logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Hallein vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Hallein? Deze mooi Oostenrijkse vakantieplek is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het reizen met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Je ervaart geen problemen met files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met voldoende beenruimte, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Oostenrijk. Daarnaast is een vakantie per trein een milieuvriendelijke keuze. Via deze treinreis-vergelijker zoek jij belangrijke informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Hallein vanaf onder andere Arnhem, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal. Daarnaast check je een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en praktische feitjes over je reisbestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Hallein (Oostenrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Oostenrijk gaan treinreizen vooral met de OBB (www.oebb.at).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Micotra, WESTbahn, Raaberbahn, Pinzgauer Lokalbahn, REX, S-Bahn, Intercity, Eurocity, Railjet, WestBahn.
  • Wil je niets missen van het land? Dan kan je Interrailen met de One Country Pas voor Oostenrijk (prijzen +/- €127).
treinkaartje-hallein-oostenrijk-kopen

Goedkoop treinticket Hallein boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je kan gebruik maken van luxe stoelen en veel voorzieningen. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Vanuit je stoel is er het idyllische landschap. Je komt energiek aan op het treinstation van Hallein-Centraal, en kunt direct overstappen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In ons stappenplan vertellen we stap-voor-stap hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Hulp bij een treinticket kopen naar Hallein (Oostenrijk)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Hallein kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Je kunt gebruik maken van zoek- en boekingsplatform Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Oostenrijk (OBB). Treinritten in Oostenrijk kan men boeken middels www.oesterreich.gv.at of middels de telefoon 0430517170.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welke plek je wilt instappen. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan Groningen Europapark en Houten. Het algoritme kijkt wat de beste route is vanaf de gekozen plek. Bepaal ook de vertrekdatum / vertrektijd en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Reisgezelschap

    Kies het aantal passagiers en kies per passagier de leeftijd. Voor baby’s en kids is er een interessante kinderkorting. Ook voor ouderen is er dikwijls een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Heb jij deze periode toevallig al een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Vul ze direct in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    Het algoritme etaleert nu de snelste treintrajecten en de tarieven. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op het exacte tijdstip van vertrek, de reisduur, het aantal momenten van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dan bekijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Hallein. Af en toe kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Diverse vergelijkingswebsites hebben ook info over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s en bevestiging

    In de laatste stap kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Voer hierna de passagiersgegevens in. De treintickets ontvang je per e-mail (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Hallein kopen?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Hallein (Oostenrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ontdek je alvast het veelzijdige Oostenrijk. Het land kent 8,2 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Wenen. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Hallein is mei en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 14,1 graden (zeeklimaat en landklimaat). De meest aangename maand is juli (plus minus 24,1 graden °C) en de meest frisse periode is januari (doorgaans 3,0 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 26 oktober Nationale Feestdag. Het is een fantastische Oostenrijkse omgeving om met de trein naartoe te gaan. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, meivakantie, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, weekendje weg. Breng wat tijd door in het historische centrum met leuke steegjes en lokale winkeltjes. Proef ook de typische Oostenrijkse specialiteiten in de barretjes en restaurants. In deze streek kan je leuke uitstapjes maken. Verder is de regio ideaal voor fiets- en wandeltochten maken, ponyrijden, racefietsen en workshops volgen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor uitgebreide wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Tevens zijn er andere bezienswaardigheden zoals: Silvretta Hochalpenstraße.
  • Oostenrijkse vakantiehuisjes, campings, glampings, bungalows, hotels, appartementen zijn uitstekend bereikbaar met het OV (metro, tram, bus, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations met elkaar verbonden zijn per rails. Een vakantie naar Hallein per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder check je extra info over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Nivå, Metković en Metković.

  1. Utrecht Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  4. Den Haag Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  5. Schiphol Airport: prima parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  7. Breda: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  10. Nijmegen: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  11. Arnhem Centraal: grote wachtruimtes en volop winkels.
  12. Amersfoort Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  13. Haarlem: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  14. Zwolle: gelegen op een centrale plek in de stad.
  15. Delft: goed te bereiken met andere OV opties.

Andere opties zijn: Dordrecht, Zaandam, Tilburg, Gouda, Schiedam, Groningen, Maastricht, Zutphen, Zaandam, Assen, Hoofddorp, Hengelo en Venlo, Enschede, Alkmaar, Ede / Wageningen, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-hallein-vergelijken

Ticketshops vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Hallein doe je het handigst online. Je kunt gebruik maken van gebruiksvriendelijke vergelijkingsplatformen die prijzen en tijden van meerdere bedrijven vergelijken. Op die manier ontvang je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Oostenrijk (OBB). Een hele interessante andere optie is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In de lijst hieronder bieden wij de meest populaire boekingsplatforms.

