logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Poreč vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Poreč? Deze bijzondere Kroatische locatie heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Het reizen met de trein biedt veel pluspunten. Je hebt niet te maken met files, beschikt over een goede stoel waar je lekker kunt zitten, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Kroatië. Bovendien is een reis per trein veel beter voor het milieu. Op dit platform verstrekken we praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Poreč vanaf bijv. Eindhoven, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal. Eveneens check je een handig stappenplan, treinschema’s en belangrijke suggesties over je reisbestemming.

  • Bij deze treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Poreč (Kroatië).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Nijmegen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Kroatië reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, HŽ (www.hzpp.hr).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: Brzi(B), Eurocity(EC), Hellö(HÖ), Intercity(IC), InterCity Nagibni(ICN), Putnički vlak(Pt).
  • Wil je meer van het land bekijken? Kies dan voor Interrailen met de Kroatiëpas (tarieven vanaf €51).
treinkaartje-porec-kroatie-kopen

Goedkoop treinticket Poreč boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je hebt het gemak van royale stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt veel bagage meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Terwijl je reist kun je naar buiten kijken en genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Poreč-Centraal, en kunt direct overstappen. Heel geschikt voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In de lijst hieronder lees je in 5 stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Poreč (Kroatië)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Poreč is moeiteloos te realiseren. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Kroatië (HŽ). Treinritten in Kroatië zijn te reserveren via www.vlada.gov.hr of middels de telefoon 0385014577604.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Selecteer vanaf waar je wilt vertrekken. Vaak reizen mensen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Amsterdam Holendrecht en Obdam. Het algoritme checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Maak ook een beslissing over de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Aantal reizigers selecteren

    Bepaal het aantal personen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kids is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor senioren heb je soms recht op de speciale seniorenkorting (tot maar liefst 50% korting). Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vergeet deze niet toe te voegen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De website vertoon nu de verschillende treintrajecten en de verwachte onkosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijden, de duur van de treinreis, waar en hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Zodoende bekijk je gelijk de beste of snelste treinroute naar Poreč. Een enkele keer zal het systeem geen routes vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Enkele vergelijkingswebsites geven ook opties voor de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra comfort kiezen

    In deze laatste stap kan je extra comfort toevoegen aan je reis. BIjvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De treintickets worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Poreč vergelijken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Poreč (Kroatië)

Als je uit het raam kijkt zie je al een voorproefje van de omgeving van Kroatië. Het land heeft plusminus 4 miljoen bewoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Zagreb. De beste reistijd voor een treinvakantie in Poreč is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,4 graden celsius (zeeklimaat). De warmste maand is juli (plus minus 29,6 graden °C) en een koude maand is januari (+/- 11,2 graden). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 oktober Onafhankelijkheidsdag, 30 mei Dag van de Republiek, 22 juni Antifascistische Dag van de Overwinning. Het is een goed bereikbare Kroatische bestemming om te ontdekken. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, midweek, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met bijzondere monumenten en plaatselijke winkels. Verdiep je ook zeker in de Kroatische specialiteiten bij de verschillende horecagelegenheden. In de buurt kan je leuke dorpjes bezoeken. Tevens kan je hier heel fraai hiken, fietsen, paardrijden, een bootje huren en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Levendige dorpjes om te bekijken.
  • Een bosrijke omgeving voor korte en lange wandelingen en fietstochten.
  • Informeer ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Het weerstation Zavižan.
  • Kroatische appartementen, B&B’s, vakantiehuisjes, campings, bungalows, glampings zijn goed te bereiken met het OV (taxi, metro, deelfiets, bus).
  • Optioneel een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het voordeel van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Zo’n vakantie naar Poreč per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder delen wij handige details over de meest gebruikte stations van Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Villefranche-de-Conflent, Jungfraujoch en Martin.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  2. Amsterdam Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  3. Rotterdam Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  4. Den Haag Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  5. Schiphol Airport: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  6. Leiden Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  7. Breda: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  8. Eindhoven Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een van de grotere hubs in Nederland.
  10. Nijmegen: prettig station met ruim aanbod winkels.
  11. Arnhem Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  12. Amersfoort Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  13. Haarlem: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  14. Zwolle: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  15. Delft: gelegen op een centrale plek in de stad.

Bekijk ook: Groningen, Schiedam, Zaandam, Dordrecht, Tilburg, Hilversum, Maastricht, Almere, Zaandam, Hengelo, Zutphen, Assen of Enschede, Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Roermond, Venlo.

treinvakantie-porec-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Poreč kan op verschillende manieren. Het beste is om te zoeken naar actuele tickets vergelijkers die de treinkaartjes van verschillende vervoersmaatschappijen voor je voorschotelen. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Kroatië (HŽ). Een alternatief is een Interrail pas kopen. Onderstaand verstrekken we de top-10 ticketshops.

