logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Hoorn vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Hoorn? Deze inspirerende Nederlandse locatie bezoek je gemakkelijk met de trein. Het boeken van een treinvakantie wordt steeds populairder. Je hebt niet te maken met files, een heerlijke stoel waar je lekker kunt zitten, je geniet van het bijzondere uitzicht en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Nederland. Daarbij is een treinreis een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze website verstrekken we belangrijke tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Hoorn vanaf onder andere Eindhoven, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal. Eveneens vind jij een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en belangrijke wetenswaardigheden over het rondreizen per trein.

  • Dankzij een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Hoorn (Nederland).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Den Haag HS, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Nederland wordt voornamelijk gereist met de NS (www.ns.nl).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Kies dan voor Interrailen met de Interrail Beneluxpas (prijzen gemiddeld €105).
treinkaartje-hoorn-nederland-kopen

Goedkoop treinticket Hoorn boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt de beschikking over prettige stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt veel bagage meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Onderweg heb je het idyllische landschap. Je komt fit aan op het treinstation van Hoorn-Centraal, in of nabij het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming lees je middels 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

How-to: treinticket kopen naar Hoorn (Nederland)

  1. Kies treinticketshop

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Hoorn doe je via het internet. Je kunt gebruik maken van een handige Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Nederland (NS). Treinritten in Nederland zijn te boeken via www.rijksoverheid.nl of middels de telefoon 0886721290.

  2. Kies bestemming station en datum

    Kies vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij jouw lokale station. Voorbeelden zijn Dieren of Voorburg. De tool raad aan wat een goede route is vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de gewenste datum van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Selecteer de groepsgrootte en kies per passagier de leeftijd. Voor jongeren heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Ook voor ouderen kan je soms gebruik maken van de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voeg deze dan toe om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De ticketshop demonstreert nu de geschikte treintrajecten en de kosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinvervoerders. Dankzij deze boekingssites krijg je snel de beste of snelste treinroute naar Hoorn. Af en toe zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Sommige vergelijkingswebsites verstrekken ook details over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra comfort kiezen

    In de laatste stap kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Overweeg bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treintickets kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is een geprint ticket nodig). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Hoorn reserveren?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Hoorn (Nederland)

Zodra je onderweg bent zie je al een voorproefje van het veelzijdige Nederland. Dit land heeft plusminus 18 miljoen mensen (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Amsterdam. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Hoorn is mei t/m september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14,0 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 26,0 graden) en de meest frisse maand is januari (gemiddeld 7,0 °C). Nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Dit is een heerlijke Nederlandse omgeving om met de trein naartoe te gaan. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een kerstvakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie. Bekijk de historische binnenstad met mooie gebouwen en schattige winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Nederlandse gerechten in de barretjes en restaurants. In deze streek kan je leuke uitstapjes maken. Tevens kan je hier geweldig mooi wandel- en fietstochten maken, kanoën, racefietsen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Levendige dorpjes om te bekijken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor prachtige wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Bekijk ook andere bezienswaardigheden in het land zoals: Zeehondencrèche Pieterburen.
  • Nederlandse bungalows, B&B’s, vakantiehuisjes, campings, hotels, glampings zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, tram, bus, taxi).
  • Soms vind je een compleet verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een treinreis is dat alle bestemmingen per spoor verbonden zijn. Je vakantie naar Hoorn per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bespreken we een korte toelichting over de meest populaire treinstations in Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Rosult, Chasseneuil-sur-Bonnieure en Sevran.

  1. Utrecht Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  2. Amsterdam Centraal: goede service en (online) ondersteuning.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  5. Schiphol Airport: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  6. Leiden Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  7. Breda: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  8. Eindhoven Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): voldoende parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  11. Arnhem Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  12. Amersfoort Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  13. Haarlem: de hele dag door veel treinritten.
  14. Zwolle: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  15. Delft: van verschillende kanten te bereiken.

Check ook: Gouda, Zaandam, Tilburg, Dordrecht, Hilversum, Schiedam, Maastricht, Hengelo, Zutphen, Almere, Assen, Hoofddorp en Venlo, Lelystad, Roermond, Ede / Wageningen, Roosendaal, Alkmaar.

treinvakantie-hoorn-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Hoorn gaat het gemakkelijkst online. Steeds meer mensen maken gebruik van de praktische platforms die het aanbod van verschillende maatschappijen inzichtelijk maken. Op die manier ontvang je alle reisopties op 1 plek. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Nederland (NS). Een andere manier is het reizen per internationale treinpas (Interrail). Onderstaand behandelen we de meest handige ticket aanbieders.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.ns.nl: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: de gaafste vakanties altijd met een hotel vlakbij of naast het station.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: deze touroperator biedt stedentrips door heel Europa.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Nuttige info over treinreizen naar Hoorn

