logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Sigulda vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Sigulda? Deze natuurrijke Letse vakantiebestemming kan je prima met de trein bereiken. Een treinvakantie is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Je hebt niet te maken met files, een fijne stoel met meer dan genoeg beenruimte, je geniet van het bijzondere uitzicht en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Letland. Daarbij is een treinrondreis een milieubewuste keuze. Via deze treinreis-vergelijker bieden we uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Sigulda vanaf bijv. Eindhoven, Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal. Ook verstrekken we een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en nuttige feitjes over je reisbestemming.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Sigulda (Letland).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Breda, Zwolle, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, of een station bij jou in de buurt.
  • In Letland gaan treinreizen vooral met de LDZ (www.ldz.lv).
  • Alternatieve organisaties zijn: LDz standard (LDzS).
  • Wil je niets missen van het land? Een leuk alternatief is Interrailen met de Letlandpas (tarieven vanaf €80).
treinkaartje-sigulda-letland-kopen

Goedkoop treinticket Sigulda boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt royale stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Vanuit de trein heb je het idyllische landschap. Je komt energiek aan op het treinstation van Sigulda-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan onderzoek je in enkele stappen hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Uitleg treinticket kopen naar Sigulda (Letland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Sigulda kan het handigst via internet. Bezoek daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Letland (LDZ). Treinritten in Letland kunnen geboekt worden via www.mk.gov.lv of per telefoon via 037167231181.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bepaal vanaf welke plaats jouw treinreis zal aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt ook opstappen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk aan Bloemendaal en Vleuten. De boekingssite analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw woonplaats. Kies ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Kies aantal passagiers

    Selecteer het aantal passagiers en kies per passagier de leeftijd. Voor baby’s en kids is er een interessante kinderkorting. Ook voor ouderen kan je soms gebruik maken van een flinke seniorenkorting. Heb je een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Voer de nummers in om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    Het systeem vertoon nu de geschikte treintrajecten en een kostenindicatie. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de tijdstippen van vertrek, de totale reistijd, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Als je dat doet krijg je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Sigulda. Een enkele keer zal het systeem geen routes vinden. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Enkele boekingsplatformen geven ook opties voor het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra comfort kiezen

    In stap 5 kan je de nodige extra’s toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinticket kun je downloaden en per mail verkrijgen (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Sigulda bekijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Sigulda (Letland)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met het idyllische Letland. Het land heeft zo’n 1,9 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad is Riga. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Sigulda is mei t/m september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 10,0 graden (gematigd zeeklimaat). De warmste periode is juli (+/- 23,0 °C) en een koude maand is januari (+/- -2,0 graden). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 18 november Onafhankelijkheidsdag. Een heerlijke groene Letse bestemming om te ontdekken. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een weekendje weg, voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn prachtige gebouwen en winkels. Proef ook de typische Letse delicatessen in de restaurants en cafés. Vlakbij kun je ook veel excursies doen. Daarbij kan je hier uitstekend rondwandelen, fietsen, tennissen, mountainbiken en puzzeltochten doen.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Sfeervolle dorpjes in de regio bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor heerlijke wandeltochten en gemarkeerde fietstochten.
  • Ook vind je andere bezienswaardigheden zoals: Het Kattenhuis.
  • Letse bungalows, B&B’s, appartementen, hotels, vakantiehuisjes, campings zijn prima te bereiken per OV (taxi, bus, deelfiets, metro).
  • Bekijk ook opties voor een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het handige van een treinrondreis is dat alle bestemmingen middels het spoor geconnect zijn. Jouw vakantie naar Sigulda per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Hieronder verstrekken we korte informatie over de grootste stations van het land. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Mo i Rana, Užice & Lentilly.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  2. Amsterdam Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  3. Rotterdam Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  5. Schiphol Airport: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  6. Leiden Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  7. Breda: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  8. Eindhoven Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  10. Nijmegen: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  11. Arnhem Centraal: veilige en toegankelijke perrons.
  12. Amersfoort Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  13. Haarlem: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  14. Zwolle: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  15. Delft: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.

Andere populaire stations: Dordrecht, Groningen, Tilburg, Hilversum, Gouda, Schiedam, Zutphen, Hengelo, Assen, Maastricht, Zaandam, Almere en Roermond, Venlo, Roosendaal, Alkmaar, Enschede, Lelystad.

treinvakantie-sigulda-vergelijken

De beste treinkaartjes winkels vergelijken

De treintickets kopen naar Sigulda kan op verschillende manieren. Bezoek bijvoorbeeld actuele boekingsplatforms die de tickets van alle bekende maatschappijen naast elkaar zetten. Zo check je alle reisopties op 1 plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Letland (LDZ). Een goed alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming verstrekken we de meest gebruikte treinticketshops.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: goedkope treinkaartjes van alle bekende vervoerders in EU.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.ldz.lv: officiële boekingssite van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: aanbieders van compleet verzorgde treinvakanties incl. vervoer en hotel.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: supersnel van A naar B met trein pakketreizen.
  10. De Jong Intra: altijd opstappen bij een treinstation in de buurt bij deze populaire touroperator.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Sigulda

