logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Naantali vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Naantali? Deze veelzijdige Finse vakantiebestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Op reis gaan per trein wordt steeds populairder. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, kan zitten op een lekkere stoel waar je ook je benen kunt strekken, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Finland. Daarbij is een treinreis zeer klimaatbewust. Op deze pagina bekijk jij aanvullende suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Naantali vanaf o.a. Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Leiden Centraal. Tevens bieden we een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en aanvullende info over deze vakantiebestemming.

  • Met een treinverbinding reis je op een prettige manier naar Naantali (Finland).
  • Populaire vertrekpunten zijn ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, Zwolle, of jouw eigen lokale station.
  • In Finland wordt er op het spoor gereden met de VR (www.vr.fi).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Exprestrein, InterCity, Pendolino, Santa Claus Express.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Finlandpas (kosten +/- €105).
treinkaartje-naantali-finland-kopen

Goedkoop treinticket Naantali boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je geniet van luxe stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt veel bagage meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Onderweg raak je verwonderd door de geweldige omgeving. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Naantali-Centraal, en kunt direct overstappen. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder lees je in enkele stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Online treinticket kopen naar Naantali (Finland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Naantali kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Zo kun je kiezen voor een boekingsplatform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Finland (VR). Treinritten in Finland zijn te reserveren via www.valtioneuvosto.fi of door te bellen naar 03581003232.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bedenk vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Het Centraal Station van Amsterdam. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een NS-station in de regio. Voorbeelden zijn Eindhoven Centraal of Wolfheze. De tool analyseert dan supersnel de beste route vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de actuele vertrektijden en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal mensen en voer ook de leeftijden in. Voor baby’s en kids bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor bejaarden is er dikwijls een prettige seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe voor actuele tarieven.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De website vertoon nu de geschikte treintrajecten en de kosten. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de vertrek momenten, de verwachte reistijd, de plekken van overstappen en de vervoerders. Wanneer je het zo aanpakt krijg je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Naantali. Af en toe is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verscheide vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    In deze laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Overweeg bijvoorbeeld een 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Zitplaatsreservering is ook een optie. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek bij elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De kaartjes zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Betalen kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Naantali bekijken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Naantali (Finland)

Als je uit het raam kijkt ervaar je alvast de omgeving van Finland. Het land heeft plusminus 5,3 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Helsinki. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Naantali is maart en augustus. De jaartemp. ligt gemiddeld op 6,2 graden (landklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 26,7 graden celsius) en de koudste periode is januari (+/- 0,0 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 6 december Onafhankelijkheidsdag. Een heerlijke groene Finse plek om met de trein naartoe te gaan. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, meivakantie, weekendje weg, zomervakantie, midweek, herfstvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met fraaie kerken en gebouwen en toffe winkeltjes. Ervaar ook de speciale Finse delicatessen bij een van de eetgelegenheden. In de buurt zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Tevens kan je hier geweldig mooi fietsen, hiken, kanoën, golfen en musea bezoeken.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een omgeving met veel natuur voor lange wandeltochten en veelzijdige fietstochten.
  • Ook vind je andere bezienswaardigheden in het land zoals: Het nationale park Iso Syöte.
  • Finse B&B’s, campings, appartementen, hotels, glampings, vakantiehuisjes zijn uitstekend bereikbaar met het OV (taxi, metro, bus, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een compleet verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het praktische van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations met elkaar verbonden zijn per rails. Een vakantie naar Naantali per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Onderstaand lees je meer informatie over de meest gekozen stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Thionville, Chignolo Po & Pléchâtel.

  1. Utrecht Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  2. Amsterdam Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  5. Schiphol Airport: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  6. Leiden Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  7. Breda: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  8. Eindhoven Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  10. Nijmegen: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  11. Arnhem Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  12. Amersfoort Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  13. Haarlem: verbonden met andere grote intercity-stations.
  14. Zwolle: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  15. Delft: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Groningen, Hilversum, Dordrecht, Gouda, Tilburg, Zaandam, Zaandam, Almere, Hoofddorp, Zutphen, Hengelo, Maastricht en Lelystad, Roermond, Venlo, Roosendaal, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-naantali-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Naantali gebeurt hoofdzakelijk via internet. Bezoek bijvoorbeeld servicegerichte zoek- en boekingsplatformen die de kaartjes van meerdere trein- bus- en veerdiensten kunnen analyseren. Zo krijg je alle reisopties op 1 plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Finland (VR). Een hele interessante andere optie is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). Onderstaand vind je de meest bekende ticketshops.