  1. Omio: tickets voor trein, bus, vliegtuig op 1 plek boeken.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.oebb.at: binnenlandse treinreizen boeken via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: handige website met snelle zoekfunctie en bestelmodule.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: het meest complete aanbod met toffe hotels nabij het station.

Praktische details over treinreizen naar Hallein

Het Oostenrijkse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Österreichische Bundesbahnen (OBB). Intercity tickets zijn te vinden op www.oebb.at of per telefoon via 0430517170. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals Micotra, WESTbahn, Raaberbahn, Pinzgauer Lokalbahn, REX, S-Bahn, Intercity, Eurocity, Railjet, WestBahn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Wenen, Innsbruck Hbf, Salzburg Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Innsbruck (INN), Linz, (LNZ), Salzburg (SZG), Wenen (VIE) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand naar de hoofdstad Wenen is zo’n 940 km (11 uur reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 26 oktober Nationale Feestdag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek (78%), protestants. Veel mensen spreken hier Duits. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De aansluitspanning is met 220 Volt hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +43. In gevaar? Bel 112. Zijn er andere vragen? Surf dan naar www.oesterreich.gv.at. Het adres van de Nederlandse ambassade in Oostenrijk is: Opernring 5, 1010, Wien. Op dit platform kan je ook meer lezen over Wandelvakantie.

LandOostenrijk
Jaartemperatuur14,1 graden celsius
TaalDuits
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijÖsterreichische Bundesbahnen (OBB)
Nationale ticketshopwww.oebb.at
Telefonisch tickets kopen0430517170
(Inter)nationale treinenMicotra, WESTbahn, Raaberbahn, Pinzgauer Lokalbahn, REX, S-Bahn, Intercity, Eurocity, Railjet, WestBahn
Nationale stationsWenen, Innsbruck Hbf, Salzburg Hbf
Interrail reizenOne Country Pas voor Oostenrijk (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidSilvretta Hochalpenstraße

Check de mooiste treinrondreizen in Oostenrijk

Doorzoek aanbiedingen en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Hallein

Interrailen in Oostenrijk

Het interrail pas systeem is een exclusief treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Oostenrijk en de rails van andere EU regio’s. Bij de normale treinen kan je zonder reserveren instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (via App op je telefoon). Opmerking: bij een aantal treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je apart een stoelreservering doen. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de handige Interrail App kan je zonder gedoe reizen inplannen, offline treintijden opzoeken en een plek om te zitten reserveren. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Hallein is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere gebieden in Oostenrijk of bezienswaardigheden als Silvretta Hochalpenstraße. Zo’n One Country Pas voor Oostenrijk zijn al te bestellen vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Reis via meer dan 40 vervoerders in ruim 30 landen.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Via de One Country Pas voor Oostenrijk (te betellen vanaf €127) reis je onbeperkt door Oostenrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Hallein kopen

Treintickets bestellen naar station Hallein centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen kunnen flink variëren. In het lijstje hieronder deelt onze expert vijf handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Wees niet te kritisch: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Accepteer een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: bekijk de website van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: extra ticketkorting voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Hallein?

Treintickets naar Hallein in Oostenrijk bestel jij online via NSInternational.com of de Österreichische Bundesbahnen (OBB). Per telefoon is dat mogelijk via 0430517170. Voor sommige data of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Gebruik in dat geval zoek- en boekingsplatforms als Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken vertrektijden en prijsindicaties van duizenden vervoersmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Hallein?

Jouw stedentrip kan beginnen bij jouw lokale treinstation. Je kunt eenvoudig beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Almelo de Riet, Hardenberg of Schin op Geul. Flink wat treinverbindingen naar Hallein beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Echter, ook Almelo, Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Breda en Hengelo, Rotterdam, Deventer, Hilversum, Schiphol zijn zogenaamde internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. ICE, Nightjet, internationale intercity, Thalys, Eurostar.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis kleuren, rondjes lopen of kinderfilmpjes kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook basisschoolkinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met jonge kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De hedendaagse korting voor kinderen kan wisselen per land, operator en leeftijd. Surf naar www.oesterreich.gv.at voor de huidige kindertarieven en spelregels.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

De nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met exclusieve voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapplek, slaapstoelen, sanitaire voorzieningen en een ontbijt aan boord. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Een eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en avontuurlijk. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook in de internationale trein naar Hallein is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kan de fiets gratis mee, maar doorgaans moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige treinen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regelgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een ingeklapte vouwfiets ziet de vervoerder als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Kan ik een huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Hallein is doorgaans mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel unieke voorwaarden. Kleine diertjes die bij je op schoot passen of in een mand/tas/kooi kunnen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grote huisdieren reserveer je een apart kaartje. Houd je hond goed aangelijnd en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van OBB (www.oebb.at).