Het Letse spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Latvijas dzelzceļš (Letse Spoorwegen) (LDZ). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.ldz.lv of door contact op te nemen via 037167231181. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als LDz standard (LDzS). De grootste treinstations in het land zijn Riga, Jelgava, Tukums, Jelgava. Grote luchthavens zoals Riga International Airport (RIX) zijn goed verbonden met het OV. De afstand naar hoofdstad Riga is zo’n 1330 km (19 uur reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). De nationale feestdag is 18 november Onafhankelijkheidsdag. De regio is erg religieus van aard: luthers en rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Lets. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De voltage is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De huidige tijdzone is UTC+02 (1 uur later). Het telefoonnummer begint hier met +371. In nood? Bel 112. Wil je iets anders weten? Surf dan naar www.mk.gov.lv. Het adres van de Nederlandse ambassade in Letland is: Torņa iela 4, Centra rajons, Rīga, LV-1050. Via dit platform kan je ook verder lezen over Rondreizen.

LandLetland
Gemiddelde temp.10,0 graden °C
VoertaalLets
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijLatvijas dzelzceļš (Letse Spoorwegen) (LDZ)
Nationale ticketshopwww.ldz.lv
Telefonische support037167231181
(Inter)nationale treinenLDz standard (LDzS)
Grote spoorwegstationRiga, Jelgava, Tukums, Jelgava
Interrail reizenLetlandpas (vanaf €80)
Noemenswaardige bezienswaardigheidHet Kattenhuis

Ervaar de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Letland

Bekijk de beste acties en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Sigulda

Interrailen in Letland

De Interrail One Country of Global Pas is een treinpas waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Letland en andere Europese landen. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd als jij de Interrail pas laat zien (dat kan geprint of digitaal). Goed opletten: voor sommige treintypes zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Door de handige Interrail App kan je zonder gedoe reizen plannen, je hele reis plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Sigulda is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist als je ook interesse hebt in andere plekken in Letland of bezienswaardigheden als Het Kattenhuis. Zo’n Letlandpas worden aangeboden vanaf €80. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) reserveer je vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Leer nieuwe mensen, steden en landen kennen.
  • Dankzij de Letlandpas (te koop vanaf €80) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Letland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Sigulda kopen

Treintickets bestellen naar station Sigulda centrum kan op verschillende manieren. De kosten kunnen ontzettend uiteenlopen. In het onderstaande stukje deelt onze expert vijf handige tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: zoek informatie op de website van de Letse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Sigulda?

Treintickets naar Sigulda in Letland bestel jij online via NSInternational of de Latvijas dzelzceļš (Letse Spoorwegen) (LDZ). Per telefoon is dat mogelijk via 037167231181. Voor sommige dagen kan je niet direct een kaartje kopen. Gebruik in dat geval zoek- en boekingsplatforms als Omio.com of Thetrainline.com. Deze websites delen gegevens over vertrektijden en prijsindicaties van veel verschillende trein- en busvervoerders van Europese regio’s.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Sigulda?

Jouw treinvakantie kan beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder problemen starten met de vakantie op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Duiven, Grijpskerk of Santpoort Noord. Veel van de treinverbindingen naar Sigulda starten vanaf station Amsterdam-Centraal. Maar let op, ook Apeldoorn, Breda, Almelo, Amersfoort, Arnhem en Utrecht, Hilversum, Hengelo, Deventer, Schiphol zijn erkende internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de Thalys, ICE, Nightjet, TGV, Eurostar.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier voor ouders met kinderen. Een kind kan tijdens de reis een puzzel maken, naar het toilet of tekenfilms kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot een jaar of 14 hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids een spoor-vakantie te kiezen. De hedendaagse korting voor kinderen kan variëren per leeftijd en vervoerder. Check www.mk.gov.lv voor de beschikbare kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen slaapcabine, luxe zit/ligstoel, was- en toiletruimtes en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en maakt het avontuur compleet. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Voor de internationale trein naar Sigulda is een fiets vaak toegestaan. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in veel treinen is een aanvullend fietsticket nodig. Voor de grote trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De voorwaarden voor reizen met een fiets zijn per treintype weer wisselend. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets (ingeklapt) ziet de vervoerder als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Sigulda moet je even goed voorbereiden. Er gelden hiervoor extra regels. Kleine hondjes die bij je op schoot passen of die je in een draagtas kunt houden neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor de grotere honden koop je een apart ticket. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van LDZ (www.ldz.lv).