logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Roscommon vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Roscommon? Deze populaire Ierse vakantiebestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het boeken van een treinvakantie heeft veel voordelen. Geen files of drukte, ontspannen in een fijne stoel met voldoende beenruimte, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Ierland. Daarbij is een treinrondreis een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Via treinvakantievergelijken.nl bekijk jij handige details over het reserveren van treinkaartjes naar Roscommon vanaf bijvoorbeeld Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam Centraal. Daarnaast tref je een handig stappenplan, treinschema’s en handige info over je reisbestemming.

  • Bij deze treinverbinding reis je ongestoord naar Roscommon (Ierland).
  • Vertrek vanuit o.a. Station Breda, Station Amersfoort, Zwolle, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Ierland krijg je te maken met de IÉ (www.irishrail.ie).
  • Eventueel kun je ook reizen met: InterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT).
  • Wil je meer van het land bekijken? Ons advies is dan Interrailen met de Ierlandpas (prijzen vanaf €105).
treinkaartje-roscommon-ierland-kopen

Goedkoop treinticket Roscommon boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Er zijn ruime stoelen en wifi. Je kunt een grote koffer meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Terwijl je zit heb je een tof uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Roscommon-Centraal, in of nabij het centrum. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan check je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

How-to: treinticket kopen naar Roscommon (Ierland)

  1. Ticketshop kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Roscommon kan je binnen enkele minuten doen. Zo kan jij kiezen voor zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Ierland (IÉ). Treinritten in Ierland boek je het gemakkelijkst via www.gov.ie of via 0818366222.

  2. Treinstations en data selecteren

    Geef door vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Voorbeelden zijn Hilversum & Rhenen. De tool bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Denk ook vast na over de dag en het tijdstip van vertrek en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Kies het aantal personen

    Selecteer het aantal mensen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor 65-plussers kan je soms aanspraak maken op een forse seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De zoekfunctie bied nu de snelste treintrajecten en de prijzen. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, hoe vaak en waar je moet overstappen en de vervoerders. Dankzij deze boekingssites vind je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Roscommon. Voor sommige bestemmingen zal het systeem geen routes vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Meerdere vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfort kiezen

    In stap 5 kan je de nodige extra’s toevoegen. Neem bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, zitplekken naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinticket kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). De betaling doe je met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Roscommon reserveren?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Roscommon (Ierland)

Wanneer je naar buiten kijkt ervaar je alvast het natuurrijke Ierland. Dit land kent 4 miljoen inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Dublin. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Roscommon is mei en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 12,0 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (gemiddeld 21,0 graden) en de koudste periode is januari (zo’n 9,0 graden °C). De nationale feestdag is 17 maart Sint Patrick. Een heerlijke groene Ierse omgeving om vakantie te vieren. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, midweek. Neem een kijkje in het centrum van de stad met bijzondere monumenten en plaatselijke winkels. Vergeet ook zeker niet de Ierse delicatessen in de restaurants en cafés. In de omliggende regio kun je ook veel excursies doen. Verder is de regio ideaal voor wandel- en fietstochten maken, hardlopen, midgetgolfen en musea bezoeken.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke stadjes voor excursies en dagtrips.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor eindeloze wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Kilkenny Castle.
  • Ierse appartementen, bungalows, B&B’s, hotels, glampings, campings kan jij goed bereiken door middel van het OV (bus, tram, metro, taxi).
  • Optioneel een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations per spoor verbonden zijn. Jouw vakantie naar Roscommon per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je aanvullende informatie over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Vernet, Pouxeux & Itzehoe.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  3. Rotterdam Centraal: grote wachtruimtes en volop winkels.
  4. Den Haag Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  5. Schiphol Airport: snel doorreizen met de OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  7. Breda: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  8. Eindhoven Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  10. Nijmegen: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  12. Amersfoort Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  13. Haarlem: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  14. Zwolle: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  15. Delft: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.

Andere gunstige stations: Zaandam, Gouda, Hilversum, Dordrecht, Schiedam, Tilburg, Hengelo, Zaandam, Zutphen, Almere, Maastricht, Assen & Roosendaal, Ede / Wageningen, Venlo, Roermond, Enschede, Lelystad.

treinvakantie-roscommon-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Treintickets kopen naar Roscommon kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Het beste is om te zoeken naar gebruiksvriendelijke treinkaartje-vergelijkers die het actuele aanbod van alle erkende bedrijven op 1 plek verzamelen. Zo krijg je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Ierland (IÉ). Een leuk alternatief: het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming bespreken we onze top-10 boekingssites.

