logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Beilen vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Beilen? Deze geweldige Nederlandse reisbestemming kan je prima met de trein bereiken. Een vakantie met de trein biedt veel pluspunten. Geen last van files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met voldoende beenruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Nederland. Eveneens is een vakantie per trein veel beter voor het milieu. Op deze pagina check je belangrijke tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Beilen vanaf locaties zoals Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Eindhoven, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens vind jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en uitgebreide informatie over treinreizigers.

  • Dankzij een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Beilen (Nederland).
  • Vertrek vanuit o.a. ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Station Breda, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Nederland wordt voornamelijk gereist met de NS (www.ns.nl).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Interrail Beneluxpas (tarieven vanaf €105).
treinkaartje-beilen-nederland-kopen

Goedkoop treinticket Beilen boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je hebt heerlijke comfortabele stoelen en wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Tijdens de rit geniet je van de mooie natuur en steden. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Beilen-Centraal, in of nabij het centrum. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder vertellen we in enkele stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Tips en tricks treinticket kopen naar Beilen (Nederland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Beilen doe je via het internet. Je kunt kijken naar een digitaal platform zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Nederland (NS). Treinritten in Nederland boek je het gemakkelijkst via www.rijksoverheid.nl of per telefoon via 0886721290.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welk treinstation je wilt instappen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam, of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een kleiner station in de buurt. Denk bijv. aan Amsterdam Sloterdijk en Terborg. De zoekfunctie raad aan wat een goede route is vanaf de gekozen plek. Vergeet niet de actuele vertrektijden en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal het aantal personen en kies per passagier de leeftijd. Voor jongeren is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor bejaarden geldt in sommige gevallen een exclusieve seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Vul ze direct in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De tool vertoon nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte prijzen. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinmaatschappij. Zodoende reserveer je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Beilen. Soms zal het systeem geen routes vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra comfortopties kiezen

    In stap 5 kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Je kunt kijken naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De tickets ontvang je per e-mail (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Betalen kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Beilen reserveren?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Beilen (Nederland)

Zodra je onderweg bent bekijk je alvast het authentieke Nederland. Dit land heeft 18 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Amsterdam. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Beilen is mei t/m september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 14,0 °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (zo’n 26,0 graden) en een wat koudere periode is januari (doorgaans 7,0 graden celsius). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Het is een geweldige Nederlandse omgeving om een paar dagen te verblijven. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een kerstvakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, midweek, zomervakantie, herfstvakantie. Bekijk de historische binnenstad met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Vergeet ook zeker niet de Nederlandse gerechten in de restaurants en cafés. In de omgeving zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Ook kan je hier heel fraai fietsen, rondwandelen, watersporten, zwemmen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Leuke steden en dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor korte en lange wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: Nationaal Park Lauwersmeer.
  • Nederlandse B&B’s, bungalows, hotels, vakantiehuisjes, glampings, campings zijn goed te bereiken met het OV (tram, bus, deelfiets, metro).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een volledig verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het mooie van een vakantie per spoor is dat alle bestemmingen te bereiken zijn per rails. Je vakantie naar Beilen per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je korte informatie over de meest gekozen stations. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Pajala, Degerfors & Villeneuve-d’Ascq.

  1. Utrecht Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  3. Rotterdam Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  4. Den Haag Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  5. Schiphol Airport: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  6. Leiden Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  7. Breda: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  8. Eindhoven Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  10. Nijmegen: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  11. Arnhem Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  12. Amersfoort Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  13. Haarlem: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  14. Zwolle: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  15. Delft: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.

Andere drukbezochte NS-stations: Schiedam, Dordrecht, Tilburg, Hilversum, Zaandam, Gouda, Almere, Hoofddorp, Zutphen, Hengelo, Maastricht, Assen en Alkmaar, Enschede, Lelystad, Roosendaal, Venlo, Roermond.

treinvakantie-beilen-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Beilen doe je het handigst online. Je kunt kiezen voor een van de gebruiksvriendelijke boekingsplatforms die de kaartjes van erkende maatschappijen inzichtelijk maken. Zo check je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Nederland (NS). Wellicht ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de lijst hieronder tonen wij de top-10 boekingssites.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: altijd de internationale routeplanner bij de hand in de App
  4. www.ns.nl: de eigen boekingsmodule van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: veel Europese landen bekijken tegen de laagste kosten.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Belangrijke informatie over treinreizen naar Beilen

