logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Agrinio vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Agrinio? Deze natuurrijke Griekse vakantieregio heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Kiezen voor een treinreis heeft veel voordelen. Geen last van files, je kan gebruik maken van een fijne stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt lekker uitgerust aan in Griekenland. Bovendien is een treinvakantie een milieuvriendelijke keuze. Via treinvakantievergelijken.nl vind jij belangrijke informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Agrinio vanaf bijv. Rotterdam Centraal, Arnhem, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal. Eveneens verstrekken we een handig stappenplan, treinschema’s en handige wetenswaardigheden over het reizen per spoor.

  • Dankzij de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Agrinio (Griekenland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Den Haag HS, of jouw eigen lokale station.
  • In Griekenland gaan treinreizen vooral met de OSE (www.hellenictrain.gr).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: InterCit, Sneltram, De Pelion trein, De tandradspoorweg (Rack Railway).
  • Wil je er een rondreis van maken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Griekenlandpas (kosten +/- €155).
treinkaartje-agrinio-griekenland-kopen

Goedkoop treinticket Agrinio boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Je kunt een grote koffer meenemen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Al reizende geniet je van een bijzonder uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Agrinio-Centraal, en vindt daar ook bussen. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder onderzoek je middels 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Uitleg treinticket kopen naar Agrinio (Griekenland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Agrinio kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een digitaal platform zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Griekenland (OSE). Treinritten in Griekenland kan men reserveren middels www.mfa.gr of via de telefoon 021301211010.

  2. Kies bestemming station en datum

    Geef door vanaf waar je wilt instappen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Denk aan s-Hertogenbosch Oost of Weert. De boekingssite analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw adres. Kies ook de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Aantal passagiers kiezen

    Selecteer de grootte van de groep en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen tot 14 jaar kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Voor oudere reizigers kan je soms aanspraak maken op een prettige seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vergeet deze niet toe te voegen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De zoekmodule toont nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte prijzen. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt het aantal overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dan bekijk je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Agrinio. Een enkele keer zijn er geen directe routes te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verscheide boekingsplatformen bieden ook mogelijkheden met de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In de laatste stap kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Je kunt kijken naar een upgrade naar een 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplaatsen naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinticket worden per mail verzonden (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Betalen kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Agrinio boeken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Agrinio (Griekenland)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met het schilderachtige Griekenland. Het land heeft +/- 10,6 miljoen inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Athene. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Agrinio is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 21,1 graden (mediterraan klimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 28,2 graden celsius) en de meest frisse periode is januari (gemiddeld 16,1 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 25 maart Onafhankelijkheidsdag, 28 oktober Nationale Feestdag. Het is een goed bereikbare Griekse omgeving om een paar dagen te verblijven. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, zomervakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met bijzondere monumenten en winkels. Proef ook de typische Griekse gerechten in een van de vele restaurants. In de omgeving kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi hiken, fietsen, skeeleren, klimmen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Mooie dorpjes en plekjes in deze streek bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor prachtige wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Ook vind je bekende bezienswaardigheden zoals: Amfitheater van Epidaurus.
  • Griekse vakantiehuisjes, bungalows, campings, appartementen, glampings, hotels zijn prima te bereiken per OV (metro, tram, bus, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations per spoor verbonden zijn. Jouw vakantie naar Agrinio per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bespreken we aanvullende informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Millas, Chabris en Deutzen.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  2. Amsterdam Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  3. Rotterdam Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  6. Leiden Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  7. Breda: genoeg parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  10. Nijmegen: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  11. Arnhem Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  12. Amersfoort Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  13. Haarlem: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  14. Zwolle: een van de grotere hubs in Nederland.
  15. Delft: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.

Andere populaire stations: Tilburg, Zaandam, Hilversum, Dordrecht, Groningen, Gouda, Assen, Maastricht, Hoofddorp, Zaandam, Zutphen, Hengelo & Venlo, Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond, Lelystad, Enschede.

treinvakantie-agrinio-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Treintickets kopen naar Agrinio kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een van de praktische vakantievergelijkers die ticketprijzen van veel Europese trein- bus- en veerdiensten op 1 plek verzamelen. Op die manier ontvang je alle reisopties op 1 plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Griekenland (OSE). Een leuk alternatief: een Interrail pas kopen. Onderstaand bekijk je de meest handige zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: al je reisopties (bus, trein en vluchten) op één plek.
  2. Thetrainline: voordelig en simpel de goedkoopste treintickets vinden.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.hellenictrain.gr: eenvoudig kaartjes kopen via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: eenvoudig reizen voor 33 landen in de wereld.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: boek online snel en voordelig een pakketreis.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: een groot hotel-overzicht met overnachtingsmogelijkheden naast stations.