  1. Omio: populaire App voor het kopen van treinreizen in Europa.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.hzpp.hr: officiële boekingssite van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets kopen naar ruim 85.000 stations in Europa.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: standaard gratis voor kinderen tot en met 11 jaar.
  8. Green Tickets: reis op een milieuvriendelijke manier door heel Europa.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: touroperator met 50 jaar ervaring, nu ook met treinreizen.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Belangrijke info over treinreizen naar Poreč

Het Kroatische spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Hrvatske željeznice (HŽ). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.hzpp.hr of door te bellen naar 0385014577604. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Brzi(B), Eurocity(EC), Hellö(HÖ), Intercity(IC), InterCity Nagibni(ICN), Putnički vlak(Pt). Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Centraal station Zagreb, Split, Pula, Dubrovnik. Internationale luchthavens zoals Zagreb (ZAG) Slit (SPU) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De afstand naar de hoofdstad Zagreb is (via het spoor) ongeveer 1100 kilometer (18 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Kroatische Kuna (HRK). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 8 oktober Onafhankelijkheidsdag, 30 mei Dag van de Republiek, 22 juni Antifascistische Dag van de Overwinning. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek (88%), orthodox, moslim. De voertaal is Kroatisch. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De stroomsterkte is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +385. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 94. Heb je overige vragen? Bekijk dan www.vlada.gov.hr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Kroatië is: c/o Ban Centar, Augusta Cesarca 6, 10000, Zagreb. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook alles lezen over Wandelvakantie.

LandKroatië
Temperatuur (gemiddeld)17,4 graden
VoertaalKroatisch
ValutaKroatische Kuna (HRK)
Openbare spoorwegmaatschappijHrvatske željeznice (HŽ)
Nationale aanbieder treinticketswww.hzpp.hr
Telefonisch kaartjes kopen0385014577604
Soorten treinenBrzi(B), Eurocity(EC), Hellö(HÖ), Intercity(IC), InterCity Nagibni(ICN), Putnički vlak(Pt)
Grote hubsCentraal station Zagreb, Split, Pula, Dubrovnik
InterrailpasKroatiëpas (vanaf €51)
Noemenswaardige bezienswaardigheidHet weerstation Zavižan

Bekijk de mooiste treinrondreizen in Kroatië

Zoek deals en acties en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Poreč

Interrailen in Kroatië

De interrail pas is een exclusief treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Kroatië en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de nationale treinen kan je gewoon instappen als je beschikt over een Interrail pas (dat kan geprint of digitaal). Goed opletten: bij afwijkende treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Via de populaire Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen vergelijken, je hele reis plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het leuke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Poreč is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Kroatië of bezienswaardigheden zoals Het weerstation Zavižan. Een Kroatiëpas worden aangeboden vanaf €51. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) koop je vanaf €190.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Veel zien in een korte tijd.
  • Met behulp van de Kroatiëpas (te koop vanaf €51) reis je zoveel als je wilt met de trein in Kroatië.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Poreč kopen

Treintickets bestellen naar station Poreč centrum doen we vooral online. De tarieven zijn zeer wisselend. In het gedeelte hieronder bieden we vijf handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Blijf flexibel: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Neem niet de snelste route: stap niet in een hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen checken: raadpleeg de website van de Kroatische spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: profiteer van voordeel voor kids en 55-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Poreč?

Treintickets naar Poreč in Kroatië reserveer je eenvoudig via de NS International App of de Hrvatske željeznice (HŽ). Het telefoonnummer is 0385014577604. Voor sommige vertrekdagen of trajecten vindt het systeem geen directe route. Je kan dan gaan vergelijk via ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Zij verschaffen inzicht in routetijden en onkosten van alle erkende vervoersmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Poreč?

Jouw vakantietrip kan beginnen bij jouw lokale treinstation. Je kunt gewoon beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Boskoop Snijdelwijk, Heerlen Woonboulevard of Stedum. Veel treinverbindingen naar Poreč beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Echter, ook Amersfoort, Breda, Apeldoorn, Arnhem, Almelo en Schiphol, Rotterdam, Deventer, Hilversum, Utrecht zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. ICE, TGV, internationale intercity, Thalys, Nightjet.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een puzzel maken, door de wagon lopen of lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot een jaar of 14 krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Dit maakt het aantrekkelijk om met de hele familie per spoor te reizen. De hedendaagse korting voor kinderen varieert per land, operator en leeftijd. Surf naar www.vlada.gov.hr voor de hedendaagse kindertarieven en spelregels.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Het serviceniveau is erg hoog met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapplek, een comfortabele ligstoel, een douche en toilet en een restaurant aan boord. Op langere trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is klimaatbewust en avontuurlijk. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook als je reist met de internationale trein naar Poreč is een fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar normaal gesproken heb je echt een speciale fietsticket nodig. Soms kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De wetgevingen voor het meebrengen van een fiets verschillen per vervoerder en trein. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingeklapte vouwfiets gaat door voor handbagage en mag je dus zo meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Poreč is in de meeste gevallen mogelijk. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of die je in een draagtas kunt houden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een apart ticket. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en soms is een muilkorf verplicht. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Alle regels zijn te vinden op website van HŽ (www.hzpp.hr).