logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Birdhill vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Birdhill? Deze geweldige Ierse plek bezoek je eenvoudig per trein. Het reizen met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een comfortabele stoel waar je lekker kunt zitten, je ziet de meest schitterende landschappen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Ierland. Daarnaast is een reis per trein een stuk groener. Op dit platform tref je praktische info over het reserveren van treinkaartjes naar Birdhill vanaf onder andere Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Arnhem. Tevens delen we extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en nuttige wetenswaardigheden over treinreizigers.

  • Met deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Birdhill (Ierland).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Amersfoort, Zwolle, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Treinstation Groningen, of jouw eigen lokale station.
  • In Ierland krijg je te maken met de IÉ (www.irishrail.ie).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: InterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT).
  • Wil je meer van het land bekijken? Dan kan je Interrailen met de Ierlandpas (kosten +/- €105).
treinkaartje-birdhill-ierland-kopen

Goedkoop treinticket Birdhill boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt de beschikking over stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Vanuit de trein kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier de geweldige omgeving. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Birdhill-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming ontdek je middels 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Birdhill (Ierland)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Birdhill doe je meestal via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een handige Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook boeken via NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Ierland (IÉ). Treinritten in Ierland kun jij boeken middels www.gov.ie of via de telefoon 0818366222.

  2. Kies stad/station en datum

    Geef aan vanaf waar jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij jouw lokale station. Bijvoorbeeld Eindhoven Centraal & Rijswijk. Het systeem analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw woonplaats. Vergeet niet de datum van de heenreis en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Kies de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor baby’s en kids bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er dikwijls de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Ben jij in het bezit van een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    De website bied nu de geschikte treintrajecten en de kosten. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de voorgestelde tijden, het aantal uur dat de reis duurt de stations waarop je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Zodoende krijg je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Birdhill. In sommige gevallen kan er geen route gevonden worden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Meerdere vergelijkingswebsites hebben ook info over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Als laatste kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Kies bijvoorbeeld een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een eigen compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De treinkaartjes zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Birdhill bekijken?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Birdhill (Ierland)

Zodra je onderweg bent kom je in aanraking met het inspirerende Ierland. Dit land kent 4 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Dublin. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Birdhill is mei en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 12,0 °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (zo’n 21,0 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (zo’n 9,0 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 17 maart Sint Patrick. Het is een verrassende Ierse stad om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie. Bekijk de historische binnenstad met fraaie kerken en gebouwen en winkels. Vergeet ook zeker niet de Ierse delicatessen op een van de terrassen. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Het hele jaar door kan je hier geweldig mooi hiken, fietsen, tennissen, mountainbiken en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes die veel te bieden hebben.
  • Een natuurlijke omgeving voor mooie wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: De tuinen van Garnish Island.
  • Ierse campings, glampings, bungalows, hotels, B&B’s, appartementen zijn goed te bereiken met het OV (metro, taxi, bus, tram).
  • Informeer ook naar een onbezorgde verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het mooie van een treinrondreis is dat talloze Europese steden verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jouw vakantie naar Birdhill per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de lijst hieronder behandelen we aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Esens, Uffing am Staffelsee & L’Escarène.

  1. Utrecht Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  2. Amsterdam Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  3. Rotterdam Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  4. Den Haag Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: ruim aanbod met OV-fietsen.
  6. Leiden Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  7. Breda: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  8. Eindhoven Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  10. Nijmegen: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  11. Arnhem Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  12. Amersfoort Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  13. Haarlem: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  14. Zwolle: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  15. Delft: elk uur veel aankomsten en vertrekken.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Tilburg, Dordrecht, Groningen, Schiedam, Hilversum, Zaandam, Almere, Hoofddorp, Maastricht, Zaandam, Zutphen, Hengelo of Alkmaar, Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond, Enschede, Lelystad.

treinvakantie-birdhill-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Birdhill doe je het handigst online. Je kunt kiezen voor een van de handige zoek- en boekingsplatformen die het actuele aanbod van betrouwbare maatschappijen naast elkaar zetten. Daarmee ontvang je alle reisopties op 1 plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Ierland (IÉ). Een leuk alternatief: het kopen van een treinpas zoals Interrail. In deze lijst behandelen we de beste boekingssites.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.irishrail.ie: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: doorzoek het complete aanbod losse tickets, vakanties en autotreinen.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: handige website met snelle zoekfunctie en bestelmodule.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: supersnel van A naar B met trein pakketreizen.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Wat je moet weten over treinreizen naar Birdhill

