logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Emmeloord vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Emmeloord? Deze prachtige Nederlandse bestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Met de trein op vakantie gaan biedt veel pluspunten. Je ervaart geen problemen met files, kan zitten op een lekkere stoel met voldoende beenruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Nederland. Tevens is een treinreis een stuk groener. Op deze website tref je nuttige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Emmeloord vanaf locaties als Arnhem, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal. Eveneens bekijk jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en praktische feitjes over jouw bestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Emmeloord (Nederland).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Breda, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Zwolle, Station Nijmegen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Nederland wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de NS (www.ns.nl).
  • Alternatieve organisaties zijn: Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys.
  • Wil je alles van het land ontdekken? In dat geval raden we interrailen aan met de Interrail Beneluxpas (kosten +/- €105).
treinkaartje-emmeloord-nederland-kopen

Goedkoop treinticket Emmeloord boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt de beschikking over luxe stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt een grote koffer meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Tijdens het rijden heb je de mooie natuur en steden. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Emmeloord-Centraal, in of nabij het centrum. Ideaal voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In de volgende opsomming onderzoek je in vijf stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Hulp bij een treinticket kopen naar Emmeloord (Nederland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Emmeloord kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Bekijk daarvoor een boekingsplatform zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Nederland (NS). Treinritten in Nederland kan je ook vinden bij www.rijksoverheid.nl of via het nummer 0886721290.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een kleiner station in de buurt. Bijvoorbeeld Aalten of Veendam. Het systeem bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Geef ook je voorkeuren door aangaande de actuele vertrektijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Bepaal het aantal reizigers en kies per passagier de leeftijd. Voor de allerkleinste kinderen is er een interessante kinderkorting. Voor senioren kan je soms gebruik maken van een behoorlijke seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Geef de details door om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De zoekfunctie geeft nu de snelste treintrajecten en de tarieven. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt het aantal momenten van overstappen en de treinmaatschappij. Wanneer je het zo aanpakt krijg je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Emmeloord. Een enkele keer kan er geen route gevonden worden. Je moet dan losse tickets kopen. Verschillende boekingsplatformen hebben ook info over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    Als laatste kan je de nodige extra’s toevoegen. BIjvoorbeeld een luxer 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Het treinticket worden per mail verzonden (soms is printen noodzakelijk). De rekening kun je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De voordeligste tickets voor de trein naar Emmeloord bekijken?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Emmeloord (Nederland)

Zodra je onderweg bent bekijk je alvast het inspirerende Nederland. Dit land heeft zo’n 18 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Amsterdam. De beste reistijd voor een treinvakantie in Emmeloord is mei t/m september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14,0 graden °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (+/- 26,0 graden) en de koudste maand is januari (gemiddeld 7,0 graden). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Het is een mooie Nederlandse omgeving om per trein heen te reizen. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een meivakantie, midweek, voorjaarsvakantie, weekendje weg, kerstvakantie, zomervakantie. Loop rond in het mooie centrum met mooie gebouwen en lokale winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Nederlandse lekkernijen bij de verschillende horecagelegenheden. In deze streek zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi wandel- en fietstochten maken, kanoën, een quad huren en andere avonturen beleven.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes in de buurt om te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor prachtige wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Informeer ook naar veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Hunebedden, Drenthe.
  • Nederlandse bungalows, glampings, appartementen, vakantiehuisjes, hotels, campings hebben een goede verbinding met het OV (bus, metro, tram, deelfiets).
  • Informeer ook naar een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een treinreis is dan honderden stations te bereiken zijn per rails. Jullie vakantie naar Emmeloord per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand delen wij korte informatie over de meest populaire treinstations in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Differdange, Roman en Lütjenburg.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  2. Amsterdam Centraal: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  3. Rotterdam Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  5. Schiphol Airport: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  6. Leiden Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  7. Breda: uitstekende bewegwijzering.
  8. Eindhoven Centraal: verbonden met veel stations.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): fijn station voor jouw internationale treinreis.
  10. Nijmegen: grote wachtruimtes en volop winkels.
  11. Arnhem Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  12. Amersfoort Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  13. Haarlem: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  14. Zwolle: verbonden met andere grote intercity-stations.
  15. Delft: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Zaandam, Gouda, Dordrecht, Hilversum, Schiedam, Tilburg, Zutphen, Hengelo, Hoofddorp, Zaandam, Maastricht, Assen of Venlo, Lelystad, Enschede, Alkmaar, Ede / Wageningen, Roermond.

treinvakantie-emmeloord-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Emmeloord gaat het gemakkelijkst online. Bekijk onder andere actuele treinkaartje-vergelijkers die de tickets van verschillende ondernemingen inzichtelijk maken. Zo check je alle opties en prijzen in 1 overzicht. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Nederland (NS). Een hele interessante andere optie is een Interrail pas kopen. Hieronder tonen wij de meest gebruikte ticketshops.