  1. Omio: altijd de beste prijs voor jouw treinreis in Europa.
  2. Thetrainline: handige website die de goedkoopste treinreis uitrekent.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.vr.fi: routes plannen en kaartjes kopen via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinrondreizen op maat afgestemd.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: een handige en snelle Europese routeplanner.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: deze touroperator verkoopt al jaren de meest inspirerende vakanties.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Handige informatie over treinreizen naar Naantali

Het Finse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door VR-Yhtymä (VR). Intercity tickets zijn vindbaar op www.vr.fi of telefonisch via 03581003232. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Exprestrein, InterCity, Pendolino, Santa Claus Express. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Helsinki, Rovaniemi, Tampere, Kokkola. Veel gekozen luchthavens zoals Helsinki (HEL) en Rovaniemie (RVN) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De reisafstand tot de hoofdstad Helsinki is (via het spoor) ongeveer 1500 kilometer (32 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 6 december Onafhankelijkheidsdag. De regio is erg religieus van aard: evangelisch, russisch orthodox. De meest gesproken taal is Fins, Zweedse. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De stroomsterkte is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+03 (1 uur later). Om te bellen draai je eerst +358. Het noodnummer is 112. Wil je iets anders weten? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.valtioneuvosto.fi. Het adres van de Nederlandse ambassade in Finland is: Erottajankatu 19B, 00130, Helsinki. Via deze website vertellen we je ook meer over Treinreis met kinderen.

LandFinland
Jaartemp.6,2 graden celsius °C
VoertaalFins, Zweedse
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijVR-Yhtymä (VR)
Ticket webshopswww.vr.fi
Telefonisch verkooppunt03581003232
Type treinenExprestrein, InterCity, Pendolino, Santa Claus Express
Drukst bezochtste stationsHelsinki, Rovaniemi, Tampere, Kokkola
Interrail reizenFinlandpas (vanaf €105)
Populaire bezienswaardigheidHet nationale park Iso Syöte

Laat je verrassen door de gaafste treinrondreizen in Finland

Zoek aanbiedingen en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Naantali

Interrailen in Finland

De pas vas Interrail is een exclusief treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Finland en andere Europese landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je onbeperkt reizen op vertoon van jouw Interrail Pas (geprint of per App). Niet vergeten: voor sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Dankzij de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je heel snel reizen inplannen, (offline) treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het interessante van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Naantali is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je ook interesse hebt in een andere streek in Finland of bezienswaardigheden als Het nationale park Iso Syöte. Een Finlandpas is er vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) reserveer je vanaf €189.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Aan de hand van de Finlandpas (te koop vanaf €105) mag je onbeperkt reizen met de trein door Finland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is ook een reservering nodig.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Naantali kopen

Treintickets bestellen naar station Naantali centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen flink variëren. In het onderstaande stukje delen reisexperts praktische tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Stel niet te hoge eisen: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk de website van de Finse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 50 plus voordeel: extra lage prijzen voor kids en 50-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Naantali?

Treintickets naar Naantali in Finland zijn te reserveren via NSInternational.com of de VR-Yhtymä (VR). Er is ook een telefonische desk via 03581003232. Soms kan je geen directe treinroute vinden. Bezoek dan betrouwbare reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio.com of Thetrainline.com. Deze handige sites verzamelen vertrek opties en tarieven van veel verschillende bus- en treinmaatschappijen in tientallen landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Naantali?

Jouw vakantie begint al bij het lokale NS-station. Je kunt simpelweg je reis beginnen op vrijwel elk station zoals Bodegraven, Maarssen en Spaubeek. Veel van de treinverbindingen naar Naantali starten vanaf het station van Amsterdam. En uiteraard ook Amersfoort, Breda, Den Haag, Almelo, Apeldoorn en Hilversum, Schiphol, Utrecht, Hengelo, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de ICE, internationale intercity, Eurostar, TGV, Nightjet.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een fantastische manier voor jongere kinderen. Kids kunnen tijdens de reis kleuren, door de wagon lopen of een stripboek lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met jonge kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De precieze korting voor kinderen kan weer anders zijn per treinoperator. Zie www.valtioneuvosto.fi voor de hedendaagse kindertarieven en regels.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau met uitstekende voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bed, een comfortabele ligstoel, badkamers en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een fietsvakantie is milieuvriendelijk en geeft veel vrijheid. Je bent ontzettend flexibel. Ook als je reist met de internationale trein naar Naantali kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de regel moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige treinen heb je een aparte wagon voor fietsen. De precieze regels voor het meebrengen van een fiets verschillen per vervoerder en trein. Lees dit vooraf goed door. Een ingevouwen fiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Naantali moet je even goed voorbereiden. Er gelden hiervoor unieke voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot van de reiziger passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor de echt grote honden is een apart ticket noodzakelijk. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van VR (www.vr.fi).