Het Ierse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Iarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ). Intercity tickets zijn te koop op www.irishrail.ie of per telefoon op 0818366222. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen als InterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT). De grootste treinstations in het land zijn Dublin Connolly, Dublin Heuston, Belfast Central. Cork, Galway. Populaire luchthavens zoals Cork (ORK), Dublin (DUB) zijn prima te bereiken met het OV. De afstand naar de hoofdstad Dublin is (per rails) zo’n 760 kilometer (15 uur reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 17 maart Sint Patrick. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Men spreekt hier Engels, Iers. Stopcontact type G kan je voor je aparaten gebruiken. De voltage is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De internationale tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). Telefoonnummers beginnen hier met +353. Het landelijke noodnummer hier is 112. Meer weten? Surf dan naar www.gov.ie. Het adres van de Nederlandse ambassade in Ierland is: 160 Merrion Road, Dublin 4. Via dit portaal check je ook meer info over Aanbiedingen.

LandIerland
Jaartemperatuur12,0 graden
TalenEngels, Iers
BetaalmiddelEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijIarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ)
Landelijke ticketshopwww.irishrail.ie
Telefonisch tickets kopen0818366222
(Inter)nationale treinenInterCity, Commuter(COM), Dublin Area Rapid Transport(DART), Enterprise(ENT)
Nationale stationsDublin Connolly, Dublin Heuston, Belfast Central. Cork, Galway
Interrail reizenIerlandpas (vanaf €105)
Bekende bezienswaardigheidDe tuinen van Garnish Island

Laat je verrassen door de meest bijzondere treinrondreizen in Ierland

Zoek beste deals en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Birdhill

Interrailen in Ierland

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Ierland en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de reguliere treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (geprint of per App). Disclaimer: bij sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Dankzij de speciale Interrail App kan je overal en altijd reizen boeken, offline treintijden opzoeken en plekken reserveren. Het toffe van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Birdhill is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je later nog wilt doorreizen naar andere gebieden in Ierland of bezienswaardigheden zoals De tuinen van Garnish Island. Een Ierlandpas worden aangeboden vanaf €105. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Met behulp van de Ierlandpas (verkrijgbaar vanaf €105) kun je onbeperkt reizen door Ierland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een reservering een must.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Birdhill kopen

Treintickets bestellen naar station Birdhill centrum kan je op diverse manieren doen. De prijzen zijn per trein, traject en dag weer anders. In de volgende opsomming verstrekken we praktische tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Blijf flexibel: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies geen hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Ierse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: speciale lage tarieven voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Birdhill?

Treintickets naar Birdhill in Ierland zijn te vinden via NS International of de Iarnród Éireann (Irish Rail) (IÉ). Er is ook een telefonische desk via 0818366222. In sommige gevallen is geen directe verbinding mogelijk. Gebruik in dat geval zoek- en boekingsplatforms als Omio.com of Thetrainline.com. Zij verzamelen trajecten en onkosten van erkende trein- en busvervoerders door heel Europa.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Birdhill?

Jouw vakantie kan gestart worden vanaf jouw eigen NS-station. Je kunt zonder moeite inchecken vanaf stations zoals Bunde, Hoorn of Voorhout. De meeste treinverbindingen naar Birdhill beginnen vanaf het station van Amsterdam. En uiteraard ook Arnhem, Almelo, Amersfoort, Breda, Den Haag en Hengelo, Hilversum, Schiphol, Utrecht, Rotterdam zijn erkende internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. ICE, TGV, Eurostar, internationale intercity, Nightjet.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. Kids kunnen tijdens de reis een spel spelen, naar het toilet of filmpjes kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Wat oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met jonge kinderen per spoor te reizen. De hoogte van de korting voor kinderen kan wisselen per leeftijd en vervoerder. Raadpleeg www.gov.ie voor de geldende kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is ideaal om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Als reiziger geniet je van veel comfort en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen ligplek, couchette (slaapbank), badkamers en een ontbijt aan boord. Op sommige internationale trajecten heb je ook een autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een normale fiets meenemen is klimaatbewust en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook bij de internationale trein naar Birdhill is de fiets meestal gewoon welkom. De fiets kan soms gratis mee, maar meestal is een aanvullend fietsticket nodig. Op sommige trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De wetgevingen voor het meenemen van de fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een unieke en kleine vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Birdhill kan vaak zonder problemen. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Kleine hondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor de grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Alle regels lees je op de website van IÉ (www.irishrail.ie).