logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Kampen vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Kampen? Deze prachtige Nederlandse reisbestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Het boeken van een treinvakantie heeft veel voordelen. Je hebt niet te maken met files, een grote en ruimte stoel met veel bewegingsruimte, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je komt in alle rust aan in Nederland. Daarnaast is een reis per trein een duurzame keuze. Op deze website bieden we nuttige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Kampen vanaf bijv. Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven. Bovendien vind jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en belangrijke adviezen over deze vakantiebestemming.

  • Dankzij een treinverbinding reis je moeiteloos naar Kampen (Nederland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Amersfoort, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Nijmegen, Zwolle, of jouw eigen lokale station.
  • In Nederland gaan treinreizen vooral met de NS (www.ns.nl).
  • Alternatieve organisaties zijn: Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys.
  • Wil je er een rondreis van maken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Interrail Beneluxpas (tarieven vanaf €105).
treinkaartje-kampen-nederland-kopen

Goedkoop treinticket Kampen boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Vanuit de trein kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een bijzonder uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Kampen-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Perfect voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hierna vertellen we in vijf stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Kampen (Nederland)

  1. Boekingssite kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Kampen kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook kijken bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Nederland (NS). Treinritten in Nederland kunnen gereserveert worden via www.rijksoverheid.nl of door contact op te nemen via 0886721290.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Kies vanaf welke plaats je wilt vertrekken. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Maar je kunt ook kiezen voor het station in jouw eigen woonplaats. Bijvoorbeeld Barneveld Noord en Oudenbosch. De ticketshop kijkt wat de beste route is vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de datum en tijd van vertrek en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Selecteer het aantal mensen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor jongeren profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor senioren (65-plus) geven sommige vervoerders een mooie seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De vergelijker toont nu de geschikte treintrajecten en de tarieven. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de tijdstippen van vertrek, het aantal uur dat de reis duurt het aantal momenten van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Zodoende vind je gelijk de beste of snelste treinroute naar Kampen. In sommige gevallen zal het systeem geen routes vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Enkele vergelijkingsplatformen bieden ook routes inclusief reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Kies extra’s

    In stap 5 kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Reserveer bijvoorbeeld een 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De tickets sturen ze per mail toe (het kan slim zijn om het wel te printen). De betaling doe je met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Kampen vergelijken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Kampen (Nederland)

Wanneer je onderweg bent bekijk je alvast het veelzijdige Nederland. Dit land heeft zo’n 18 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Amsterdam. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Kampen is mei t/m september. De gem. temperatuur is 14,0 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (+/- 26,0 graden) en een koude maand is januari (+/- 7,0 graden). Houd rekening met de nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Dit is een heerlijke Nederlandse plek voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een weekendje weg, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, midweek. Breng wat tijd door in het historische centrum met zijn kenmerkende architectuur en gezellige winkels. Geniet van de lokale Nederlandse specialiteiten in de sfeervolle restaurants. In de buurt zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Ook kan je hier geweldig mooi fietsen, rondwandelen, hiken, een bootje huren en workshops volgen.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Sfeervolle dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor eindeloze wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Vergeet niet andere bezienswaardigheden in het land zoals: Kamp Westerbork.
  • Nederlandse bungalows, vakantiehuisjes, B&B’s, hotels, appartementen, glampings zijn goed te bereiken met het OV (bus, deelfiets, metro, tram).
  • Soms vind je een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het praktische van een treinreis is dat talloze Europese steden verbonden zijn met een groot spoornetwerk. De vakantie naar Kampen per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand bekijk je relevante details aangaande de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Rapla, Montval-sur-Loir & Szentes.

  1. Utrecht Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  2. Amsterdam Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  3. Rotterdam Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  4. Den Haag Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  5. Schiphol Airport: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  6. Leiden Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  7. Breda: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  8. Eindhoven Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  10. Nijmegen: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  12. Amersfoort Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  13. Haarlem: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  14. Zwolle: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  15. Delft: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Hilversum, Groningen, Dordrecht, Tilburg, Schiedam, Gouda, Zaandam, Maastricht, Hoofddorp, Almere, Hengelo, Zutphen en Roermond, Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen, Enschede, Roosendaal.