  1. Omio: populaire App voor het kopen van treinreizen in Europa.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.ns.nl: reizen plannen via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: het startpunt voor jouw treinkaartjes, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: reserveer jouw hotel en vervoer (pakketreis) in 1 keer.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Belangrijke informatie over treinreizen naar Emmeloord

Het Nederlandse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Nederlandse Spoorwegen (NS). Intercity tickets zijn vindbaar op www.ns.nl of door een telefoontje te plegen naar 0886721290. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys. Grote spoorwegstations zijn Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Grote luchthavens zoals Amsterdam (AMS) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand naar hoofdstad Amsterdam is zo’n 100 kilometer (1 uur reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek, protestants, islam. Je kunt hier praten in het Nederlands. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De voltage is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +31. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je overige vragen? Bekijk dan www.rijksoverheid.nl. Het adres van de Nederlandse ambassade in Nederland is: Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag. Via dit platform vertellen we je ook meer over Groepsreizen.

LandNederland
Jaartemp.14,0 graden
Nationale taalNederlands
ValutaEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijNederlandse Spoorwegen (NS)
Ticket webshopswww.ns.nl
Telefoonnummer vervoerder0886721290
(Inter)nationale treinenIntercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys
Bekende stationsAmsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal
Interrail reizenInterrail Beneluxpas (vanaf €105)
Bezienswaardigheid tipHunebedden, Drenthe

Laat je verrassen door de meest bijzondere treinrondreizen in Nederland

Check kortingsdeals en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Emmeloord

Interrailen in Nederland

De pas vas Interrail is een exclusief treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Nederland en andere Europese landen. Bij veel treinen wordt je gewoon geaccepteerd als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Noemenswaardig: bij een aantal treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Via de fraaie Interrail App kan je zonder gedoe reizen vastzetten, actuele treintijden inzien en reserveringen boeken. Het pluspunt van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Emmeloord kan heel interessant zijn. Helemaal als je ook interesse hebt in een andere omgeving in Nederland of bezienswaardigheden zoals Hunebedden, Drenthe. De Interrail Beneluxpas zijn al te bestellen vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) bestel je vanaf €190.

  • Verbonden met 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Met de Interrail Beneluxpas (vanaf €105) mag je onbeperkt reizen met de trein door Nederland.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Emmeloord kopen

Treintickets bestellen naar station Emmeloord centrum gaat steeds meer online. De kosten kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande stukje bieden we tips en tricks op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Blijf flexibel: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bezoek de website van de Nederlandse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale lage tarieven voor kinderen en 50-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Emmeloord?

Treintickets naar Emmeloord in Nederland zijn te reserveren via de NS International App of de Nederlandse Spoorwegen (NS). Per telefoon is dat mogelijk via 0886721290. Mogelijk is er niet altijd een goede route beschikbaar. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites vergelijken routetijden en prijzen van een groot aantal vervoerders binnen Europese landen.

Via welke treinstations kan je reizen naar Emmeloord?

Jouw rondreis begint al bij het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder problemen vertrekken op vrijwel elk station zoals Anna Paulowna, Middelburg en Schiphol Airport. Een hoop treinverbindingen naar Emmeloord beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Ook Almelo, Breda, Amersfoort, Arnhem, Den Haag en Hilversum, Schiphol, Hengelo, Rotterdam, Utrecht zijn erkende internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. internationale intercity, Thalys, ICE, TGV, Nightjet.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een fantastische manier voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk kletsen, door de wagon lopen of een stripboek lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Iets oudere kids kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met kleine kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De precieze korting voor kinderen kan weer anders zijn per leeftijdscategorie en maatschappij. Raadpleeg www.rijksoverheid.nl voor actuele kindertarieven en algemene voorwaarden.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. De kwaliteit van de service is hoog en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen ligplek, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een speciaal menu aan boord. Op sommige internationale trajecten heb je ook een autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Een vakantie met de fiets is een milieuvriendelijke optie en maakt je onafhankelijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook bij de internationale trein naar Emmeloord is een fiets vaak toegestaan. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar steeds vaker is een apart fietskaartje nodig. Soms moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regelgevingen voor de fiets in de trein zijn per treintype weer wisselend. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een vouwfiets (ingeklapt) gaat door voor handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Emmeloord is meestal geen probleem. Let op: er gelden unieke voorwaarden. Kleine diertjes die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Alle regels lees je op de website van NS (www.ns.nl).