logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis De Bilt vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar De Bilt? Deze prachtige Nederlandse plek bezoek je eenvoudig per trein. Kiezen voor een treinreis wordt steeds populairder. Je vermijdt de files, kan zitten op een lekkere stoel waar je lekker kunt zitten, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Nederland. Eveneens is een treinrondreis een groene keuze (milieuvriendelijk). Via deze treinreis-vergelijker bekijk jij praktische informatie over het reserveren van treinkaartjes naar De Bilt vanaf onder andere Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal. Daarnaast zoek jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en belangrijke details over deze vakantiebestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar De Bilt (Nederland).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Zwolle, Station Breda, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Nederland reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, NS (www.ns.nl).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys.
  • Wil je er een rondreis van maken? Ons advies is dan Interrailen met de Interrail Beneluxpas (kosten +/- €105).
treinkaartje-de-bilt-nederland-kopen

Goedkoop treinticket De Bilt boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Er zijn heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Vanuit de trein kun je naar buiten kijken en genieten van de geweldige omgeving. Je komt fit aan op het treinstation van De Bilt-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder onderzoek je in vijf stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Tips en tricks treinticket kopen naar De Bilt (Nederland)

  1. Ticketshop kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar De Bilt is eenvoudig te doen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vergelijkingssite als Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook informeren bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Nederland (NS). Treinritten in Nederland kan je reserveren via www.rijksoverheid.nl of middels de telefoon 0886721290.

  2. Treinstations en data selecteren

    Kies vanaf welk treinstation je wilt instappen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan Emmen & Nieuw Vennep. De tool checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw adres. Vergeet niet de dag en het tijdstip van vertrek en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal het aantal reizigers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor ouderen is er dikwijls een royale seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Geef de details door om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De ticketshop bied nu de beschikbare treintrajecten en de prijsindicatie. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de vertrek momenten, de totale reistijd, het aantal overstappen en de vervoerders. Dankzij deze boekingssites boek je eenvoudig de beste of snelste treinroute naar De Bilt. Een enkele keer zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Verscheide boekingswebsites kunnen ook advies geven over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In de laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Je kunt kijken naar een switch naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, zitplekken naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De tickets sturen ze per mail toe (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De betaling doe je met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar De Bilt bekijken?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar De Bilt (Nederland)

Wanneer je naar buiten kijkt ervaar je alvast het natuurrijke Nederland. Dit land heeft +/- 18 miljoen mensen (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Amsterdam. De beste reistijd voor een treinvakantie in De Bilt is mei t/m september. De doorsnee jaartemperatuur is 14,0 °C (zeeklimaat). De heetste maand is juli (doorgaans 26,0 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 7,0 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Het is een goed bereikbare Nederlandse plek om met de trein naartoe te gaan. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een weekendje weg, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie. Bekijk de historische binnenstad met leuke steegjes en gezellige winkels. Ervaar ook de speciale Nederlandse gerechten in een van de vele restaurants. Nabij deze locatie zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Overdag kan je hier heel fraai fietsen, rondwandelen, tennissen, suppen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Leuke steden en dorpjes in de regio bezoeken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor prachtige wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden zoals: De Zaanse Schans.
  • Nederlandse vakantiehuisjes, hotels, bungalows, appartementen, glampings, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (bus, tram, deelfiets, taxi).
  • Optioneel een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het fraaie van het spoornetwerk is dat talloze Europese steden per spoor te bereiken zijn. De vakantie naar De Bilt per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In de lijst hieronder check je meer informatie over de grootste stations van het land. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Risør, Benz bei Wismar & Coyolles.

  1. Utrecht Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  2. Amsterdam Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  3. Rotterdam Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  4. Den Haag Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  5. Schiphol Airport: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  6. Leiden Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  7. Breda: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk een OV-fiets huren.
  10. Nijmegen: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  11. Arnhem Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  12. Amersfoort Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  13. Haarlem: prettig station met ruim aanbod winkels.
  14. Zwolle: ruim aanbod met OV-fietsen.
  15. Delft: prima parkeermogelijkheden.

Bekijk ook: Tilburg, Dordrecht, Schiedam, Hilversum, Zaandam, Gouda, Zaandam, Assen, Hoofddorp, Hengelo, Maastricht, Almere & Ede / Wageningen, Alkmaar, Enschede, Roosendaal, Lelystad, Roermond.

treinvakantie-de-bilt-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Jouw treintickets kopen naar De Bilt kan op verschillende manieren. Zo kun jij bijv. surfen naar actuele treinkaartje-vergelijkers die de treinkaartjes van meerdere bedrijven voor je voorschotelen. Op die manier ontvang je alle routes en prijzen op 1 plek Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Nederland (NS). Ook interessant is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In de lijst hieronder bekijk je de meest gebruikte treinticketshops.