treinvakantie-kampen-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Treintickets kopen naar Kampen doen we steeds vaker via internet. Tip: gebruik een van de innovatieve treinkaartje-vergelijkers die ticketprijzen van allerlei vervoerders voor je voorschotelen. Zo check je alle reisopties op 1 plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Nederland (NS). Ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de lijst hieronder vergelijk je de beste ticketshops.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke manier om jouw reis in Europa te plannen.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.ns.nl: de eigen boekingsmodule van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: alle pakketreizen gedekt via het garantiefonds.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: reserveer jouw hotel en vervoer (pakketreis) in 1 keer.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Nuttige informatie over treinreizen naar Kampen

Het Nederlandse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Nederlandse Spoorwegen (NS). Intercity tickets kan men kopen op www.ns.nl of door contact op te nemen via 0886721290. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys. Grote spoorwegstations zijn Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Belangrijke luchthavens zoals Amsterdam (AMS) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot hoofdstad Amsterdam is om en nabij de 100 km (1 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek, protestants, islam. Je kunt hier praten in het Nederlands. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De stroomsterkte is met 220 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +31. Het landelijke noodnummer hier is 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.rijksoverheid.nl. Het adres van de Nederlandse ambassade in Nederland is: Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag. Op onze website kan je ook meer lezen over Treinreis met hond.

LandNederland
Jaartemperatuur14,0 graden celsius
Nationale taalNederlands
Nationale muntEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijNederlandse Spoorwegen (NS)
Nationale aanbieder treinticketswww.ns.nl
Telefonische support0886721290
(Inter)nationale treinenIntercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys
Belangrijke aansluitende stationsAmsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal
InterrailpasInterrail Beneluxpas (vanaf €105)
Veel bezochte bezienswaardigheidKamp Westerbork

Ontdek de meest bijzondere treinrondreizen in Nederland

Doorzoek acties en aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Kampen

Interrailen in Nederland

De interrail pas is een speciale pas wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Nederland en 32 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (dit kan met de Interrail App). Let goed op: bij sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Dankzij de handige Interrail App kan je op elk moment reizen vastzetten, offline treintijden opzoeken en een zitplaats boeken. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Kampen is dus zeker een optie om te overwegen. In het bijzonder als je ook uitstapjes wilt maken naar andere plaatsen in Nederland of bezienswaardigheden zoals Kamp Westerbork. De Interrail Beneluxpas kan je al kopen vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn te koop vanaf €195.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Met jouw Interrail Beneluxpas (te betellen vanaf €105) mag je onbeperkt reizen met de trein door Nederland.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen moet je een aparte reservering doen.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Kampen kopen

Treintickets bestellen naar station Kampen centrum doen we vooral online. De prijzen wisselen behoorlijk. In de volgende opsomming delen reisexperts 5 nuttige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Stel je flexibel op: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: check de website van de Nederlandse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale kortingsacties voor kinderen en 65-plussers in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Kampen?

Treintickets naar Kampen in Nederland bestel je via de NS International App of de Nederlandse Spoorwegen (NS). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0886721290. Voor enkele vertrek momenten is er geen directe route beschikbaar. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms en reisorganisaties als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms verzamelen reistijden en ticketprijzen van veel verschillende trein- en busbedrijven door heel Europa.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Kampen?

Jouw vakantie begint bij jouw lokale treinstation. Je kunt eenvoudig je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Eemshaven, Kropswolde en Waddinxveen Triangel. Veel van de treinverbindingen naar Kampen beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. En tevens ook Arnhem, Den Haag, Apeldoorn, Amersfoort, Breda en Hilversum, Deventer, Schiphol, Hengelo, Rotterdam zijn internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de TGV, ICE, internationale intercity, Eurostar, Thalys.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen heerlijk spelen, van de omgeving genieten of lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze lagere prijzen bieden kansen om met jonge kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De hoogte van de korting voor kinderen kan weer anders zijn per land, operator en leeftijd. Check www.rijksoverheid.nl voor de geldige kindertarieven en spelregels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is ideaal om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau met exclusieve voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapplek, speciale stoelen om in te slapen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een speciaal menu aan boord. Op langere trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is klimaatbewust en avontuurlijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. In de internationale trein naar Kampen mag een fiets meestal mee. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar vaak is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige treinen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De kosten en regels voor reizen met een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een ingeklapte vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Kampen moet je even goed voorbereiden. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Schoothondjes die op schoot kunnen of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Bij grotere honden is een speciaal vervoerbewijs nodig. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. Je kunt de regels bekijken op de website van NS (www.ns.nl).