  1. Omio: keuze uit kaartjes van meer dan 1.000 vervoerders.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.irishrail.ie: tickets reserveren via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: reis altijd met focus op het milieu (duurzaam).
  9. TUI: de mooiste pakketreizen in Europa met de trein.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Roscommon

Het Ierse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Iarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ). Intercity tickets zijn te vinden op www.irishrail.ie of per telefoon via 0818366222. Het alternatief zijn (internationale) treinen zoals InterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT). Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Dublin Connolly, Dublin Heuston, Belfast Central. Cork, Galway. Internationale luchthavens zoals Cork (ORK), Dublin (DUB) hebben een goede bereikbaarheid. De reisafstand naar de hoofdstad Dublin is ongeveer 760 km (15 uur reistijd). Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 17 maart Sint Patrick. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Men spreekt hier Engels, Iers. Stopcontact type G dien je te gebruiken. De aansluitspanning is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De actuele tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). De telefooncode is +353. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan www.gov.ie. Het adres van de Nederlandse ambassade in Ierland is: 160 Merrion Road, Dublin 4. Op onze website kan je ook alles lezen over Reisbestemmingen.

LandIerland
Jaartemp.12,0 graden
Gesproken taalEngels, Iers
Betalen metEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijIarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ)
Landelijke ticketshopwww.irishrail.ie
Telefonisch reisadvies0818366222
Type treinenInterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT)
Drukst bezochtste stationsDublin Connolly, Dublin Heuston, Belfast Central. Cork, Galway
InterrailpasIerlandpas (vanaf €105)
Veel bekeken bezienswaardigheidKilkenny Castle

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Ierland

Doorzoek acties en deals en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Roscommon

Interrailen in Ierland

De pas vas Interrail is een bijzonder treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Ierland en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de normale treinen kan je vrij reizen als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: bij een aantal treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Aan de hand van de gratis Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen inkopen, (offline) treintijden inzien en reserveringen boeken. Het toffe van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Het Interrailen naar Roscommon is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal als je later nog wilt doorreizen naar andere plekken in Ierland of bezienswaardigheden als Kilkenny Castle. De Ierlandpas is er vanaf €105. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €185.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Met jouw Ierlandpas (verkrijgbaar vanaf €105) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Ierland.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Roscommon kopen

Treintickets bestellen naar station Roscommon centrum doen we vooral online. De kosten kunnen ontzettend uiteenlopen. In het gedeelte hieronder bieden wij gratis tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Blijf flexibel: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: sluit de hogesnelheidstreinen uit en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: raadpleeg de website van de Ierse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en senioren in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Roscommon?

Treintickets naar Roscommon in Ierland kan je kopen via NS International of de Iarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ). Het telefoonnummer is 0818366222. Voor sommige vertrekdagen of trajecten kan je geen directe treinroute vinden. Je kan dan gaan vergelijk via treinticketshops als Omio of Thetrainline. Deze handige sites vergelijken trajecten en onkosten van honderden treinmaatschappijen in heel Europa.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Roscommon?

Jouw vakantie kan beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder moeite beginnen vanaf stations zoals Duivendrecht, Hoevelaken en Velp. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Roscommon lopen vanaf Amsterdam-Centraal. Ook Arnhem, Apeldoorn, Breda, Amersfoort, Den Haag en Utrecht, Schiphol, Rotterdam, Hilversum, Hengelo zijn zogenaamde internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de Nightjet, Eurostar, ICE, internationale intercity, Thalys.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een puzzel maken, rondjes lopen of lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. De oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met jonge kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De exacte korting voor kinderen kan weer anders zijn per leeftijd en vervoerder. Raadpleeg www.gov.ie voor de juiste kindertarieven en spelregels.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Een nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is speciaal ingericht om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Er wordt veel comfort geboden en je beschikt over diverse voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapplek, verstelbare stoelen, een douche en toilet en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Een normale fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook bij de internationale trein naar Roscommon is jouw fiets vaak toegestaan. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar steeds vaker moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige treinen heb je een aparte wagon voor fietsen. De precieze regels voor het inladen van fietsen in treinen kunnen per traject of maatschappij wisselen. Controleer dit vooraf. Een opgevouwen vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je dus zo meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar Roscommon moet je even goed voorbereiden. Er gelden hiervoor unieke voorwaarden. Kleine honden die bij je op schoot passen of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf kan verplicht zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van IÉ (www.irishrail.ie).