logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Kauhajoki vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Kauhajoki? Deze populaire Finse vakantiebestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Kiezen voor een treinreis wint de laatste jaren aan populariteit. Je vermijdt de files, ontspannen in een fijne stoel waar je ook je benen kunt strekken, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je komt lekker uitgerust aan in Finland. Eveneens is een reis per trein een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Met behulp van onze experts vind jij praktische details over het reserveren van treinkaartjes naar Kauhajoki vanaf bijvoorbeeld Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal. Ook delen we een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en praktische info over je reisbestemming.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je ongestoord naar Kauhajoki (Finland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Finland wordt er op het spoor gereden met de VR (www.vr.fi).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: Exprestrein, InterCity, Pendolino, Santa Claus Express.
  • Wil je niets missen van het land? Kies dan voor Interrailen met de Finlandpas (tarieven gemiddeld €105).
treinkaartje-kauhajoki-finland-kopen

Goedkoop treinticket Kauhajoki boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt hier heerlijke comfortabele stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Tijdens de rit raak je verwonderd door de mooie natuur en steden. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Kauhajoki-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder check je in 5 stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Hulp bij een treinticket kopen naar Kauhajoki (Finland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Kauhajoki is moeiteloos te realiseren. Zo kan jij kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Finland (VR). Treinritten in Finland zijn te reserveren via www.valtioneuvosto.fi of telefonisch via 03581003232.

  2. Kies stad/station en datum

    Geef aan vanaf welke plek je wilt instappen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een kleiner station in de buurt. Zoals Duiven & Nijverdal. De zoekfunctie analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw adres. Maak ook een beslissing over de datum en tijd van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Denk na over het aantal personen en kies per passagier de leeftijd. Voor de allerkleinste kinderen is er meestal een kinderkorting. Ook voor senioren kan je soms aanspraak maken op een exclusieve seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vul ze direct in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De zoekfunctie bied nu de mogelijke treintrajecten en de prijzen. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de vertrektijd, de totale duur, hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Wanneer je het zo aanpakt check je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Kauhajoki. Een enkele keer is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Verschillende boekingsplatformen geven ook opties voor reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Hier kun je extra services toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Jouw toegangsbewijs kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). Betalen kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Kauhajoki bekijken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Kauhajoki (Finland)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ervaar je alvast de omgeving van Finland. Dit land heeft 5,3 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad van dit land is Helsinki. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Kauhajoki is maart en augustus. De doorsnee jaartemperatuur is 6,2 °C (landklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (plus minus 26,7 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (plus minus 0,0 °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 6 december Onafhankelijkheidsdag. Het is een fantastische Finse plek om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, weekendje weg, meivakantie, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met zijn prachtige gebouwen en gezellige winkels. Vergeet ook zeker niet de Finse gerechten op een van de terrassen. In de nabije omgeving kun je veel dingen ondernemen. Ook kan je hier geweldig mooi fietsen, wandelen, kanoën, zwemmen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor korte en lange wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Ook vind je andere bezienswaardigheden zoals: Het Hatanpää Arboretum.
  • Finse vakantiehuisjes, hotels, glampings, B&B’s, campings, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (deelfiets, tram, metro, bus).
  • Mogelijk een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een vakantie per spoor is dat alle bestemmingen te bereiken zijn per rails. Je vakantie naar Kauhajoki per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder vind je aanvullende informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Chars, Faenza & Gonfaron.

  1. Utrecht Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  3. Rotterdam Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  4. Den Haag Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  5. Schiphol Airport: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  6. Leiden Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  7. Breda: ruim aanbod met OV-fietsen.
  8. Eindhoven Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk een OV-fiets huren.
  10. Nijmegen: veilige en toegankelijke perrons.
  11. Arnhem Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  12. Amersfoort Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  13. Haarlem: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  14. Zwolle: verbonden met veel stations.
  15. Delft: grote wachtruimtes en volop winkels.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Dordrecht, Hilversum, Zaandam, Groningen, Tilburg, Gouda, Maastricht, Assen, Hoofddorp, Hengelo, Zaandam, Almere & Venlo, Alkmaar, Ede / Wageningen, Lelystad, Roosendaal, Enschede.

treinvakantie-kauhajoki-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Kauhajoki gaat het gemakkelijkst online. Je kunt kiezen voor een van de actuele vakantievergelijkers die prijzen en tijden van alle bekende maatschappijen naast elkaar zetten. Zo bekijk je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Finland (VR). Een andere manier is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder bekijk je onze top-10 treinticketshops.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: goedkope treinkaartjes van alle bekende vervoerders in EU.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.vr.fi: officiële boekingssite van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod, eenvoudig zoeken en betalen met iDeal.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: eenvoudig hotels naast of vlakbij het station boeken.