Het Nederlandse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Nederlandse Spoorwegen (NS). Intercity tickets worden aangeboden op www.ns.nl of door contact op te nemen via 0886721290. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Grote luchthavens zoals Amsterdam (AMS) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot de hoofdstad Amsterdam is ongeveer 100 km (1 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek, protestants, islam. De meest gesproken taal is Nederlands. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De elektra-aansluiting is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +31. Het noodnummer is 112. Heb je overige vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.rijksoverheid.nl. Het adres van de Nederlandse ambassade in Nederland is: Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag. Op dit platform kan je ook terecht voor info over Zomervakantie.

LandNederland
Jaartemp.14,0 graden celsius
SpreektaalNederlands
BetaalmiddelEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijNederlandse Spoorwegen (NS)
Nationale ticketshopwww.ns.nl
Telefonische hulp0886721290
Soorten treinenIntercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys
Grote hubsAmsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal
InterrailpasInterrail Beneluxpas (vanaf €105)
Inspirerende bezienswaardigheidNationaal Park Lauwersmeer

Bekijk volledig verzorgde treinrondreizen in Nederland

Zoek kortingsacties en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Beilen

Interrailen in Nederland

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Nederland en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij het merendeel van de treinen kan je vrij reizen wanneer jij de Interrail pas hebt (dat kan geprint of digitaal). Let goed op: bij afwijkende treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Door de populaire Interrail App kan je op elk moment reizen inplannen, treintijden bekijken en plekken reserveren. Het mooie van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Beilen is voor veel mensen dus en ideale oplossing. In het bijzonder als je later nog wilt doorreizen naar andere gebieden in Nederland of bezienswaardigheden zoals Nationaal Park Lauwersmeer. Zo’n Interrail Beneluxpas kan je al kopen vanaf €105. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te bestellen vanaf €198.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Heerlijk comfortabel reizen terwijl je van het uitzicht geniet.
  • Via de Interrail Beneluxpas (beschikbaar vanaf €105) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Nederland.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Beilen kopen

Treintickets bestellen naar station Beilen centrum gaat steeds vaker via het internet. De tarieven zijn zeer wisselend. In het onderstaande stukje delen we handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Blijf flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: klik geen hogesnelheidstrein aan en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Nederlandse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en 55-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Beilen?

Treintickets naar Beilen in Nederland zijn te vinden via de NS International App of de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het telefoonnummer is 0886721290. Mogelijk kan je niet direct een kaartje kopen. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze aanbieders bieden info over treintijden en tarieven van tienduizenden spoorwegmaatschappijen in heel Europa.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Beilen?

Jouw vakantie begint al bij jouw lokale treinstation. Je kunt simpelweg inchecken vanaf stations zoals Eemshaven, Heerenveen IJsstadion en Voerendaal. Veel van de treinverbindingen naar Beilen lopen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Echter, ook Arnhem, Amersfoort, Apeldoorn, Almelo, Breda en Hilversum, Utrecht, Schiphol, Hengelo, Deventer zijn zogenaamde internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. ICE, Thalys, Eurostar, TGV, Nightjet.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een handig vervoermiddel om met kinderen te reizen. Kids kunnen tijdens de reis spelen, van de omgeving genieten of lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Iets oudere kids vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met het hele gezin een leuke vakantie per spoor te boeken. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillen per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.rijksoverheid.nl voor de geldige kindertarieven en de disclaimer.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is gemaakt om op luxe manier ’s nachts te reizen. De kwaliteit van de service is hoog en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen bedplaats, luxe zit/ligstoel, was- en toiletruimtes en een speciaal menu aan boord. Op sommige internationale trajecten heb je ook een autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een normale fiets meenemen is goed voor het milieu en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Beilen kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige omstandigheden kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor de fiets in de trein zijn per treintype weer wisselend. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een vouwfiets (ingeklapt) gaat door voor handbagage en kost je dus niets extra’s. Het alternatief is een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Beilen is in de meeste gevallen mogelijk. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je op schoot kunt houden of die je in een mandje of tas kan vervoeren neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor de echt grote honden reserveer je een apart kaartje. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van NS (www.ns.nl).