Het Nederlandse railnetwerk is in beheer van Nederlandse Spoorwegen (NS). Intercity tickets worden aangeboden op www.ns.nl of per telefoon via 0886721290. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys. Grote spoorwegstations zijn Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Belangrijke luchthavens zoals Amsterdam (AMS) hebben een goede bereikbaarheid. De reisafstand tot hoofdstad Amsterdam is circa 100 kilometer (1 uur reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). De nationale feestdag is 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek, protestants, islam. Men spreekt hier Nederlands. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De elektra-aansluiting is met 220 Volt vergelijkbaar met Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +31. Het noodnummer is 112. Staat je vraag er niet tussen? Bezoek dan de overheidswebsite www.rijksoverheid.nl. Het adres van de Nederlandse ambassade in Nederland is: Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag. Via deze website lees je ook meer informatie over Treinreis met hond.

LandNederland
Jaartemp.14,0 graden
SpreektaalNederlands
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijNederlandse Spoorwegen (NS)
Ticket webwinkelwww.ns.nl
Telefoonnummer vervoerder0886721290
Soorten treinenIntercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys
Meest populaire stationsAmsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal
InterrailenInterrail Beneluxpas (vanaf €105)
Inspirerende bezienswaardigheidZeehondencrèche Pieterburen

Laat je verrassen door de tofste treinrondreizen in Nederland

Toon aantrekkelijke deals en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Hoorn

Interrailen in Nederland

Een interrail pas is een uniek treinticket dat je kunt gebruiken in Nederland en de rails van andere EU regio’s. Bij de meeste treinen kan je gewoon instappen als je beschikt over een Interrail pas (dit kan met de Interrail App). Let goed op: bij afwijkende treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen is een stoelreservering verplicht. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Dankzij de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen kopen, je hele reis plannen en een plek om te zitten reserveren. Het interessante van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Het Interrailen naar Hoorn kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder als je ook uitstapjes wilt maken naar andere gebieden in Nederland of bezienswaardigheden als Zeehondencrèche Pieterburen. Zo’n Interrail Beneluxpas zijn verkrijgbaar vanaf €105. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) is er vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Met jouw Interrail Beneluxpas (beschikbaar vanaf €105) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Nederland.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Hoorn kopen

Treintickets bestellen naar station Hoorn centrum doen we vooral online. De tarieven van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In het volgende stukje vind je vijf handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Stel je flexibel op: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Neem bewust een langere route: kies geen hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: bekijk regelmatig de website van de Nederlandse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale lage tarieven voor kinderen en 65-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Hoorn?

Treintickets naar Hoorn in Nederland zijn te vinden via www.NSInternational.com of de Nederlandse Spoorwegen (NS). Telefonisch kan dat via 0886721290. In sommige gevallen kan je niet direct een kaartje kopen. Bezoek dan betrouwbare ticketwebsites zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze aanbieders analyseren vertrek opties en prijsverwachtingen van erkende trein- en busvervoerders door heel Europa.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Hoorn?

Jouw stedentrip kan al aanvangen vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon je reis beginnen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Den Helder Zuid, Mook-Molenhoek of Voerendaal. Veel van de treinverbindingen naar Hoorn beginnen vanaf het station van Amsterdam. En uiteraard ook Amersfoort, Breda, Almelo, Den Haag, Arnhem en Hengelo, Utrecht, Rotterdam, Schiphol, Hilversum zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. TGV, internationale intercity, Thalys, ICE, Eurostar.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een prima vervoermiddel om met kinderen te reizen. Een kind kan tijdens de reis kletsen, naar het toilet of lezen. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Wat oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met de hele familie een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hoogte van de korting voor kinderen kan wisselen per leeftijdscategorie en maatschappij. Bekijk www.rijksoverheid.nl voor de beschikbare kindertarieven en voorwaarden.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is gemaakt om comfortabel in de nacht te reizen. De kwaliteit van de service is hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapcabine, couchette (slaapbank), uitstekende sanitaire faciliteiten en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en maakt het avontuur compleet. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Hoorn kan je jouw fiets meestal meenemen. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar vaak moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige gevallen kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De wetgevingen voor het meenemen van de fiets zijn per maatschappij anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingeklapte vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Hoorn heeft soms wat voorbereiding nodig. Let op: er gelden extra regels. Schoothondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Lees vooraf de regels op de website van NS (www.ns.nl).