Handige informatie over treinreizen naar Kauhajoki

Het Finse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door VR-Yhtymä (VR). Intercity tickets zijn te koop op www.vr.fi of via 03581003232. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals Exprestrein, InterCity, Pendolino, Santa Claus Express. Belangrijke knooppunten in het land zijn Helsinki, Rovaniemi, Tampere, Kokkola. Nationale luchthavens zoals Helsinki (HEL) en Rovaniemie (RVN) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Helsinki is om en nabij de 1500 km (32 uur reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 6 december Onafhankelijkheidsdag. Respecteer de religies in het land. Dit is evangelisch, russisch orthodox. Men spreekt hier Fins, Zweedse. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De elektra-aansluiting is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+03 (1 uur later). Het internationale netnummer is +358. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Wil je iets anders weten? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.valtioneuvosto.fi. Het adres van de Nederlandse ambassade in Finland is: Erottajankatu 19B, 00130, Helsinki. Via dit portaal kan je ook verder lezen over Treinreis met hond.

LandFinland
Jaartemp.6,2 graden celsius °C
TaalFins, Zweedse
Nationale muntEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijVR-Yhtymä (VR)
Ticketshopwww.vr.fi
Telefonische hulp03581003232
TreintypesExprestrein, InterCity, Pendolino, Santa Claus Express
Grote omliggende stationsHelsinki, Rovaniemi, Tampere, Kokkola
InterrailenFinlandpas (vanaf €105)
Populaire bezienswaardigheidHet Hatanpää Arboretum

Laat je verrassen door de meest bijzondere treinrondreizen in Finland

Vind beste deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Kauhajoki

Interrailen in Finland

De pas vas Interrail is een exclusief treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Finland en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij het merendeel van de treinen kan je vrij reizen op vertoon van jouw Interrail Pas op je telefoon. Let goed op: bij bijzondere treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je op elk moment reizen vastzetten, (offline) treintijden inzien en een zitplaats boeken. Het interessante van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Kauhajoki is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Finland of bezienswaardigheden zoals Het Hatanpää Arboretum. Zo’n Finlandpas zijn verkrijgbaar vanaf €105. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Aan de hand van de Finlandpas (te betellen vanaf €105) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Finland.
  • Middels de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een reservering een must.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Kauhajoki kopen

Treintickets bestellen naar station Kauhajoki centrum doen we steeds meer online. De tarieven kunnen flink variëren. In het volgende stukje deelt onze expert 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Wees flexibel: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Accepteer een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: check kortingsacties op de website van de Finse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale kortingsacties voor kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Kauhajoki?

Treintickets naar Kauhajoki in Finland zijn verkrijgbaar bij NS International of de VR-Yhtymä (VR). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 03581003232. Voor sommige vertrekdagen of trajecten vindt het systeem geen directe route. Gebruik in dat geval boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze handige sites verzamelen treintijden en prijzen van erkende vervoerders van gebieden binnen de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Kauhajoki?

Jouw stedentrip kan je starten vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt moeiteloos starten met de vakantie op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Driehuis, Ermelo of Wormerveer. Een hoop treinverbindingen naar Kauhajoki beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. En uiteraard ook Breda, Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem en Hilversum, Hengelo, Utrecht, Deventer, Rotterdam zijn erkende internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de Nightjet, TGV, Eurostar, internationale intercity, Thalys.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met spelen, naar het toilet of youtube kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Wat oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids een leuke vakantie per spoor te boeken. De huidige korting voor kinderen wisselt per land, operator en leeftijd. Bekijk www.valtioneuvosto.fi voor de beschikbare kindertarieven en regels.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. Een slaaptrein is ideaal om op luxe manier ’s nachts te reizen. De kwaliteit van de service is hoog met exclusieve voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen bed, slaapbanken, badkamers en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op langere trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kun je met de fiets de trein in?

Een normale fiets meenemen is duurzaam en maakt je onafhankelijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook in de internationale trein naar Kauhajoki is jouw fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar in de regel moet je beschikken over een fietskaartje. Op sommige trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De precieze regels voor het inladen van fietsen in treinen kunnen per traject of maatschappij wisselen. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een opgevouwen vouwfiets gaat door voor handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen reizen met de hond in de trein naar Kauhajoki is in de meeste gevallen mogelijk. Lees vooraf goed de unieke voorwaarden. Kleine diertjes die andere reizigers niet hinderen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je vaak gratis meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Houd je hond goed aangelijnd en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van VR (www.vr.fi).