritten in Servië zijn te boeken via www.srbija.gov.rs of per telefoon via 0381113602899.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welke plek jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen reizen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een kleiner station in de buurt. Bijvoorbeeld Hengelo Gezondheidspark & Schiphol Airport. De vergelijker raad aan wat een goede route is vanaf jouw woonplaats. Selecteer ook de gewenste datum van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal passagiers en geef ook de leeftijd aan. Voor de kleintjes is er een interessante kinderkorting. Voor 60-plussers is er dikwijls een forse seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De vergelijker bied nu de optionele treintrajecten en de verwachte kosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrek momenten, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Zo check je gelijk de beste of snelste treinroute naar Priboj. Af en toe is er geen route beschikbaar. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele vergelijkingswebsites hebben ook info over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In deze laatste stap kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Je kunt kiezen voor een 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De rekening kun je betalen met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Priboj reserveren?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Priboj (Servië)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je in aanraking met de omgeving van Servië. Dit land heeft 6,9 miljoen mensen (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Belgrado. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Priboj is mei t/m oktober. De gemiddelde temperatuur is 17,0 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is augustus (plus minus 30,0 °C) en een koude maand is januari (plus minus 3,0 °C). De nationale feestdag is 15 en 16 februari Dag van de Grondwe (Sretenje). Dit is een heerlijke Servische plek om naartoe te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, midweek, meivakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met leuke steegjes en gespecialiseerde winkels. Geniet van de lokale Servische gerechten in een van de vele restaurants. In de nabije omgeving zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Verder kan je hier geweldig mooi fietsen, wandelen, bowlen, zwemmen en musea bezoeken.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke stadjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor korte en lange wandelingen en fietstochten.
  • Vergeet niet populaire bezienswaardigheden zoals: De Donau.
  • Servische glampings, vakantiehuisjes, campings, hotels, bungalows, appartementen zijn prima te bereiken per OV (bus, deelfiets, tram, taxi).
  • Mogelijk een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het handige van een internationale treinreis dan honderden stations te bereiken zijn per rails. Een vakantie naar Priboj per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand bieden wij aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Kerpen, Saint-Aubin-lès-Elbeuf & Gorinchem.

  1. Utrecht Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  2. Amsterdam Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  3. Rotterdam Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  4. Den Haag Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  5. Schiphol Airport: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  7. Breda: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  8. Eindhoven Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): voldoende parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  11. Arnhem Centraal: grote wachtruimtes en volop winkels.
  12. Amersfoort Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  13. Haarlem: een van de grotere hubs in Nederland.
  14. Zwolle: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  15. Delft: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.

Andere populaire stations: Schiedam, Hilversum, Zaandam, Gouda, Tilburg, Dordrecht, Almere, Zaandam, Maastricht, Hengelo, Hoofddorp, Zutphen & Venlo, Roosendaal, Lelystad, Enschede, Roermond, Ede / Wageningen.

treinvakantie-priboj-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Priboj kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van praktische zoek- en boekingsplatformen die het aanbod van erkende maatschappijen kunnen analyseren. Daarmee ontvang je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Servië (ZS). Wellicht ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In deze lijst delen we de meest populaire boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.serbianrailways.com: reizen plannen via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: stelt de mooiste treinrondreizen op maat samen.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Praktische info over treinreizen naar Priboj

Het Servische spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Serbian railways (ZS). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.serbianrailways.com of telefonisch op 0381113602899. Het alternatief zijn (internationale) treinen als Exprestreinen (EXP), EuroCity (EC), SV Srbija Voz, Lasta – Eurolines. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Belgrado, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Čačak. Belangrijke luchthavens zoals Belgrado Nikola Tesla Airport (BEG) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand tot de hoofdstad Belgrado is circa 1410 km (18 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Servische dinar (RSD). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 15 en 16 februari Dag van de Grondwe (Sretenje). Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk Servisch-orthodox. De spreektaal is Servisch. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomspanning is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +381. In gevaar? Bel 112. Meer weten? Bezoek dan www.srbija.gov.rs. Het adres van de Nederlandse ambassade in Servië is: Milentija Popovica 5b, 11070, Belgrado. Op dit platform vertellen we je ook meer over Stedentrip.

LandServië
Temperatuur (gemiddeld)17,0 °C
SpreektaalServisch
ValutaServische dinar (RSD)
Landelijke spoorwegmaatschappijSerbian railways (ZS)
Ticketshopwww.serbianrailways.com
Telefonische hulp0381113602899
Type treinenExprestreinen (EXP), EuroCity (EC), SV Srbija Voz, Lasta – Eurolines
Bekendste stationsBelgrado, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Čačak
InterrailenServiëpas (vanaf €51)
Inspirerende bezienswaardigheidDe Donau

Ontdek de gaafste treinrondreizen in Servië

Vind kortingsacties en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Priboj

Interrailen in Servië

Het interrail pas systeem is een treinpas dat je kunt gebruiken in Servië en ruim 30 andere landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je zonder extra handeling instappen op vertoon van jouw Interrail Pas op je telefoon. Goed opletten: bij sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de populaire Interrail App kan je gemakkelijk reizen inkopen, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Priboj is dus zeker een optie om te overwegen. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere plaatsen in Servië of bezienswaardigheden zoals De Donau. Zo’n Serviëpas zijn al te bestellen vanaf €51. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Met de Serviëpas (verkrijgbaar vanaf €51) mag je onbeperkt reizen met de trein door Servië.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is nog wel een apart ticket nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Priboj kopen

Treintickets bestellen naar station Priboj centrum kan je op diverse manieren doen. De tarieven van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In het volgende stukje delen we de beste tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Blijf flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: raadpleeg de website van de Servische spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 65-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Priboj?

Treintickets naar Priboj in Servië koop je via NSInternational of de Serbian railways (ZS). Het telefoonnummer is 0381113602899. Voor sommige vertrekdagen of trajecten kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze platforms bekijken en vergelijken treintijden en kosten van veel verschillende trein- en busbedrijven van Europese regio’s.

Via welke treinstations kan je reizen naar Priboj?

Jouw weekendje weg kan in principe beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kan probleemloos vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Aalten, Hurdegaryp of Sassenheim. Flink wat treinverbindingen naar Priboj lopen vanaf Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Almelo, Arnhem, Breda, Apeldoorn, Amersfoort en Rotterdam, Schiphol, Utrecht, Hengelo, Hilversum vallen onder de noemer internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. Nightjet, Eurostar, Thalys, TGV, ICE.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis kleuren, een rondje maken of youtube kijken. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Ook oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Dit maakt het interessant om met (klein)kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De huidige korting voor kinderen kan variëren per land, operator en leeftijd. Check www.srbija.gov.rs voor actuele kindertarieven en regels.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Ze bieden een hoog comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een eigen ligplek, een comfortabele ligstoel, badkamers en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten is ook de autotrein een optie.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en avontuurlijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook bij de internationale trein naar Priboj is een fiets vaak toegestaan. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar doorgaans heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige treinen kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De precieze regels voor de fiets in de trein zijn weer anders per treintype. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt vaak gezien als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Priboj heeft soms wat voorbereiding nodig. Je moet wel rekening houden met bepaalde voorwaarden. Kleine honden die bij je op schoot passen of die je in een draagtas kunt houden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grote huisdieren is een speciaal vervoerbewijs nodig. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. Alle regels lees je op de website van ZS (www.serbianrailways.com).