  1. Omio: koop tickets van meer dan 1000 reisorganisaties op 1 plek.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: betaalbare treinreizen naar de mooiste Europese bestemmingen
  4. www.ns.nl: eenvoudig kaartjes kopen via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen in Europa met de trein.
  10. De Jong Intra: deze touroperator brengt je met de trein naar jouw favoriete bestemmingen.
  11. Booking.com: een groot hotel-overzicht met overnachtingsmogelijkheden naast stations.

Praktische details over treinreizen naar De Bilt

Het Nederlandse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Nederlandse Spoorwegen (NS). Intercity tickets zijn vindbaar op www.ns.nl of door contact op te nemen via 0886721290. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys. De grootste treinstations in het land zijn Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Veel gekozen luchthavens zoals Amsterdam (AMS) zijn goed te bereiken (bijv. voor je terugweg). De afstand naar hoofdstad Amsterdam is ongeveer 100 km (1 uur reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek, protestants, islam. Veel mensen spreken hier Nederlands. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De voltage is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +31. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.rijksoverheid.nl. Het adres van de Nederlandse ambassade in Nederland is: Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag. Via deze website vertellen we je ook meer over Stedentrip.

LandNederland
Jaartemperatuur14,0 graden celsius °C
Gesproken taalNederlands
Nationale muntEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijNederlandse Spoorwegen (NS)
Nationale ticketshopwww.ns.nl
Telefoonnummer vervoerder0886721290
(Inter)nationale treinenIntercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys
Grootste stationsAmsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal
Interrail reizenInterrail Beneluxpas (vanaf €105)
Inspirerende bezienswaardigheidDe Zaanse Schans

Laat je verrassen door de mooiste treinrondreizen in Nederland

Check beste deals en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in De Bilt

Interrailen in Nederland

De interrail pas is een exclusief treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Nederland en de rest van Europa. Bij het grootste gedeelte van de treinen wordt je gewoon geaccepteerd als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Let goed op: bij een aantal treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen dien je een stoelreservering te doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je gemakkelijk reizen plannen, actuele treintijden inzien en plekken reserveren. Het gave van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Het Interrailen naar De Bilt is dus absoluut een optie die je moet afwegen. In het bijzonder als je gaat doorreizen naar andere locaties in Nederland of bezienswaardigheden als De Zaanse Schans. De Interrail Beneluxpas zijn verkrijgbaar vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) bestel je vanaf €190.

  • Ruim 30 landen ontdekken met maar 1 treinpas.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Met behulp van de Interrail Beneluxpas (te koop vanaf €105) kun je onbeperkt reizen door Nederland.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar De Bilt kopen

Treintickets bestellen naar station De Bilt centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten zijn per trein, traject en dag weer anders. In de volgende opsomming geven onze experts tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Wees flexibel: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Neem niet de snelste route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk de website van de Nederlandse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en 50-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor De Bilt?

Treintickets naar De Bilt in Nederland reserveer je eenvoudig via NS-International of de Nederlandse Spoorwegen (NS). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0886721290. Soms is er geen directe route beschikbaar. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Omio.com of Thetrainline.com. Zij verzamelen routes en onkosten van veel verschillende treinmaatschappijen door heel Europa.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar De Bilt?

Jouw rondreis begint al bij het NS-station om de hoek. Je kunt moeiteloos vertrekken vanaf stations zoals Amsterdam Holendrecht, Hindeloopen of Schagen. Flink wat treinverbindingen naar De Bilt lopen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar let op, ook Breda, Apeldoorn, Amersfoort, Almelo, Arnhem en Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Hengelo, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Thalys, TGV, Nightjet, ICE, Eurostar.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een prima vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis spelen, een rondje maken of tekenfilms kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met kleine kinderen per spoor te reizen. De huidige korting voor kinderen kan weer anders zijn per leeftijd en vervoerder. Bekijk www.rijksoverheid.nl voor actuele kindertarieven en regels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. De slaaptrein is bedoeld om comfortabel in de nacht te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met uitstekende voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bedplaats, een comfortabele ligstoel, uitstekende sanitaire faciliteiten en een ontbijt aan boord. Op langere trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een fietsvakantie is klimaatbewust en avontuurlijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar De Bilt mag een fiets meestal mee. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in veel treinen heb een betaalde fietskaart nodig. Soms is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De voorwaarden voor het meebrengen van een fiets verschillen per vervoerder en trein. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt vaak gezien als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Het meenemen van de hond in de trein naar De Bilt kan vaak zonder problemen. Je moet wel rekening houden met extra regels. Kleine honden die je eenvoudig mee kan nemen of in een kooitje of mand passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van NS (www.ns.nl).