Belangrijke info over treinreizen naar Agrinio

Het Griekse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van De Organismos Sidirodromon Ellados (OSE). Intercity tickets kan je zoeken op www.hellenictrain.gr of door contact op te nemen via 021301211010. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen zoals InterCit, Sneltram, De Pelion trein, De tandradspoorweg (Rack Railway). Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Athene, Thessaloniki, Patras, Larissa. Belangrijke luchthavens zoals Athene (ATH), Thessaloniki (SKG) en Heraklion (HER) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand naar de hoofdstad Athene is om en nabij de 2170 km (45 uur reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). De nationale feestdag is 25 maart Onafhankelijkheidsdag, 28 oktober Nationale Feestdag. De belangrijkste religie is grieks orthodox (98%). De voertaal is Grieks. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De elektra-aansluiting is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+03 (1 uur later). Het telefoonnummer begint hier met +30. Het landelijke noodnummer hier is 151. Wil je iets anders weten? Surf dan naar www.mfa.gr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Griekenland is: Leof. Vasileos Konstantinou 5, Athina 106 74. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook terecht voor info over Groepsreizen.

LandGriekenland
Temperatuur (gemiddeld)21,1 graden celsius
VoertaalGrieks
BetalingenEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijDe Organismos Sidirodromon Ellados (OSE)
Ticket webwinkelwww.hellenictrain.gr
Telefonisch kaartjes kopen021301211010
(Inter)nationale treinenInterCit, Sneltram, De Pelion trein, De tandradspoorweg (Rack Railway)
Belangrijke aansluitende stationsAthene, Thessaloniki, Patras, Larissa
InterrailenGriekenlandpas (vanaf €155)
Veel bezochte bezienswaardigheidAmfitheater van Epidaurus

Check volledig verzorgde treinrondreizen in Griekenland

Vind aanbiedingen en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Agrinio

Interrailen in Griekenland

Het interrail pas systeem is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Griekenland en praktische alle andere EU landen. Bij de normale treinen kan je onbeperkt reizen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (via App op je telefoon). Let goed op: bij afwijkende treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met de speciale Interrail App kan je op elk moment reizen inkopen, actuele treintijden inzien en stoelen reserveren. Het gave van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Agrinio is dus een hele praktische oplossing. Juist als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Griekenland of bezienswaardigheden zoals Amfitheater van Epidaurus. De Griekenlandpas is er vanaf €155. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) is er vanaf €189.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Je kunt last-minute vertrekken van elk station.
  • Met de Griekenlandpas (vanaf €155) heb je maar 1 ticket nodig in Griekenland.
  • Met de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Agrinio kopen

Treintickets bestellen naar station Agrinio centrum doen we steeds meer online. De prijzen zijn zeer wisselend. In het bijgaande gedeelte delen specialisten praktische tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Stel niet te hoge eisen: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Kies een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: zoek informatie op de website van de Griekse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra ticketkorting voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Agrinio?

Treintickets naar Agrinio in Griekenland bestel je via NSInternational.com of de De Organismos Sidirodromon Ellados (OSE). Per telefoon is dat mogelijk via 021301211010. In sommige gevallen is er niet een directe verbinding. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze platforms delen gegevens over vertrek opties en ticketprijzen van tienduizenden vervoerders in tientallen landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Agrinio?

Jouw vakantie met de trein begint al bij jouw eigen NS-station. Je kunt gewoon starten met de vakantie op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Diemen Zuid, Groningen Europapark of Utrecht Vaartsche Rijn. Flink wat treinverbindingen naar Agrinio beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar let op, ook Breda, Arnhem, Den Haag, Amersfoort, Almelo en Hilversum, Utrecht, Schiphol, Hengelo, Deventer zijn erkende internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Eurostar, TGV, Thalys, Nightjet, ICE.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een handig vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen kletsen, door de wagon lopen of muziek luisteren. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. De tieners vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met kleine kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De precieze korting voor kinderen kan variëren per touroperator. Bekijk www.mfa.gr voor de beschikbare kindertarieven en spelregels.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. In de avond instappen en ’s ochtends aankomen op bestemming. De slaaptrein is ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een bordrestaurant. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Een fietsvakantie is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. In de internationale trein naar Agrinio kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar in de meeste gevallen is een apart fietsticket noodzakelijk. Voor internationale trajecten kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor reizen met een fiets zijn per touroperator weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een vouwfiets (ingeklapt) ziet de vervoerder als handbagage en kan meestal gratis mee. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Agrinio is meestal gewoon mogelijk. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Kleine honden die je eenvoudig mee kan nemen of die je in een draagtas kunt houden neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere huisdieren is een speciaal vervoerbewijs nodig. De hond moet je altijd aan de lijn houden en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van OSE (www.hellenictrain.gr).