logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Clondalkin vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Clondalkin? Deze natuurrijke Ierse vakantieomgeving is zeer goed te bereiken met de trein. Het reizen met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen files of drukte, een comfortabele stoel inclusief stopcontact en Wifi, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Ierland. Ook is een treinreis veel beter voor het milieu. Op deze website zoek jij praktische informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Clondalkin vanaf o.a. Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem. Ook bieden we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en nuttige informatie over treinreizigers.

  • Dankzij een treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Clondalkin (Ierland).
  • Reis vanaf stations zoals Zwolle, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Ierland gaan treinreizen vooral met de IÉ (www.irishrail.ie).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: InterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT).
  • Wil je meer van het land bekijken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Ierlandpas (prijzen vanaf €105).
treinkaartje-clondalkin-ierland-kopen

Goedkoop treinticket Clondalkin boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je hebt het gemak van prettige stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Tijdens de rit profiteer je van een prachtig uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Clondalkin-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Perfect voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. Hierna vertellen we in diverse stappen hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

How-to: treinticket kopen naar Clondalkin (Ierland)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Clondalkin doen de meeste mensen via internet. Je kunt gebruik maken van een boekingssite zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Ierland (IÉ). Treinritten in Ierland zijn te reserveren via www.gov.ie of via de telefoon 0818366222.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijvoorbeeld aan Abcoude en Soestdijk. De ticketshop kijkt wat de beste route is vanaf jouw lokale treinstation. Bepaal ook de datum van de heenreis en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reizigers doorgeven

    Selecteer het aantal mensen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids tot een jaar of 15 profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor bejaarden kan je soms gebruik maken van een exclusieve seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De boekingssite demonstreert nu de beste treintrajecten en de verwachte tarieven. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de verwachte reistijd, hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Dan reserveer je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Clondalkin. Voor sommige plekken is er geen route beschikbaar. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Meerdere boekingswebsites geven ook opties voor de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfort kiezen

    In deze laatste stap kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Reserveer bijvoorbeeld een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Een mooie plek bij het raam, zitplaatsen naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De kaartjes sturen ze per mail toe (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Clondalkin boeken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Clondalkin (Ierland)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je in aanraking met het schilderachtige Ierland. Dit land heeft 4 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Dublin. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Clondalkin is mei en september. De doorsnee jaartemperatuur is 12,0 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (zo’n 21,0 °C) en de koudste maand is januari (zo’n 9,0 graden celsius). Houd rekening met de nationale feestdag: 17 maart Sint Patrick. Het is een fantastische Ierse bestemming om per trein heen te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, weekendje weg. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn prachtige gebouwen en leuke winkeltjes. Ervaar ook de speciale Ierse specialiteiten in de restaurants en cafés. In de regio kan je leuke dorpjes bezoeken. Tevens is de regio ideaal voor wandelen, fietsen, paardrijden, een bootje huren en musea bezoeken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Authentieke stadjes voor excursies en dagtrips.
  • Een omgeving met veel natuur voor uitgebreide wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Ook vind je andere bezienswaardigheden in het land zoals: Loop Head.
  • Ierse hotels, campings, bungalows, vakantiehuisjes, B&B’s, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (tram, taxi, bus, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een treinreis is dat duizenden Europese stations per spoor verbonden zijn. Jullie vakantie naar Clondalkin per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst lees je een korte toelichting over de meest drukke stations. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Cazères, Ichenhausen en Luleå.

  1. Utrecht Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  3. Rotterdam Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  4. Den Haag Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  5. Schiphol Airport: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  6. Leiden Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  7. Breda: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): grote wachtruimtes en volop winkels.
  10. Nijmegen: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  11. Arnhem Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  12. Amersfoort Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  13. Haarlem: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  14. Zwolle: goed bereikbaar per fiets of auto.
  15. Delft: voldoende horeca in de nabije omgeving.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Gouda, Groningen, Dordrecht, Schiedam, Zaandam, Hilversum, Hengelo, Assen, Zaandam, Zutphen, Almere, Hoofddorp of Venlo, Lelystad, Roermond, Enschede, Roosendaal, Ede / Wageningen.

treinvakantie-clondalkin-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Clondalkin gaat het snelst via het internet. Tip: gebruik een van de innovatieve reserveringsplatformen die ticketprijzen van velerlei ondernemingen voor je voorschotelen. Op basis daarvan heb je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Ierland (IÉ). Een alternatief is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In het onderstaande stukje bespreken we onze top-10 zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: vanuit NL reizen naar duizenden Europese bestemmingen
  4. www.irishrail.ie: kaartjes reserveren via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Clondalkin

Het Ierse railnetwerk is eigendom van Iarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ). Intercity tickets zijn te koop op www.irishrail.ie of via het telefonische adviespunt: 0818366222. Het alternatief zijn (internationale) treinen als InterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT). Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Dublin Connolly, Dublin Heuston, Belfast Central. Cork, Galway. Belangrijke luchthavens zoals Cork (ORK), Dublin (DUB) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand naar hoofdstad Dublin is ongeveer 760 kilometer (15 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 17 maart Sint Patrick. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. De voertaal is Engels, Iers. Stopcontact type G moet je meenemen. De elektra-aansluiting is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). Het internationale netnummer is +353. Het noodnummer is 112. Meer weten? Bezoek dan de overheidswebsite www.gov.ie. Het adres van de Nederlandse ambassade in Ierland is: 160 Merrion Road, Dublin 4. Op deze treinreis-vergelijker vertellen we je ook meer over Fietsvakantie.

LandIerland
Jaartemp.12,0 graden °C
VoertaalEngels, Iers
BetaalmiddelEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijIarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ)
Landelijke ticketshopwww.irishrail.ie
Telefonisch reisadvies0818366222
(Inter)nationale treinenInterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT)
Drukst bezochtste stationsDublin Connolly, Dublin Heuston, Belfast Central. Cork, Galway
Interrail reizenIerlandpas (vanaf €105)
Veel bekeken bezienswaardigheidLoop Head

Check de meest bijzondere treinrondreizen in Ierland

Toon aantrekkelijke deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Clondalkin

Interrailen in Ierland

De Interrailpas is een treinpas waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Ierland en de rest van Europa. Bij de nationale treinen wordt je gewoon geaccepteerd op vertoon van jouw Interrail Pas (dit kan met de Interrail App). Goed opletten: voor sommige treintypes zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je heel snel reizen inkopen, actuele vertrektijden bekijken en stoelen reserveren. Het interessante van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Clondalkin is dus absoluut een optie die je moet afwegen. In het bijzonder als je ook uitstapjes wilt maken naar andere locaties in Ierland of bezienswaardigheden zoals Loop Head. Zo’n Ierlandpas zijn verkrijgbaar vanaf €105. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) bestel je vanaf €199.

  • Reizen via 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Met behulp van de Ierlandpas (beschikbaar vanaf €105) reis je onbeperkt door Ierland.
  • Middels de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Clondalkin kopen

Treintickets bestellen naar station Clondalkin centrum doen we steeds meer online. De tarieven kunnen elk moment veranderen. In het volgende stukje delen we de beste tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Wees flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Ierse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale lage tarieven voor kinderen en 65-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Clondalkin?

Treintickets naar Clondalkin in Ierland reserveer je via NSInternational of de Iarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0818366222. Mogelijk is er niet een directe verbinding. Informeer dan bij boekingssites zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze zoekmachines verschaffen inzicht in reistijden en prijzen van alle populaire treinmaatschappijen door heel Europa.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Clondalkin?

Jouw stedentrip kan in principe beginnen bij het lokale NS-station. Je kunt simpelweg vertrekken op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Chevremont, Goes of Utrecht Lunetten. Flink wat treinverbindingen naar Clondalkin lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. Maar let op, ook Breda, Almelo, Den Haag, Amersfoort, Arnhem en Hilversum, Utrecht, Rotterdam, Schiphol, Hengelo zijn internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, ICE, Thalys, Eurostar, internationale intercity.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Een kind kan tijdens de reis samen spelletjes doen, naar buiten kijken of muziek luisteren. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Wat oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met jonge kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De uiteindelijke korting voor kinderen varieert per leeftijd en vervoerder. Zie www.gov.ie voor de huidige kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is ideaal om op luxe manier ’s nachts te reizen. De kwaliteit van de service is hoog en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Voorbeelden zijn: bedden, speciale stoelen om in te slapen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een restauratierijtuig. Op langere trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is milieuvriendelijk en erg praktisch. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Clondalkin mag een fiets meestal mee. De fiets kan soms gratis mee, maar doorgaans is een apart fietskaartje nodig. In sommige omstandigheden moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regels voor het inladen van fietsen in treinen verschillen per vervoerder en trein. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een speciale vouwfiets geldt meestal als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het inchecken met een hond in de trein naar Clondalkin is in de meeste gevallen mogelijk. Houd rekening met de extra voorwaarden. Kleine honden die je op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor grote huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. Houd je hond goed aangelijnd en soms is een muilkorf verplicht. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Lees vooraf de regels op de website van IÉ (www.irishrail.ie).